Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » AOC najavljuje četiri nova gejming monitora

Specijalista za monitore AOC dodaje četiri nova zakrivljena monitora svojoj izuzetno hvaljenoj G2 gaming seriji. Ovi monitori uključuju modele C24G2AE i C24G2U od 60,5 cm (23,8 inča) kao i modele C27G2AE i C27G2U od 68,6 cm. Sva četiri nova monitora koriste Full HD VA panel s agresivnom zakrivljenošću od 1500 R, AMD FreeSync Premium podrškom, brzinom osvežavanja od 165 Hz, vremenom odziva MPRT od 1 ms i ugrađenim zvučnicima (2×2 W). „AE“ modeli prikladni su za igrače koji traže pristupačnu verziju bez nadogradnje s naginjućim postoljima, dok „U“ modeli uključuju postolje podesivo po visini i USB 3.2 čvorište s četiri USB priključka za veću ergonomiju i fleksibilnost.

 

c24g2ae_bk_back_view

 

Ispred krivulje

Nakon predstavljanja prošle jeseni, AOC-ova G2 serija brzo je postala prvi izbor mnogih igrača kada je reč o gejming monitorima  i to zahvaljujući atraktivnoj ceni i dobro uravnoteženim specifikacijama. Sada je linija postala još sveobuhvatnija, nudeći četiri nova zakrivljena modela s brzinom osvežavanja od 165 Hz. Svi modeli nude tanke okvire s istančanim crvenim naglascima, što rezultira modernim partnerom za radnim stolom bilo kojeg igrača.

Monitori su opremljeni VA-panelima bogatim kontrastom (3000: 1 izvorni kontrast za 24 ”modele i 4000: 1 za 27” modele). Kombinacija živopisnih boja, visoka brzina osvežavanja i zakrivljenost od 1500R rezultiraju sjajnim uranjanjem koji igrače odvodi duboko u svet igre. Uglovi gledanja monitora od 178/178 ° obezbeđuju da je pomak boje i kontrasta, od nagibnih uglova, najniži moguć. Štaviše, kada se koriste u postavljanju s više monitora, vitki okviri i njihova zakrivljenost pružaju besprekornu super široku kombinaciju, odličnu za simulaciju ili trkačke igre.

Ploče velike brzine za reflekse velike brzine

144 Hz gaming monitori još pre nekoliko godina postali su novi standard za većinu igrača. Novi AOC modeli dostižu visok nivo brzine osvežavanja od 165 Hz. Uz izvornu rezoluciju Full HD, igračima neće trebati grafičke kartice najvišeg nivoa kako bi postigli 165 sličica po sekundi u većini najaktuelnijih igara. Podrška AMD FreeSync Premium koristi tehnologiju promenjive brzine osvežavanja kako bi se podudarala s GPU-ovim okvirom s brzinom osvežavanja panela, čime je eliminisano kidanje, prekidanje ili bilo kakav zastoj uzrokovan V-Sync-om. Sva četiri nova modela, bilo za veličinu od 24 ”ili za 27”, dolaze s opcijom MBR (Motion Blur Reduction), smanjujući tako vreme odziva na samo 1 ms MPRT (vreme odziva pokretne slike). Zahvaljujući načinu niskog ulaznog kašnjenja na svim modelima, radnje korisnika prevesće se na monitor bez ikakvih nadoknada ili kašnjenja.

Fleksibilne opcije

24 ”C24G2U i 27” C27G2U dolaze s malim, ali dopadljivim dodacima koje će igrači sigurno ceniti. Oba modela su opremljena postoljem sa podešavanjem visine s nagibom, okretanjem i zakretanjem osovina, tako da ih korisnici mogu prilagoditi svom optimalnom položaju za sedenje i ergonomski položaj tokom dugih igračkih sesija. Četiri USB 3.2 priključka na USB čvorištu omogućavaju jednostavno povezivanje USB perifernih uređaja, uključujući tastaturu, miševe i slušalice  i nude podatkovnu vezu velike brzine (do 20 Gbps).

Međutim, nisu svi igrači zainteresovani za ove dodatne karakteristike. Neki jednostavno cene odličnu ploču, pogotovo ako koriste sekundarno postolje poput dvostruke ruke monitora AOC AD110D0. 24 ”C24G2AE i 27” C27G2AE usmereni su upravo na one koji više vole ideju o “visokokvalitetnoj ploči za najbolju cenu” u odnosu na sve ostalo. Brza montaža olakšava jednostavno postavljanje i rastavljanje bez potrebe za odvijačem, a može se pričvrstiti na VESA nosač pomoću VESA rupa od 100 mm x100 mm.

Sva četiri modela koriste fizičke dugmiće u donjem desnom uglu monitora, kao i softver G-Menu za upravljanje OSD postavkama. OSD postavke su vrlo sveobuhvatne i uključuju karakteristike koje se odnose na igre: šest predodređenih igara (od kojih su tri prilagođene korisniku), Dial Point (vizuelni prekrivač za pomoć u ciljanju), Game Colour (za podešavanje zasićenosti boje za bolji detalj slike) i više. Uz to, monitor je Flicker-Free (bez treperenja) i nudi Low Blue Mode kako bi se obezbedilo prijatno iskustvo gledanja i umanjilo naprezanje očiju.

AOC-ovi C24G2AE, C27G2AE, C24G2U i C27G2U biće dostupni u septembru 2020. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 23,749, 32,099, 26,139 i 34,489 din.

 

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela