Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » AOC predstavlja 4K gejming monitor s 144 Hz i 1 ms

AOC, vodeći brend monitora, predstavlja gejmerski display dimenzije 71 cm (28”) iz već dobro poznate linije G2 koji vrhunski kombinuje rezoluciju 4K i brzinu osveživanja od 144 Hz. Dizajniran za PC gejmere koji traže najbolje i najnovije u tehnologiji, display U28G2XU spaja detalje i žive boje zahvaljujući IPS panelu s kristalno čistom 4K (UHD) rezolucijom.

Sa svojom neverovatnom brzinom osveživanja od 144 Hz i s vremenom odaziva od 1 ms GtG, osigurava brz i tečan feedback, što igračima omogućava brzu reakciju. U28G2XU nudi kompatibilnost za AMD FreeSync Premium i Nvidia G-Sync, kao i sertifikat VESA DisplayHDR 400, što omogućava dinamiku koja oduzima dah. AOC U28G2XU biće dostupan od avgusta 2021. po maloprodajnoj ceni od 85 689 dinara.

 

AOC_U28G2XU_slika za priopćenje

 

New age
S nužnom GPU snagom koja je sada dostupna na tržištu, PC igre u 4K rezoluciji i visokim brzinama osveživanja sada su dostupne široj publici. Što se tiče kompetitivnih igara, brzina osveživanja od 144 Hz već je postala standard, stoga igrači mogu odmah reagovati. U višim rezolucijama poput 4K gejmeri će ceniti to kako vizuelnu tačnost na određenim naslovima postaje gotovo nemoguće razaznati od stvarnosti.

Za gejmere koji se ne žele ograničavati na posebne žanrove, monitor s 4K rezolucijom i brzinom osveživanja od 144 Hz možda je najbolja kombinacija karakteristika PC-ja koje je gejmerska scena ikada videla.

S 4K rezolucijom RTS gejmeri mogu videti više od svoje igre te mogu preciznije isplanirati svoje strategije. U RPG i akcijskim igrama slike i teksture, neonski osvetljene ulice, pogledi koji oduzimaju dah i sjajne metalne armature nalik su stvarnom životu. Takav bogat sadržaj može se prikazati s neverovatnom brzinom osveživanja od 144 Hz i bez ikakvog zastajkivanja, zahvaljujući vremenu odaziva od 1 ms GtG, što osjećaj uključenosti i povezanosti dovodi na drugi nivo. Danas, s naprednim GPU tehnologijama poput DLSS-a, koji ostvaruje više od 60 slika u sekundi s 4K tehnologijom, za najbolje korišćenje PC-ja AOC U28G2XU bez sumnje nema konkurenciju.

Senzacionalne karakteristike

AOC U28G2XU dijagonale 71 cm (28”) dolazi sa suptilnim crvenim detaljima, kao i s trostranim dizajnom bez ivica. Opremljen je IPS panelom u svojoj matičnoj 4K rezoluciji koja podršku dobija iz dvostrukog DisplayPort (1.4) utora, dok dva HDMI 2.0 utora podržavaju 4K @ 60 Hz. Dok je U28G2XU dizajniran za PC gejming scenu, nove generacije igraćih konzola mogu biti korišćene s brzinom osveživanja od 120 Hz, kao i QHD rezolucija preko HDMI 2.0 utora.

Zahvaljujući tehnologiji IPS panela, monitor nudi uglove gledanja 178/178°, kao i širok spektar boja (98,8 % DCI-P3 pokrivanost). Osvetljenje modela U28G2XU merena je u 370 nita, a njegov kontrast iznosi 1000:1. Sertifikat VESA DisplayHDR 400 takođe osigurava dinamične eksplozije osvetljenja kao i tamne uglove.

Gejmeri ovih dana sve više multitaskajugejming, interakcija s drugim igračima, popraćena livesteamom i komentarisanjem sadržaja. U takvim slučajevima, ali i za mnogo više, ovaj model podržava način rada Picture-by-Picture, tako da dva izvora slike mogu biti reprodukovana jedan pored drugog na ekranu.

Za svakodnevnu fleksibilnost ovog AOC-ova modela i njegov potencijal za rad od kuće zaslužan je ugrađeni 4-port USB 3.2, koji izuzetno olakšava spajanje perifernih uređaja poput tastature, mikrofona i web-kamere, osigurava radni sto bez nereda. Monitor je opremljen sa dva 3 W zvučnika, dok izlaz za slušalice može biti iskorišćen za eksterne slušalice, poput najnovijih AOC-ovih GH200.

Kako bismo se pobrinuli za sve potrebe gejmera kad je reč o ergonomskom korišćenju uređaja, U28G2XU-ov stalak može prilagoditi visinu (130 mm) te nudi širok raspon nagiba (-5/21.5°), koji je takođe i okretan (-32/32°). Takođe, dolazi s postoljem VESA 100 mm za pričvršćivanje displaya za ruku monitora. A kada se gejming session produži do kasno u noć, način rada LowBlue Light smanjuje potencijalno štetne plave talase, dok tehnologija FlickerFree eliminiše pozadinsko treperenje.

Kao i ostatak AOC-ove linije G2, AOC U28G2XU takođe podržava šest gejming načina rada, kao što su Dial Point, Game Colour (saturacija boja) i Shadow Control, tako da igrači uistinu dobiju maksimum iz svojih igara i na kraju pobede protivnika.

AOC U28G2XU biće dostupan od avgusta 2021. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 85 689 dinara.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela