Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Epson ITS štampači nude najjeftiniju štampu ikad

Epson je na konferenciji za medije u Beogradu demonstrirao mogućnosti koje nude revolucionarni Ink Tank System (ITS) štampači sa ugrađenim rezervoarima za mastila izuzetno velikog kapaciteta. Prisutni su imali priliku da na licu mesta dobiju podatke o troškovima po odštampanoj strani, kao i da se sami uvere koliko se nivo mastila u rezervoarima menja prilikom neprekidne štampe dokumenata i fotografija.

Modeli na kojima su demonstrirane prednosti Ink Tank System tehnologije su multifunkcijski kolor štampač L355, monohromatski model WorkForce M200 i šestobojni foto štampač L800. Svi ITS štampači poseduju dopunjive rezervoare i koriste mastila koja dolaze u bočicama kapaciteta 70ml (za L seriju) i 140ml (za M seriju).

Model L355 štampa, kopira, skenira i poseduje Wi-Fi konektivnost. Inicijalno pakovanje dolazi sa dodatne dve bočice crnog mastila te u startu može odštampati 12,000 crno-belih strana i 6,500 strana u boji. Troškovi štampe ovog modela iznose 2,19 eura po tabaku papira (500 listova) ili 0,0048 eura po odštampanoj strani. Ovaj štampač je idealan za korisnike koji rade od kuće, kao i za manja poslovna okruženja.

 

epson1

 

Monohromatski štampač WorkForce M200 dolazi sa dodatnom bočicom crnog mastila i može odštampati 11,000 crno-belih strana, što troškove štampe svodi na svega 1,18 eura za 500 strana ili 0,0024 eura po odštampanoj strani. WorkForce M200 je takođe multfunkcijski uređaj koji štampa, poseduje podršku za mrežu i mobilno štampanje, kao i ADF funkcionalnost. Kao takav je idealan za manje kancelarije i poslovna okruženja koja nastoje da troškove štampe svedu na minimum.

Foto štampač L800 po jednom punjenju može odštampati do 1,800 fotografija visokog kvaliteta, dimenzija 10×15. To znači da korisnika jedna fotografija staje svega 0,03 eura, te je ovaj šestobojni model idealan za fotogafe i entuzijaste koji žele da štampaju veliki broj fotografija po izvanredno niskoj ceni.

“Prošle godine smo predstavili ITS seriju štampača sa integrisanim rezervoarima za mastila izuzetno velikog kapaciteta i još uvek smo jedini koji nude rešenje za visoko kvalitetnu štampu ovog tipa. Ovaj put želimo da pokažemo koliko svako od nas može uštedeti ako uzmemo u obzir da utrošak po odštampanoj strani može biti do 90% manji nego kod konkurentskih štampača i da ITS štampači troše do 95% manje energije od konkurentskih lasera. Dugoročna ušteda je veoma bitna za mala poslovna okruženja koja zahtevaju vrlo povoljan sistem za štampu, a mi nudimo ne samo to, već i prepoznatlivi Epson kvalitet i pouzdanost”, izjavio je Renato Vinćenti, marketing menadžer za razvoj u kompaniji EPSON.

Obim štampe može varirati u zavisnosti od materijala korišćenog za štampu i uslova korišćenja. Za više informacija posetite www.epson.eu/pageyield

Poređenje u odnosu na top 10 konkurentskih  A4 monohromatskih laserskih i multifunkcijskih štampača,  top 10 konkurentskih kolor laserskih i multifunkcijskih štampača  i top 10 konkurentskih inkdžet  i multifunkcijskih štampača  prema IDC EMEA Hardcopy Tracker (Data Q4 2012, Q1 2013). Utrošak po odštampanoj strani izračunat na osnovu prosečne prodajne cene prema IDC EMEA Consumables Tracker (Data H2 2012) i obima štampe objavljenih od strane proizvođača, od  juna 2013.

 

 

 

 

© 2013 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela