Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Unity i Unreal Engine, kao i dodatne igre dobijaju AMD FSR podršku

Nakon nedavne najave AMD FidelityFX Super Resolution (FSR), AMD danas čini izvorni kod za svoju moćnu tehnologiju prostorne nadogradnje široko dostupan programerima putem GPUOpen-a.

FSR GPUOpen Unity blog title banner

AMD-ova upscaling tehnologija otvorenog koda – FidelityFX Super Resolution (kraće: FSR) je sada dostupna i programerima u dva najpopularnija razvojna okruženja za igre:

  • Unity: Specijalni pregled beta grane Unity 2021.2 HDRP
  • Unreal Engine: patch koja se može primeniti na v4.26 Unreal Engine-a

FSR je softverska tehnologija otvorenog koda sa širokom API podrškom, što programerima olakšava integraciju u nove i postojeće naslove, a podržana je na više od 100 modela AMD Radeon grafičkih procesora – diskretnih i integrisanih, kao i na konkurentskim GPU-ima. FSR je dizajniran da uveća broj frejmova u sekundi do 2.4 puta pri 4K u „Performanse“ podešavanjima kvaliteta i u odabranim naslovima , pružajući pritom visokokvalitetno igračko iskustvo visoke definicije.

Pored pomenutih razvojnih igračkih okruženja i pokretača, nekoliko novih naslova dodaje FSR podršku u narednih par sedmica, što dovodi do ukupnog broja igara podržanih FSR-om na 12 otkako je tehnologija postala dostupna prošlog meseca. Još više naslova se očekuje do kraja godine!

  • Arcadegeddon (16. jul)
  • Necromunda: Hired Gun (16. jul)
  • Resident Evil Village (ovog meseca)

Više informacija o FSR tehnologiji potražite na GPUOpen portalu i AMD blog-u.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela