Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Xiaomi u trećem kvartalu broj jedan u Srbiji

Xiaomi, globalni brend koji se bavi proizvodnjom mobilnih telefona, u trećem kvartalu bio je broj 1 u Srbiji, prema podacima IDC-a. Podaci se odnose na „sell in“, odnosno na broj telefona koji je Xiaomi isporučio na tržište Srbije tokom trećeg kvartala 2021. godine, od jula do septembra.

1636737157407

Lokalni rezultati iz trećeg kvartala prate odlične parametre na globalnom nivou iz drugog kvartala, tokom koga su ukupni prihodi kompanije Xiaomi iznosili 87,8 milijardi RMB, što predstavlja povećanje od 64 procenta u odnosu na prethodnu godinu. Prilagođena neto dobit za taj period iznosila je 6,3 milijarde RMB, što je povećanje od 87,4 odsto u odnosu na prethodnu godinu. I ukupni prihod i prilagođena neto dobit dostigli su rekordne vrednosti u drugom kvartalu, što pokazuje izuzetnost poslovnog modela i robusnost poslovanja.

Globalna ekspanzija kompanije Xiaomi, kao i transformacija u nove maloprodajne kanale, bili su važna pokretačka snaga koja je omogućila kompaniji ovako velike uspehe na mnogim svetskim tržištima, pa i na tržištu Srbije.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela