Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » 5 razloga zbog kojih želite da vaš sledeći telefon ima OLED ekran

Zahvaljujući kompanijama kao što je Motorola, OLED ekrani su sada dostupniji mnogo većem broju korisnika i to po znatno pristupačnijoj ceni nego ranije. OLED ekrani nekada su bili rezervisani samo za skupe telefone, međutim, zahvaljujući proizvođačima smartfona kao što je Motorola, ove premijum displeje možemo pronaći na znatno jeftinijim, ali nikako manje kvalitetnim, telefonima.

 

2021_MOTO G31

 

Sa tehničkog stanovišta, OLED ekrani sastoje se od ravne tehnolgije za emitovanje svetlosti koje su napravljene stavljanjem serije organskih tankih folija između dva provodnika. Kada se aktivira struja, dolazi do emitovanja jarkog svetla. Prosto rečeno, OLED ekrani predstavljaju budućnost telefonskih displeja koji donose unapređenja na gotovo svim ključnim poljima. OLED displeji su emisioni ekrani kojima nije potrebno pozadinsko osvetljenje, tako da su tanji i efikasniji u poređenju sa LCD ekranima kojima je potrebno belo pozadinsko osvetljenje.

OLED ekrani nisu samo tanki i efikasni, već pružaju i najbolji kvalitet slike ikada, a mogu biti napravljeni tako da budu transparentni, fleksibilni i savitljivi, i samim tim predstavljaju budućnost mobilnih telefona. Ako želite da kupite telefon sa OLED displejom, zahvaljujući kompaniji Motorola ne morate da izdvajate visoke sume novca, jer ona u svojoj ponudi ima izuzetno pristupačne telefone odličnih performansi koje krasi OLED displej kao što su modeli g31, edge 20 pro, edge 20 i edge 20 lite. Samo jedan pogled na ove ekrane, i odmah će vam biti jasno zašto su OLED displeji znatno kvalitetniji izbor za vaše oči.

Naravno, pored onih jasnih razloga koje možete videti svojim očima, OLED ekrani imaju i mnoge druge prednosti nad LCD konkurencijom:

  • Poboljšan kvalitet slike – bolji kontrast, svetliji su, bolji uglovi gledanja, širi raspon boja, prikaz „prave“ crne boje i mogućnost veće brzine osvežavanja ekrana
  • Smanjena potrošnja baterije
  • Prostiji dizajn koji omogućava tanje ekrane, i samim tim i telefone
  • Lakši su za proizvodnju i mogu biti pravljeni u različitim dimenzijama
  • Bolja izdržljivost i dugovečnost

Kao što smo na početku napomenuli, OLED ekrani su uglavnom rezervisani za skupe telefone, ali u poslednje vreme mogu se naći i u znatno jeftininjim telefonima pojedinih proizvođača kao što je Motorola, i to su svakako odlične vesti za korisnike koji napokon mogu da uživaju u vrhunskoj slici na svojim uređajima, a broj telefona koji koriste ovu tehnologiju sasvim sigurno će u budućnosti samo rasti.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela