Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Nova dimenzija pokretnih slika!

U okviru svoje prestižne familije CineHome projektora kompanija BenQ je lansirala još jedan neverovatni model spreman da u svakom trenutku zadovolji i najzahtevnije filmofile i prave ljubitelje multimedije poslednje generacije. Reč je o projektoru oznake W1090 koji suštinski redefiniše dosadašnji pogled na svet moderne multimedije, ali i projektoru koji značjano ide dalje od svojih konkurentskih modela po pitanju tehnoloških inovacija. Šta ga to čini drugačijim i šta konkretno možete da očekujete od njega…

 

Projektor

 

BenQ W1090 je ozbiljan Full HD multimedijalni projektor baziran na DLP čipu poslednje generacije i vrhunskim tehnološkim rešenjima, zahvaljujući kojima je apsolutno nadmoćan u svojoj familiji. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1920×1080 dpi i u stanju je da na platno projektuje sliku kristalno jasnu i čistu, čak i pri visokom osvetljenju sobe. Odnos stranica na platnu koji donosi W1090 je 16:9, dok je maksimalni kontrast (FOFO) 10000:1, što je više nego dovoljno da se dobije slika besprekornog kvaliteta. Konektivnost ovog projektora je impresivna, a ono što ga dodatno čini atraktivnim je težina od svega 2.75 kg, tako da ga je lako moguće preneti sa jedne lokacije na drugu. Kao i većina vrhunskih projektora ove kompanije tako i W1090 projektor dolazi sa skupom odličnih tehnoloških inovacija i lako se montira i održava. OSD mu je jednostavan za korišćenje, dok je nivo buke koji proizvodi minimalan.

U tehnološkom pogledu ovaj projektor je značajno bolji od ostalih u ponudi pomenute kompanije. Pod tim se prvenstveno misli na Rec.709 standard koji poseduje jako mali broj multimedijalnih projektora. Rec.709 je internacionalni HDTV standard koji definiše pokrivenost palete boja. Sa RGB kolor diskom sa 6 brzina, W1090 pokriva 96% Rec.709 standarda za autentičnost boja, isporučujući istinsku i verodostojnu reprodukciju svih pigmenata. Pomenuti standard je sinonim za besprekoran kvalitet slike i garantuje maksimalno uživanje u prikazanim bojama i detaljima. BenQ je kod W1090 projektora difinisao 3 režima rada: Sport Mode, Vivid TV režim i Bioskop režim. Pažljivo su kalibrisani sa najboljim podešavanjima osvetljenja, kontrasta i boja radi maksimalnog opuštenog uživanja u uzbudljivom multimedijalnom sadržaju, filmovima, igricama…

Vertikalna korekcija– U suprotnosti sa trapeznim efektom kada se projektor mora postaviti izvan centra, kao što je jednostavno postavljanje na sto, funkcija vertikalne korekcije podešava sliku za profesionalno kvadratnu projekciju. Korisne spoljne nožice za podešavanje– Daleko superiorniji od projektora sa samo jednom nožicom za podešavanje, trostruke nožice na W1090 projektoru značajno povećavaju fleksibilnost u širokom spektru soba, sa dodatnim nožicama postavljenim u uglovima projektora kako bi se olakšalo lako pokretanje savršene zabave nezavisno od postavljanja projektora. Projekcija kratkog dometa za svaki prostor– Ovaj projektor zahteva samo 2.5 m rastojanja za projekciju zapanjujuće slike od 100 inča. 1.3 Zum za veliku projekciju u bilo kom prostoru– Veliki zum maksimizuje raspoloživi prostor sa različitim rastojanjima projekcije, bez potrebe za komplikovanim instalacijama. Ovo su samo još neka od tehnoloških rešenja koja W1090 projektor čine moćnijim i superiornijim od drugih.

Kvalitet slike koji daje W1090 projektor je zapanjujuće odličan. Sve boje iz spektra boja su maksimalno verno i lepo reprodukovane, dok je detaljnost iznad proseka. Upravo zbog toga multimedija, filmovi, sadržaj visoke definicije i igrice projektovane ovim projektorom izgledaju besprekorno i veoma moćno. Svu snagu ovog projektora potvrđuju i činjenice da je isti proglašen za jedan od najboljih multimedijalnih projektora u tekućoj godini, kao i da spada među rešenja sa najbolje izbalansiranom slikom. Energetski je takođe priča za sebe, a i cenovno spada među modele sa korektnim odnosom cena-kvalitet poređeno sa klasom u kojoj se nalazi. Sa ovim CineHome projektorom jednostavno nema greške jer on je tako lepo izbalansiran da će zadovoljiti potrebe i najistančanijih ljubitelja pokretnih slika. Ima relativno malo nedostaka, a što je jako važno donosi odličnu mobilnost i fleksibilnost. Od nas svakako zaslužuje apsolutnu preporuku.

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela