Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno, IT Dešavanja » Xiaomi i Leica najavljuju dugoročnu stratešku saradnju: Nova era mobilne fotografije počinje u julu

Xiaomi, vodeća svetska kompanija za proizvodnju pametnih telefona i IoT uređaja i Leica, renomirana nemačka kompanija koja proizvodi kamere i druge optičke uređaje, su danas zvanično objavile stratešku saradnju u pogledu kamera mobilnih telefona. Prvi flagship telefon koji su zajednički razvile dve kompanije biće zvanično predstavljen u julu ove godine.

 

xiaomi leica

 

Osnovana 2010. godine, kompanija Xiaomi je trenutno treći po veličini proizvođač pametnih telefona na svetu. Od svog osnivanja pre 12 godina, Xiaomi je uvek praktikovao misiju „neprestanog stvaranja neverovatnih proizvoda sa pristupačnim cenama kako bi omogućio svima u svetu bolji život zahvaljujući inovativnim tehnologijama“. Xiaomi pametni telefoni i drugi proizvodi se prodaju u više od 100 zemalja i regiona širom sveta. Sa izrazitom snagom istraživanja i razvoja i kontinuiranim dugoročnim ulaganjem u tehnologiju, Xiaomi je postao značajan lider u tehnološkim inovacijama u oblastima IoT uređaja i pametnih telefona. A u oblasti fotografije, na osnovu dugotrajne tehničke akumulacije kada su u pitanju optički elementi, čipovi, algoritmi itd., kao i na svom dubokom razumevanju mobilne fotografije, Xiaomi pruža izvanredna fotografska iskustva koja uključuju portrete, noćne scene i video.

Preko 100 godina Leica stvara kamere male težine i optička sočiva svetske klase, koji su savršeni za uličnu fotografiju. Sa genijalnim optičkim inženjeringom i neverovatnom veštinom izrade, Leica kamere, prepoznatljive po brend identitetu sa „crvenim tačkama“, predstavljaju vrhunac nemačkog inženjeringa. One nastavljaju da privlače nove generacije potrošača koji teže da postignu „izgled Leica slike“ i poseduju kamere koje su remek delo dizajna. Zahvaljujući kamerama visokog kvaliteta, Leica privlači poznate fotografe i nove talente koji se pojavljuju širom sveta.

Xiaomi i Leica dele iste ideje kada je u pitanju mobilna fotografija. Obe kompanije žele da kroz značajna tehnološka otkrića i estetske potrage kontinuirano istražuju optičke performanse i fotografsko iskustvo u mobilnoj eri.

„Xiaomi se fokusira na kreiranje vrhunskog korisničkog iskustva i oduvek teži da istraži mogućnosti fotografije na pametnim telefonima do krajnjih granica. Xiaomi i Leica se slažu sa međusobnim nastojanjima i idejama i cene napredak i proizvodnju jedni drugih. Ova saradnja će pružiti snažan podsticaj Xiaomi-jevoj strategiji kada je u pitanju mobilna fotografija. Tokom saradnje, od optičkog dizajna do podešavanja estetskih orijentacija, inovativne tehnologije, filozofije proizvoda i preferencije slika, obe strane su doživele neviđeno slaganje i fuziju“,  kaže Lei Jun, osnivač, predsednik i izvršni direktor Xiaomi grupe.

„Čast mi je danas da najavim dugoročnu stratešku saradnju sa kompanijom Xiaomi. Leica i Xiaomi su vrhunski globalni brendovi i tokom ovog procesa dalekosežne saradnje, obe strane su sukcesivno radile na cilju da korisnike uvedu u novu eru mobilne fotografije. Uvereni smo da će prvi pametni telefon koji zajednički razvijamo učiniti vidljivim pionirski napredak obe kompanije. Pružićemo potrošačima u oblasti mobilne fotografije izuzetan kvalitet slike, klasičnu Leica estetiku, neograničenu kreativnost i otvorićemo novu eru mobilne fotografije“, dodaje Matthias Harsch izvršni direktor Leica Camera AG.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela