Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Samsung zakrivljeni monitori dobili potvrdu Harvard Medical School

Zakrivljeni monitori serije SE790C koje proizvodi Samsung, omogućavaju prijatnije korišćenje uz manje naprezanja u odnosu na monitore sa ravnim ekranima, rezultat je nedavne studije Harvard Medical School.

Rezultati istraživačkog rada „Poređenje ravnih i zakrivljenih monitora: naprezanje vida uzrokovano intenzivnim zadacima vizuelnog pretraživanja“, predstavljeni su tokom godišnje konferencije „Display Week“ u San Franciscu. Tim Harvard Medical School, predvođen doktorima Eli Peli i Gang Luo, predstavili su nalaze istraživanja korišćenja zakrivljenih monitora, u okviru konferencije posvećene zakrivljenim i 3D ekranima.

 

SE790C_010_Detail_Black_2

 

Istraživači su za cilj imali da prouče uticaj koji monitori imaju na vid korisnika, kao i da procene mogućnosti smanjenja sindroma kompjuterskog vida, tokom korišćenja zakrivljenih monitora. Tokom istraživanja, tim Harvard Medical School zahtevao je od ispitanika sa izvanrednim vidom da prate sadržaj na 34-inčnoj verziji Samsung SE790C zakrivljenog monitora i istovremeno na monitoru sa ravnim ekranom.

Svaki od ispitanika popunio je upitnik pre i nakon gledanja, kako bi izmerili nivo udobnosti kroz 22 jedinstvena simptoma vida. Rigorozno testiranje proporcija pokazalo je da značajno više ispitanika prijavljuje određene simptome pogoršanja nakon gledanja sadržaja na ravnom ekranu, u odnosu na zakrivljeni monitor, uključujući naprezanje vida, teškoće u fokusiranju, zamućen vid i zamor očiju.

– Zahvaljujući inovativnom dizajnu i nizu funkcija koje pogoduju korisniku, Samsung zakrivljeni monitori optimizovani su kako bi ponudili uranjajuće, prijatno i živopisno iskustvo korišćenja – rekao je Seog-gi Kim, viši potpredsednik uprave sektora vizuelnih ekrana u kompaniji Samsung i dodao – „Rezultati istraživanja Harvard Medical School dodatno potvrđuju našu predanost u nuđenju visokokvalitetnih vizuelnih okruženja koja manje opterećuju, pa su tako prijatnija za vid korisnika.“

Za razliku od promenljive udaljenosti gledanja u odnosu na sredinu i ivice ekrana standardnih ravnih monitora, Samsung SE790C ekrani imaju dizajn koji prati oblik ljudskog oka. Zakrivljenost od 3000R omogućava udobno praćenje sadržaja. Zahvaljujući širokom uglu gledanja i statičkom kontrastu promera 3000:1, kao i mogućnosti zadržavanja uticaja  spoljašnjeg osvetljenja, monitori serije SE790C nude izuzetan kvalitet slike i performanse tokom dugotrajnog korišćenja, u kancelariji ali i tokom igranja igara ili praćenja multimedijskog sadržaja.

Više informacija o ovim monitorima možete videti na www.samsung.com/rs/consumer/it/monitor

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela