Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Novi AOC ergonomski monitor

Većina korisnika pri odabiru novog monitora uzima u obzir samo nekoliko karakteristika. AOC, kao jedan od najboljih globalnih brendova na tržištu monitora, odlučio je da podigne lestvicu u pružanju broja inovativnih karakteristika kod nove generacije monitora. Tako se od novih AOC monitora može očekivati da štite oči, čuvaju leđa i vrat od oštećenja, ali i da pružaju potpuno novi vizuelni doživljaj. Najnovija generacija AOC monitora takođe poboljšava produktivnost i udobnost prilikom rada na računaru. Na taj način, AOC-ovi stručnjaci dokazuju koliko ozbiljno shvataju potrebe korisnika lansirajući vrhunske monitore koji uz to dolaze i sa pristupačnim cenama.

 

2436Pwa_1

 

Udobniji rad na računarz i veće zdravstvene pogodnosti

Osiguravajući korisne ergonomske karakteristike, kako na radnom mestu tako i u domovima, poslodavci mogu znatno da olakšaju posao svojim zaposlenima omogućavajući im da daju najviše od sebe. Kako bi povećali produktivnost i udobniji rad na računaru, potrebne su karakteristike koje štite zdravlje korisnika, smanjuju umor i osećaj neudobnosti. Zbog ove karakteristike, mnogi AOC-ovi monitori omogućavaju čitav niz ergonomskih raznolikosti, a jedna od njih je zakretanje ekrana. Ova karakteristika omogućva korisniku zakretanje monitora za 90° na taj način horizontalnu sliku pretvara u vertikalnu. Postavljanje monitora u vertikalan položaj omogućava prikazivanje dužeg teksta što smanjuje potrebu za pomeranjem dokumenata ili tabela što u konačnici olakšava i uređivanje testa.

Za ostvarivanje optimalnog ugla gledanja, takođe se može okrenuti monitor tako da je gledaočeva optička vidljivost što bliža vertikalnoj površini ekrana. AOC stručnjaci nisu zaboravili ni na timske igrače jer su uključena i podeševanja ekrana za više korisnika koji gledaju na isti monitor.

Novi AOC monitori mogu se pohvaliti i s još jednom korisnom karakteristikom koja osigurava podešavanje visine monitora do 130 mm. Time doprinosi maksimalnoj udobnosti rada na računaru kao i većoj produktivnost. Pri podešavanju visine monitora, korisnik može uskladiti monitor prema svojoj visini tela, radnom ambijentu ili individualnim potrebama. Ova karakteristika takođe pomaže pri smanjenju zdravstvenih problema poput bolova u vratu, leđima i ramenima.

Ove ergonomske karakteristike posebno su praktične za rad na zajedničkom stolu, budući da se radna mesta mogu lako usmeriti na individualne potrebe svakog korisnika. Osim toga, neke od ovih ergonomskih karakteristika posebno su korisne za brze prezentacije kolegama ili za deljenje sadržaja od kuće sa prijateljima i porodicom.

Osim korisnih ergonomskih prednosti, AOC je u svoja dva monitora (E2276VWM6 i E2476VWM6) uključio i dodatnu karakteristiku koja promoviše zdravlje: Anti-Blue Light. Ova tehnologija smanjuje štetno plavo svetlo i sprečava pojavu umora očiju kod korisnika.

 

Savršeno iskustvo gledanja

Današnji najsofisticiraniji monitori zadovoljavaju visoke standarde profesionalaca a i zahtevnih kućnih korisnika pružajući jednako naprednu tehnologiju prikaza.

S Ultra HD rezolucijom (3840 x 2160), više od 8.290.000 piksela jednaka je četiri puta većoj količini piksela Full HD monitora. Na taj način, 4K rezolucija omogućava korisnicima najverniju sliku do najsitnijih detalja.

Od jednake važnosti za prikaz slika s najsitnijim detaljima je i vreme odziva piksela. Besprekorni doživljaj gledanja brzih i dinamičnih kadrova od sada može biti realni scenario zahvaljujući kraćem vremenu odziva koji spečava zamućivanje slike i lošu reprodukciju sitnih detalja. Idealno vreme odziva piksela za manje od 5 ms, kao što je slučaj kod AOC monitora U2868PQU, omogućavaju nesmetan rad i uživanje u izuzetno brzim filmovima i igrama.

 

Veći ekrani za veću produktivnost

Multimedijalni urednici, analitičari na berzi ili privatni korisnici koji su skloni multitaskingu svesni su prednosti monitora s većim ekranima. Ekrani od 28 inča i više smanjuju na minimum beskrajno pomeranje ili prebacivanje prozora na ekranu.

Za zaljubljenike u filmove i igrice prednost većeg ekrana je sama po sebi razumljiva. Osim funkcija „slika-u-slici“ i „slika-za-slikom“, nova AOC inovativna kombinacija monitora i softvera, omogućava podelu velikog ekrana na četiri prozora i omogućava gledanje slika istovremeno iz različitih izvora. Iz toga se može zaključiti da AOC omogućava veći prostor za rad na ekranima koji su takođe pogodni i za obavljanje više zadataka. Jedan takav AOC-ov monitor, koji kombinuje sve navedene karakteristike, je AOC U3477PQU koji na osnovu svojih 34 inča nosi titulu najvećeg modela do sada proizvedenih monitora.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela