Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » vivo predstavio novu generaciju telefona na preklop: X Fold2 i X Flip

Kompanija vivo je najavila lansiranje dva flagship pametna telefona na preklop: vivo X Fold2, uređaj na preklop nove generacije sa većim dimenzijama, i vivo X Flip, prvi sklopivi telefon manjih dimenzija ove kompanije. Oba uređaja su namenjena isključivo kineskom tržištu i kombinuju raznovrsne funkcije sa elegantnim dizajnom, pružajući korisnicima jedinstveno flagship iskustvo korišćenja.

„Kompanija vivo se fokusira na kreiranje flagship modela telefona na preklop koji pružaju besprekorno korisničko iskustvo, bez žrtvovanja vrhunskih performansi, dugotrajne baterije i drugih ključnih karakteristika. Balansiranje između performansi i dizajna predstavlja izazov za telefone na preklop, ali posvećenost kompanije vivo inovacijama i dizajnu nas motiviše da kreiramo proizvode koji će prevazići očekivanja korisnika,“ rekao je Huang Tao, potpredsednik divizije za planiranje proizvoda u kompaniji vivo.

vivo X Fold2 donosi poboljšane performanse, dizajniran tako da udobno stane u dlan i omogućava korisnicima profesionalno iskustvo fotografisanja zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom ZEISS. Uz vivo X Fold2, najnoviji dodatak vivo seriji telefona na preklop je vivo X Flip, koji kombinuje uravnotežen, elegantan i sofisticiran dizajn sa moćnim flagship performansama.

 

X Fold2

 

vivo X Fold2: savršena kombinacija fleksibilnosti i tankog dizajna

Kompanija vivo uvek je stavljala naglasak na flagship performanse i besprekorno korisničko iskustvo u razvoju pametnih telefona na preklop, počevši od prvog X Fold modela. U najnovijoj verziji, specifikacije flagship modela vivo X Fold2 dostižu nivo specifikacija telefona koji nisu na preklop, a uređaj ima i prednost velikog ekrana koji pruža inovativno iskustvo. vivo X Fold2 ima glavni ekran E6 veličine 8,03 inča sa 2K+ rezolucijom, a maksimalna osvetljenost ekrana iznosi 1.800 nita, što ga čini jednim od vodećih pametnih telefona na preklop. Oba ekrana, kako unutrašnji tako i spoljašnji, imaju brzinu osvežavanja od 120Hz.

Da bi performanse bile u skladu sa izgledom i osećajem koji uređaj pruža, vivo X Fold2 sada donosi Snapdragon® 8 Gen 2 sa unapređenim SPU, LPDDR5X skladištem i UFS4.0 fleš memorijom. Ovaj uređaj ima bateriju kapaciteta 4800mAh, podržava 120W Dual-Cell FlashCharge i bežični FlashCharge od 50W, što znači da korisnici ne moraju da se brinu o tome da li će se baterija brzo isprazniti. vivo X Fold2 dolazi i sa drugim odličnim funkcionalnostima, uključujući 3D ultrasonični čitač otiska prsta, koji podržava otključavanje otiskom prsta na oba svoja ekrana, i bez lossless Hi-Fi.

vivo X Fold2 je lakši za 33 grama i tanji za 2mm od svog prethodnika, zahvaljujući poboljšanjima u preko 30 oblasti. Ovaj pametni telefon koristi tanku, izdržljivu šarku, kako bi se poboljšala stabilnost i otpornost na habanje, čime se osigurava i povećava životni vek uređaja od 33% u poređenju sa njegovim prethodnikom. Šarka je dobila TÜV Rheinland sertifikat za izvanrednu izdržljivost nakon što je uređaj preklopljen i rasklopljen 400.000 puta.

Uređaj je opremljen glavnom VCS True Color kamerom od 50MP i nudi profesionalno iskustvo fotografisanja sa ZEISS Cinematic Video režimom. ZEISS snimanje sa Free Stop Shooting iskustvom omogućava korisnicima da zabeleže izvanredne pejzaže poput zvezdanog neba samo jednim dodirom kada je telefon u hover režimu, i eliminiše potrebu za stativom. Sa velikim ekranom, softverski dizajn vivo X Fold2 je prilagođen različitim radnim i poslovnim scenarijima, što olakšava multitasking. Njegove hover funkcije omogućavaju bezbrižno prebacivanje prozora u različitim položajima preklopa, a podržava i gledanje videa i telefonske pozive pomoću hover funkcije.

Dostupan u crvenoj, plavoj ili crnoj boji, vivo X Fold2 prati dizajnerska rešenja svog prethodnika, kombinujući vegansku kožu, staklo i klasične trougaone šare oko prstena kamere. Elegantan i stilski dizajn spaja tradicionalnu kinesku kulturu i estetiku moderne tehnologije.

vivo X Flip: spoj stila i moćnih performansi

Kao novi član vivo serije telefona na preklop, kompaktni vivo X Flip privlači pažnju svojim modernim i elegantnim dizajnom. Uređaj ima dve kamere integrisane u Dual Tone Step dizajn, koji smanjuje vizuelnu debljinu. Veliki spoljni ekran i mikro-luk na oba kraja daju udoban osećaj u ruci. Srednji okvir izrađen od aluminijumskih legura visokog kvaliteta pruža stabilnu i laganu strukturu. Za elegantan dizajn ovog uređaja zaslužna je stabilna struktura ultraizdržljive lagane šarke i ispupčenje od svega 3,15 mm. Sa samo 7,75mm debljine kada je rasklopljen, vivo X Flip je približne veličine jedne kompaktne kutije za puder kada je sklopljen.

vivo X Flip dolazi u tri elegantne boje, a Rhombic Purple je boja koja se izdvaja. Kombinacija klasičnog kockastog dizajna i veganske kože daje telefonu romantični francuski šarm, dok jedinstvena stereoskopska koža u kombinaciji sa kockastim linijama daje telefonu prefinjenu i sjajnu teksturu, koja pruža šik i klasični osećaj. Nano premaz koji sprečava habanje i dizajn na preklop koji se kontroliše dodirom prsta znači da na uređaju gotovo da neće ostati otisci prstiju.

Zahvaljujući ZEISS Imaging sa Free-Stop Shooting Experience sistemu, elegantan vivo X Flip pruža napredne performanse snimanja i jedinstveno iskustvo fotografisanja. vivo X Flip telefon nudi korisnicima DV režim za snimanje visokokvalitetnih video zapisa nalik filmskim i vlogova, čak i u svakodnevnim situacijama kada se telefon koristi u horizontalnom položaju. Sa funkcijom hover time-lapse, korisnici mogu da snime scene kao što su saobraćaj i zvezdano nebo samo jednim klikom, bez potrebe za korišćenjem postolja. Zahvaljujući VCS „ultra sensing“ glavnoj kameri od 50 MP, OIS tehnologiji i ZEISS Style Portrait režimu, uređaj nudi različite stilove i kreativne načine snimanja, čime se ističe kao superioran uređaj na preklop sa malim dimenzijama, ali velikim mogućnostima fotografisanja.

Osim toga, tu je i jedinstveni sistem ogledala za šminkanje podržan Aura Light funkcijom, koji može inteligentno prepoznati lica i prikazati stvarni izgled našminkanog lica na ekranu. Ova funkcija omogućava korisnicima da eksperimentišu sa različitim stilovima šminke i primene različite efekte prilikom fotografisanja. Pored toga, višestruki uglovi omogućavaju korisnicima da naprave izvanredne selfije koji izgledaju kao da su ih napravili profesionalni fotografi.

vivo X Flip nudi i bezbrižno korisničko iskustvo — dobio je TÜV Rheinland sertifikat za izvanrednu izdržljivost nakon što je uređaj bio preklopljen i rasklopljen 500.000 puta. Zahvaljujući poboljšanoj šarki u obliku kapljice ekran ostaje neoštećen i nakon ekstenzivnih testiranja preklopa. Sa baterijom kapaciteta 4400mAh, FlashCharge od 44W i najnaprednijom tehnologijom baterije koju karakteriše visoka gustina energije od 4.5V, ovaj tanki telefon ne žrtvuje trajanje baterije. Spoljni ekran može da radi preko 6,7 sati sa samo 10% preostale baterije.

vivo X Flip opremljen je Snapdragon® 8+ Gen 1 čipsetom i novom tehnologijom zaštite ekrana koja štiti oči. Zahvaljujući brzini osvežavanja od 120Hz, adaptivnom osvežavanju LTPO tehnologije i visokofrekventnom PWM smanjenju od 1920Hz, ekran ima izvanredne performanse i pomaže u zaštiti očiju, smanjujući zamor očiju.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela