Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » AMD proširuje podršku za AI razvoj na dodatne Radeon GPU-ove

AMD nastavlja sa svojom predanošću da AI učini dostupnijim istraživačima i programerima, proširujući svoju ponudu hardvera za razvoj veštačke inteligencije na softverskim paketima sa otvorenim softverskim ekosistemom –  AMD ROCm 6.0.

Sa ROCm 6.0, AI istraživači i ML inženjeri sada mogu da razvijaju na AMD Radeon PRO W7800 i Radeon RX 7900 GRE grafičkim procesorima za PC, uz prethodno dodatu podršku za druge GPU-ove bazirane na naprednoj AMD RDNA 3 arhitekturi — AMD Radeon PRO W7900, Radeon RX 7900 XTX i Radeon RX 7900 XT.

Sa podrškom za široki portfolio ponude hardvera, AMD osnažuje AI zajednicu da pristupi moćnim GPU-ovima po različitim cenama i nivoima performansi kako bi ubrzao svoja AI radna opterećenja.

AMD je takođe najavio da ROCm 6.0 sada podržava ONNX Runtime, omogućavajući korisnicima da ostvaruju zaključke na širem rasponu izvornih podataka na lokalnom AMD hardveru, kao i dodavanje INT8 putem MIGraphX — AMD-ovog vlastitog mehanizma za dobijanje grafova za različite tipove podataka – FP32 i FP64.

AMD će nastaviti svoje stalne napore da AI učini dostupnijim programerima i istraživačima sa proširenom podrškom za hardver i mogućnosti koje će biti objavljene tokom vremena.

Više informacija o AMD ROCm 6.0 možete pronaći na AMD-ovom blogu.

© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela