Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Kingston na vrhu liste proizvođača SSD-ova u 2021. godini

Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, danas je objavio finalne rezultate za jako uspešnu 2021. godinu tokom koje je zauzeo prvo mesto kada su u pitanju SSD-ovi u veleprodajnom kanalu. Potražnja za SSD-ovima je tokom četvrtog kvartala 2021. ostala na visokom nivou zahvaljujući rastu u klijentskom, enterprise i OEM sektoru. U oktobru, Kingston je takođe proširio svoj portfolio predstavljanjem dva nova klijentska M.2 NVME PCIe Gen 4 SSD-a, modele KC3000 i Kingston FURY Renegade.

 

kingston 1

 

Podaci analitičke kompanije TRENDFOCUS pokazuje da je Kingston broj jedan kada su u pitanju klijentski SSD-ovi u veleprodajnom kanalu sa 22,2% tržišta i čak 22,3 miliona isporučenih SSD-ova u 2021. Samo u četvrtom kvartalu Kingstonov udeo kada su u pitanju SSD-ovi je porastao na čak 26,8% u veleprodajnom kanalu, što pokazuje zdrav rast količina bez obzira na trenutne poteškoće po pitanju dostupnosti komponenti. Sudeći po analizi kompanije TRENDFOCUS ukupne isporuke klijentskih SSD-ova su uvećane 12,4% tokom 2021. u odnosu na godinu ranije. Tokom istog perioda prodaja laptop računara je uvećana 12%, dok je prodaja desktop računara uvećana samo 1%, što reflektuje ubrzan prelazak na SSD tehnologiju od strane klijenata zbog ogromnog uvećanja performansi, kompaktnih dimenzija i manje potrošnje energije. Kingston zadržava veliku prednost radeći blisko sa svojim dobavljačima, partnerima i mušterijama, pružajući fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja na konstanto menjanje tržišnih uslova.

„U 2021. godini zabeleženo je povećanje od skoro 9% u ukupnim isporukama računara1, što je najveći broj još od 2014. Prelazak potražnje za računarima na komercijalne modele povećao je već visoku stopu upotrebe SSD-a u notebook računarima i time je dalje otvorena prilika za rast“, ​​izjavio je Don Jeanette, potpredsednik kompanije TRENDFOCUS.

„Rezultati istraživanja iz 2021. potvrđuju rastuće prisustvo i poziciju Kingstona na SSD tržištu“, izjavio je Toni Hollingsbee, menadžer zadužen za SSD biznis u kompaniji Kingston EMEA. „Dok slavimo našu 35-godišnjicu, Kingston je bio dosledan i pouzdan proizvođač rešenja za skladištenje visokih performansi. Tokom protekle decenije, nastavili smo da učvršćujemo naš portfolio proizvoda snažnom SATA ponudom, kao i posebnim NVMe rešenjima optimizovanim za laptop i desktop računare. Potreban je ceo tim da bi se dostigao ovaj uspeh i mi zahvaljujemo i delimo naš uspeh sa našim partnerima, prodavcima i kupcima.”

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela