Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Samsung Neo QLED linija televizora

Nova Samsung Neo QLED serija TV prijemnika za 2022. godinu sastoji se od šest modela, po tri u 4K i 8K rezoluciji. U zavisnosti od modela, u ponudi su varijante sa dijagonalama ekrana od 43 inča, pa sve do 85 inča. Cela ova serija donosi brojne inovacije i karakteristike koje Neo QLED čine savršenim uređajima za uživanje u filmovima i serijama, igranje video igara, pa čak i za rad od kuće na velikom ekranu.

 

samsung neo qled 1

 

Osnovna karakteristika svih modela je da koriste Quantum Matrix tehnologiju koja obezbeđuje kvalitet slike bioskopskog kvaliteta. A to je omogućeno zahvaljujući Neural Quantum 8K i Neuro Quantum 4K procesorima (u zavisnosti da li se radi o 8K ili 4K modelu) koji primenjuju veštačku inteligenciju za postizanje jačeg kontrasta, čime se dobija kristalno jasna slika. Samo slika, bez zvuka ne vredi mnogo. Zato Neo QLED televizori imaju ugrađenu Dolby Atmos audio tehnologiju za savršen zvuk. A zahvaljujući Q-Symphony tehnologiji, omogućena je sinhronizacija zvučnika ugrađenih u televizor sa eksternim soundbar sistemom, čime se ostvaruje najbolji utisak okružujućeg zvuka. Implementirana je i Samsung-ova OTS (Object Tracking Sound) tehnologija koja omogućava da gledaoci čuju zvuk tačno sa mesta gde se objekat nalazi, čak i kada se on kreće preko ekrana.

Uvreženo je mišljenje da televizori, uprkos velikim ekranima nisu najbolje zamene za monitor, jer im često nedostaju neke specifične funkcije. Samsung Neo QLED modeli, osim velike dijagonale i visoke rezolucije, poseduju i Multi View način rada, koji omogućava podelu ekrana na četiri dela, čime aktivno simuliraju čak četiri odvojena monitora. Za potrebe gaming-a, ovi televizori poseduju i Super Ultrawide prikaz ekrana, sa odnosima stranica 21:9 i 32:9, dok Motion Xcelerator Turbo Pro opcija omogućava osvežavanje od 144 Hz u 4K rezoluciji. Uz sve to, ALLM tehnologija pomaže da se smanji latencija dolaznog signala, tako da neće biti neprijatnih kašnjenja od trenutka kada je zadata komanda u igri, na računaru ili gaming konzoli, do njenog izvršenja na ekranu.

Samsung Neo QLED televizori poseduju i mogućnost odabira Bixby, Alexa ili Google virtuelnog asistenta, preko kojih možete da glasovnim putem kontrolišete TV i druge pametne uređaje u kući.

Na kraju ćemo pomenuti i da većina televizora iz ove serije poseduje Infinity One dizajn ekrana, koji imaju neprimetan okvir, potpuno nevidljiv kada je TV uključen.

Kontakt: Samsung

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela