Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Isprobali smo nove Samsung OLED i Neo QLED televizore: Vrhunski nivo televizijskog doživljaja dostupan u Srbiji!

Samsung je nedavno predstavio svoje nove proizvode – Neo QLED i OLED linije televizora za 2023. godinu, koje pružaju vrhunsko iskustvo gledanja i proširuju granice upotrebe.

Kao što smo već navikli od Samsung-a, njihovi televizori donose vrhunsko multimedijalno iskustvo. Neo QLED serija sa rezolucijom od 8K unapređena je kako bi pružila impresivan doživljaj na velikim ekranima u udobnosti vašeg doma. Za to je zaslužan prvenstveno Samsung Neural Quantum 8K procesor, koji pokreće veštačka inteligencija, a ima čak 64 nezavisne AI mreže. One analiziraju karakteristike sadržaja i kvaliteta slike, kako bi joj u realnom vremenu dodale dubinu i oštrinu. Takođe, tu je Quantum Matrix Technology Pro tehnologija, koja donosi poboljšan kvalitet slike uz pomoć inovativnih Quantum Mini LED svetala i veštačke inteligencije. Ova tehnologija poboljšava jasnoću, kao i kontrast crne boje. A zahvaljujući Quantum HDR 64x tehnologiji, Neo QLED televizori su u stanju da na jednom ekranu istovremeno prikažu najsitnije detalje u svetlim i tamnim delovima slike, pružajući vrhunsko HDR 10+ iskustvo koje je u skladu s vizijom filmskih reditelja.

OLED_S95C_1

Foto: Samsung

I OLED serija Samsung televizora za 2023. godinu prepuna je naprednih tehnologija od kojih bismo izdvojili Quantum Dot. Uz to, Neural Quantum 4K procesor poboljšava svetlinu boje, kontrast i detalje, nadopunjujući prednosti OLED tehnologije. Zahvaljujući tome, Samsung OLED televizori donose “pravu” crnu i belu boju i istovremeno živopisan koloritet slike. Ne smemo da zaboravimo ni 4K AI Upscaling tehnologiju koja obezbeđuje da video materijali u HD, pa čak i SD rezoluciji izgledaju oštro i jasno na 4K ekranu.

Još jedan važan novitet vezan je za OLED seriju televizora. Ovo je prvi put da oni dolaze sa AMD FreeSync Premium Pro sertifikatom, što znači da garantuju vrhunsko iskustvo igranja. Celina je zaokružena sa odličnim zvučnim podsistemom. Samsung OLED televizori poseduju Dolby Atmos tehnologiju, sa jasnim i realističnim zvukom, koji doprinosi još boljem doživljaju onoga što se vidi na ekranu.

 

OLED_S95C_2

Foto: Samsung

 

Kada je dizajn u pitanju, Samsung je sa ovogodišnjim modelima zaista pomerio granice estetike. Samung Neo QLED 8K televizori imaju Infinity Screen ekran i Infinity One dizajn. Infinity Screen označava da oko ekrana praktično ne postoji okvir, već se on pruža preko cele prednje površine televizora. Infinity One dizajn znači da su televizori izuzetno tanki, sa ravnim leđima. Samsung OLED televizori iz S95 serije odlikuju se LaserSlim dizajnom i predstavljaju verovatno najtanje televizore na svetu. To sve čini ove televizore izuzetno elegantnim i nenametljivim u prostoru. Zato se lako uklapaju u svaki enterijer, bez obzira na veličinu prostora.

Samsung je sa ovogodišnjom serijom Neo QLED u 8K i 4K rezolucijama, kao i sa 4K OLED televizorima ponovo podigao letvicu standarda, kako po pitanju kvaliteta slike, implementiranih tehnologija, tako i po unapređenom dizajnu. Za nas je bitno da ovi televizori su već mogu da se rezervišu u Srbiji, a kompanija je, za sve koji ih kupe u pretprodajnom periodu, spremila atraktivne poklone. Kupci koji se odluče za neki od OLED i Neo QLED modela od 55“ i 65“, kao i Neo QLED 8K modela od 65“, dobiće i Galaxy A53 5G pametni telefon. A za kupce modela sa većom dijagonalom obezbeđeni su još vredniji pokloni. Kupci modela sa dijagonalom od 75“ i 8K rezolucijom, dobiće Galaxy S21 FE, dok će se uz 85“ 8K model na poklon dobijati premium Galaxy S22 telefon.

Više informacija na: Samsung

 

 

 

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela