Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » BL3201PT – monitor koji pomera granice!

U svetu profi monitora namenjenih za rad sa grafikom, fotografijama i video sadržajima nema puno zanimljivih rešenja, međutim situacija se menja iz dana u dan i to prvenstveno zahvaljujući ozbiljnim proizvođačima monitora kao što je BenQ. Rešenje oznake BL3201PT najbolje je moguće u klasi vrhunskih monitora orjentisanih ka pomenutoj grupi korisnika. Odlikuje se modernim dizajnom, jednostavnim linijama, vrhunskom izradom i neverovatnim kvalitetom slike. Tehnološki, ovo je monitor koji ide dve generacije ispred sličnih rešenja i monitor koji u svakom mogućem pogledu ostavlja utisak nadmoći i prestiža. BenQ BL3201PT je monitor za dizajnere, profesionalce i sve kojima je neophodan ozbiljan monitor za rad sa grafikom, 3D objektima i kompleksnim fotografijama…
BenQ BL3201PT_1
BL3201PT predstavlja jedan od najlepših profi monitora za dizajnere i grafičare dijagonale 32 inča na tržištu. Baziran je na najnovijem IPS panelu i donosi 4K2K ultra HD rezoluciju (3840×2160 dpi) kako bi podržao vizuelno intenzivan rad u oblastima kao što su CAD/CAM, animacija, video-montaža i grafička umetnost. Zahvaljujući IPS panelu sve boje na ovom monitoru se prikazuju sa najvišom preciznošću u svim mogućim detaljima i iz svih mogućih uglova gledanja, za sjajan vizuelni doživljaj. Sa 10-bitnim panelom koji je u stanju da prikaže više od milijardu nijansi, svaka slika na BL3201PT monitoru se prikazuje u bogatim, živim bojama i uz neverovatnu detaljnost. Sa dinamičkim kontrastom od 20M:1 i 4 ms (GtG) odziva tečnih kristala, te IPS panelom najnovije generacije BL3201PT monitor menja sve dosadašnje vizije monitora ovog tipa i donosi jednu posebnost u radu, kao i neverovatnu živahnost boja i postojanost istih.
Profesionalni CAD/CAM inženjeri i dizajneri rade sa izuzetno detaljnim modelima i oblicima, zbog čega im je vitalno potrebna vrhunska jasnoća prikaza koja će osigurati precizan dizajn. BenQ-ov BL3201PT monitor donosi niz rešenja za vrhunski prikaz slike, uključujući način rada CAD/CAM koji na površinu iznosi i najsitnije detalje za korisnike paketa Pro/E, SolidWorks, AutoCAD, CATIA ili drugih CAD/CAM programa. Prepoznavajući potrebe za kolaboracijom i radom na više zadataka, BenQ je dodao niz promišljenih funkcija ovom monitoru koje će osigurati visoku produktivnost za korisnike koji istovremeno rade na nizu zadataka ili upoređuju i diskutuju dizajnerska rešenja sa kolegama. Za jasno razlikovanje detalja u komplikovanim žičanim prikazima objekata, način rada CAD/CAM koji donosi ovaj monitor menja postavke boja i kontrasta na monitoru kako bi korisnik mogo da vidi detaljan prikaz i kako mu nikad više ne bi promakla ni jedna jedina linija.
Profesionalni animatori udahnu život u pokretne slike, pri čemu su i najsitniji detalji bitni za stvaranje što životnijih i živahnijih animacija. Kako bi odgovorilo na potrebe najzahtjevnijih animatora, BenQ-ov BL3201PT monitor nudi preciznost bez kompromisa kod prikaza svake nijanse, kroz niz optimizovanih postavki za kalibraciju slike, uključujući način rada Animation koji poboljšava osvetljenje. Ovaj monitor raspolaže i raznim drugim funkcijama koje omogućavaju da se istovremeno prikažu sve potrebne informacije bez potrebe za podešavanjem boja, tako da ni jedan detalj ne može promaći očima animatora. Sam način Animation režima rada poboljšava osvetljenje u tamnim područjima animacije, a da pritom ne posvetljuje nepotrebno svetle dijelove. To omogućava animatorima da bez poteškoća precizno menjaju i prilagođavaju svoje delo kao nikada do sada.
Preciznost boja i dobar pregled svakog kadra izuzetno su važni za sve profesionalne videomontažere. BenQ-ov BL3201PT monitor nudi zadivljujući 100% sRGB, rezolucije QHD i 4K2K UHD za što jasniju sliku i živopisne boje, kao i impresivnu detaljnost. Velika radna površina u kombinaciji sa optimalnom preciznošću prikaza daje montažerima nesmetan pristup svim alatima za obradu na ovom monitoru, aplikacijama i slikama koje su im potrebne, kako bi svaki posao mogli da obave sa maksimalnom efikasnošću. BL3201PT monitor podržava i specifikaciju boja REC. 709, poznatu po tome što se standardno koristi za HDTV. Nativni REC. 709 gamut osiguraće da svaka nijansa na ovom displeju bude verno prikazana sa optimalnom preciznošću.
I to bi u najkraćim mogućim crtama bio BL3201PT monitor koji trenutno samouvereno vlada u ovoj klasi monitora i definitivno je najbolje moguće rešenje kada se gleda odnos cena-kvalitet. Najjače oružje mu je svakako impresivan kvalitet slike i sjajne tehnološke inovacije koje ga prate, ali i Eco režimi rada i skoro pa perfektan OSD. Sa druge strane cena mu jeste papreno visoka, toga je svestan i sam proizvođač istog, međutim kome zaista treba profi monitor za rad sa grafikom, 3D objektima, kompleksnim fotografijama, multimedijom i naprednim HD sadržajima od BL3201PT monitora u klasi rešenja do 32 inča sigurno neće naći bolji monitor.
Cena (sa PDV-om): 123.599,00 dinara
Kontakt: List
© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela