Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Podelite svoju priču pomoću novog aparata LUMIX G100

Panasonic s uzbuđenjem najavljuje najnoviji fotoaparat bez ogledala, LUMIX G100. Posebno namenjen vlogerima i stvaraocima sadržaja, on je prava alatka koja vam je potrebna da biste podelili svoju priču.

Zahvaljujući super laganom i kompaktnom kućištu, G100 eliminiše potrebu za kabastom fotoopremom, dok fantastične foto i video performanse znače da ne treba da pravite kompromise po pitanju kvaliteta.

  • Savršen izbor za vlogere i stvaraoce sadržaja
  • Izdvojte se od drugih superiornim kvalitetom slike i video zapisa
  • Zadivljujući zvuk zbog OZO Audio mikrofonskom tehnologijom kompanije Nokia koja je po prvi put na svet upotrebljena u fotoaparatima bez ogledala

 

Panasonic LUMIX G100 (I)

 

  1. Povećajte kvalitet video zapisa

Možete da pravite glatke video zapise visoke rezolucije 4K ili Full HD sa različitim brzinama slika u sekundi kako biste odgovorili na sve zahteve. U svetu u kojem mnogi stvaraoci sadržaja koriste pametne telefone, možete da se izdvojite iznad ostalih korišćenjem aparata G100 kako biste dobili superioran kvalitet slike.

Zahvaljujući senzoru koji je mnogo veći od onih u pametnim telefonima, moći ćete da zabeležite fantastične slike i video zapise u brojnim različitim situacijama. Jasni snimci mogući su čak i noću ili u slabo osvetljenim uslovima. Veći MFT senzor takođe pomaže u pravljenju prelepo zamućenih pozadina kako bi se postigao profesionalni izgled.

Moćna hibridna stabilizacija slike u 5 osa zaista dolazi do izražaja prilikom pravljenja video zapisa prilikom kretanja, što za rezultat ima mnogo mirnije, uglađenije i ugodnije iskustvo za vaše gledaoce. Bilo da šetate oko kuće, vozite bicikl ili čak snimate iz vozila, možete da se pouzdate u G100 da će održati mirnu sliku.

Takođe je osiguran premijum kvalitet zvuka. LUMIX G100 sadrži integrisani OZO Audio zvučni sistem kompanije Nokia – prvi fotoaparat bez ogledala na svetu koji nudi takvu naprednu funkciju. Tri interna mikrofona snimaju jasan i živopisan zvuk koji je toliko realan kao da se nalazite tamo. G100 takođe prati glas osobe koju prepozna, automatski se prebacujući na odgovarajući režim zvuka za datu situaciju. Pomoću ove svestrane audio tehnologije, vaš zvuk će biti toliko dobar da više nema potrebe za investicijom u zaseban eksterni mikrofon.

  1. Posebne funkcije

Bez obzira koju vrstu sadržaja želite da napravite, G100 ima režim za vas. Novi Video Selfie režim savršen je primer. Pomoću njega se i vi i pozadina snimate savršeno u fokusu, bez potrebe za podešavanjem.

Specijalni video efekti postižu se jednostavno. Usporen snimak i ubrzan protok vremena (Time Lapse) se lako prave, dok će napredne vlogere obradovati informacija da je uključena funkcija V-Log snimanja kao i mogućnost primene LUT-a (Look Up Table) u postprodukciji.

Iskoristite prednost Panasonic-ove fantastične 4K Photo funkcionalnosti kako biste zabeležili trenutke u deliću sekunde. Snimajte u 30 slika u sekundi i izvucite samo onaj kadar koji vam je potreban za savršen snimak akcije, baš svaki put.

  1. Balans ergonomije i upotrebljivosti

Težine samo 422 g, G100 je dovoljno lagan i kompaktan da se sa lakoćom uklopi u vaš život.

Kadrirajte snimke kroz tražilo visoke rezolucije ili, ako vam se tako više sviđa, koristite 3-inčni ekran visoke rezolucije. Monitor osetljiv na dodir praktično se okreće i savija kako bi vam olakšao snimanje iz svakog ugla, što ne olakšava samo selfije, već je i savršen za lagodno snimanje vlogova u kojima ste vi zvezda.

Vlogeri takođe mogu da iskoriste prednosti funkcije Frame Marker, koja proverava vašu kompoziciju u brojnim popularnim odnosima stranica, dok REC Frame Indicator prikazuje uočljivi crveni okvir kako bi na letimičan pogled pokazao kada fotoaparat snima.

Moguće je dodati novi Tripod Grip DMW-SHGR1 kako bi držanje fotoaparata prilikom snimanja vlogova bilo još lakše – on takođe može da se koristi i kao kompaktni tripod. Povezivanjem fotoaparata preko USB-a možete da iskoristite Tripod Grip da započnete/zaustavite video snimanje, okinete zatvarač ili da omogućite ili onemogućite Sleep režim.

Za nalete energije u pokretu, uključeno je USB punjenje modela G100.

  1. Podelite svoju priču zahvaljujući jednostavnom povezivanju

LUMIX G100 integriše i Bluetooth i Wi-Fi mogućnost povezivanja kako biste lakše delili vaše najbolje priče.

Namensko dugme za slanje započinje prenošenje video zapisa i fotografija na vaš pametan telefon, koje su zatim spremne za deljenje na vašim omiljenim društvenim mrežama preko besplatne LUMIX Sync aplikacije za iOS i Android.

Bluetooth Low Energy (Bluetooth 4.2) omogućava da su vaš pametan telefon i fotoaparat konstantno povezani uz minimalnu potrošnju energije. Iskoristite pametan telefon da biste aktivirali fotoaparat ili automatski dodali GPS geotagove na vaše fotografije.

Takođe možete da upotrebite pametan telefon kao daljinski upravljač za snimanje i video zapisa i fotografija.

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela