Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Sony predstavlja prve fotoaparate bez ogledala sa senzorima punog formata

Željno iščekivani od strane profesionalnih fotografa i entuzijasta, novi SONY α7R i SONY α7 fotoaparati pružaju neograničene mogućnosti za pravljenje umetničkih fotografija. Novi modeli kompanije Sony su ujedno i najmanji fotoaparati sa izmenjivim objektivom na svetu.

Model α7 u kompaktnom kućištu pruža sve prednosti koje donose 35mm senzori slike i izmenjivi objektivi punog formata. Bez kompromisa kada je u pitanju kvalitet fotografija, komfor snimanja i funkcionalnost AF performansi, α7 snima zapanjujuće fotografije koje je ranije bilo moguće dobiti jedino pomoću velikih, profesionalnih fotoaparata.

Alpha 7R _slika 01

Poigravajući se spojem moćnih slika i prenosivosti, model α7R veličine dlana postavlja novi standard u digitalnoj fotografiji. Kućište ovog fotoaparata proizvedeno je od legure magnezijuma, tako da je α7R posebno otporan na prašinu i vlagu. Zahvaljujući inovativnoj izradi i korišćenju specijalnih materijala, model α7R je težak samo 407 grama, što ga čini najlakšim fotoaparatom na svetu sa izmenjivim objektivom i senzorom punog formata.

Ovaj model, koji je podjednako zanimljiv profesionalnim i amaterskim fotografima, omogućava najveći kvalitet slike od svih aparata iz α serije. Potpuno novi Exmor CMOS senzor punog formata, sa svojih neverovatnih 36,4 megapiksela, pruža nivo detalja koji je definitivno bez konkurencije u svojoj klasi.

Savršeno dizajnirani i veoma zgodni za držanje prilikom dužih snimanja, novi Sony modeli predstavljaju beskompromisni alat za fotografe, koji na prvo mesto stavljaju potrebe naprednih korisnika. Prednja i zadnja kontrola biranja, zajedno sa kontrolnim točkićem i točkićem za ekspoziciju, omogućuju intuitivno podešavanje tokom kadriranja koristeći precizan XGA OLED Tru-Finder ili pokretljivi LCD ekran dijagonale 3 inča.

Zahvaljujući novom, moćnom BIONZ procesoru, senzor punog formata omogućava pravljenje Full HD video zapisa.  Uživaćete u snimcima sa raskošnim bojama i veoma niskim nivoom šuma, čak i pri slabom svetlu. Clear Image Zoom tehnologija je dodatno unapređena kako se broj piksela ne bi smanjio čak i prilikom snimanja krupnih kadrova. Funkcije za profesionalno snimanje uključuju i kontrolu jačine zvuka i displeja, kao i HDMI izlaz koji omogućava da se video gleda na eksternom monitoru ili presnimi na drugi uređaj.

Sony α7R fotoaparat odlikuje Fast Intelligent autofokus (AF), dizajniran tako savršeno odgovara vašim fotografskim zahtevima, uz pomoć devet prilagodljivih dugmića i 46 prenosivih funkcija. Model α7 poseduje Fast Hybrid autofokus, koji omogućava preciznu detekciju kontrasta, kao i faznu detekciju za lakše praćenje akcije.

Fotografije visoke rezolucije mogu da se prikažu direktno na 4K televizoru, koji nudi četiri puta više detalja od Full HD-a. TRILUMINOS Colour tehnologija pruža zapanjujuću paletu bogatih i prirodnih boja prilikom gledanja video zapisa i fotografija snimljenih α7 i α7R aparatima na kompatibilnim BRAVIA televizorima sa TRILUMINOS ekranima.

Zahvaljujući Wi-Fi i NFC standardima, povezivanje sa Xperia™ i drugim pametnim telefonima i tabletima koji koriste Android operativni sistem je kranje jednostavno. Aplikacija PlayMemories Camera dodatno poboljšava vaše fotografsko iskustvo sa rastućim nizom aplikacija u ponudi, koje nude nove kreativne efekte, filtere i još mnogo toga.

Prethodno instalirana aplikacija Smart Remote Control omogućava kontrolisanje ekspozicije i okidača direktno sa pametnog telefona. Idealna za montiranje na stativ i pravljenje grupnih fotografija i auto-portreta, ova aplikacija takođe automatski šalje fotografije na vaš mobilni uređaj za deljenje  na licu mesta.

Pomoću pet različitih E-mount objektiva punog formata, koji uključuju dva zum-objektiva srednjeg dometa, dva Sonnar T* objektiva i prvoklasni G telefoto zum objektiv, moguće je dobiti savršene fotografije, dok novi VG-C1EM dodatak, sa dve NP-FW50 baterije, pojačava izdržljivost fotoaparata i daje veću udobnost prilikom vertikalnog slikanja.

Lagani i kompaktni, novi Sony digitalni fotoaparati sa izmenjivim objektivima punog formata biće dostupni od sredine novembra.

 

© 2013 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela