Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » BenQ BL2283 – i slika i prilika!

Poslovni monitori – jedina kategorija monitora koja nikada neće biti ugašena, čak i kada dođe vreme ultra portabilnih i ultra tankih velikih displeja. Zašto? Zato što su biznis monitori fiksirani za prostor tj. kancelariju i tu jedino obitavaju, odnosno tu jedino imaju svoj smisao i svoju svrhu. Već više puta do sada smo govorili kako kompanija BenQ ima sjajna rešenja kada je ova kategorija monitora upitanju, a da je reč o posvećenom i predanom proizvođaču pomenutih dosta govori i relativno sveže lansirani BL2283 monitor koji spaja ultra moderan dizajn sa lepo izbalansiranim tehnološkim rešenjima…

 

BenQ-BL2283

 

Kao što smo već napomenuli BL2283 je moderno dizajniran monitor jednostavnih linija i vrhunske izrade kome osnovu čini odličan IPS panel kod koga je odziv tečnih kristala zakucan na 5ms (GtG). Njegova maksimalna radna rezolucija iznosi 1920×1080 piksela, dok je ugao vidljivosti standardan za ovakvu vrstu monitora i kreće se u okvirima od 178/178 stepeni. Tačna veličina dijagonale je 21.5 inča, dok je odnos stranica 16:9, što je neki standard u svetu poslovnih monitora. Konektivnost je za jedan monitor iz ove klase sjajna, a dobar potez proizvođača svakako je i ugradnja zvučnika pristojne izlazne snage (2x1W). Kao pozadinsko osvetljenje BL2283 koristi LED pozadinsko osvetljenje poslednje generacije kod koga je implementirana tehnologija smanjene potrošnje energije čime se štedi oko 30% energije (u određenim situacijama i više), bez većih gubitaka po kvalitet slike.

Karakterišući najveće performanse slike od premijum 8-bitnog IPS panela, BL2283 monitor isporučuje mogućnosti 21.5 inča korporativnog displeja visoke rezolucije sa izvanrednim kontrastom, jasnoćom i performansama boja koje oduzimaju dah. Dizajniran za ergonomska rešenja i udobnost nege oka, BL2283 unapređuje radnu produktivnost i omogućava korisniku da svakog dana otkrije neke nove mogućnosti prilikom obrade fajlova i rada sa grafičkim elementima. Energetski efikasan, ovaj displej smanjuje korporativni otisak ugljenika, ohrabrujući korporativnu društvenu odgovornost najavljujući eru Eco monitora.

BL2283 monitor je krcat tehnološkim inovacijama i rešenjima koja ne samo da omogućavaju bolji kvalitet slike, već i štite oči od uticaja negativnih svetlosti i zamora. Intuitivna B.I. Tech. tehnologija automatski uravnotežava osvetljaj monitora, čime je olakšano fokusiranje na svakom detalju u istaknutim delovima i senovitim područjima. Ova tehnologija takođe podešava osvetljaj i jasnoću displeja u zavisnosti od okolnog osvetljanja, kreirajući odlične slike koje su lake za obradu od strane editora. Tu je i Flicker-free tehnologija povratnih informacija koja sprečava štetne efekte treperenja koje zamaraju oči. Takođe, BenQ-ova tehnologija niske emisije plavog svetla prisutna na ovom monitoru konstruisana je da isfiltrira štetnu emisiju plavog svetla, efikasno eliminišući zamor i iritaciju oka.

Kvalitet slike svakako je glavno oružje BL2283 monitora, pogotovo ako se uzme u obzir da je ovaj monitor baziran na IPS panelu poslednje generacije. U prevodu, to znači da je slika kristalno jasna i čista, prirodnih boja i odlične detaljnosti. Svi video i grafički testovi pokazuju kako ovaj monitor može da parira i mnogo ozbiljnijim multimedijalnim monitorima, koji nisu u njegovom rangu. Konkretno, grafika i 3D objekti na ovom displeju izgledaju sjajno, bukvalno kao da su iz nekog ozbiljnog PDF-a ili PPP-a uzeti, dok tekstualni fajlovi izgledaju savršeno. Prezentacije su posebna priča, a to isto se može konstatovati i kada su upitanju tabelarni i video sadržaji. Sve u svemu, kvalitet slike na ovom monitoru jeste priča za sebe, bar u klasi u kojoj se isti nalazi.

Za cenu po kojoj se BL2283 nudi domaćim i stranim kupcima bilo bi isuviše bezobrazno da kažemo da nije konkurentan i da nije lepo definisan/izbalansiran. Zapravo, BL2283 je odlično skockan monitor za sva poslovna okruženja i rešenje je koje definitivno za uloženu sumu novca nudi više od sličnih i daleko skupljih rešenja. Odlična slika, sjajna detaljnost i dobra vidljivost uglova glavni su mu aduti. Tu je i moderan dizajn, kao i menadžement sistem za kablove koji itekako dobro dođe kada se na astalu nađe još hiljadu papira i kojekavih drangulija pored monitora. Ko ima bilo kakvu malu (ili veliku) kancelariju ovoj monitor može da bude jedan od najboljih izbora za opremanje iste, bar u ovom trenutku.

Cena (sa PDV-om): 13.990,00 dinara

Kontakt: List

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela