Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Samsung i Tetris dizajnirali „Samsung Stackers” posude za čuvanje hrane

Samsung i kompanija Tetris predstavili su Samsung Stackers,  ograničenu seriju posuda za čuvanje hrane inspirisanu čuvenom igricom Tetris, kako bi pomogli da se smanji bacanje hrane u domaćinstvima. Prvo rešenje za čuvanje hrane ove vrste obuhvata svih sedam legendarnih Tetrimino oblika i boja (cijan, žuta, ljubičasta, zelena, plava, crvena i narandžasta) za lakše, efikasno i bezbedno odlaganje hrane u frižider ili zamrzivač na zabavan i originalan način, a sva zarada od prodaje ide Evropskoj federaciji banaka hrane.

 

0001 Samsung Tetris Stackers 19-11-19

 

Bacanje hrane izaziva sve veću zabrinutost jer izveštaji pokazuju da se količina hrane koja se baca opet povećala i vratila na nivo pre pandemije. Troje od desetoro ljudi (30%) priznaje da baca više hrane nego pre pandemije (20%) jer se manje angažuje na čuvanju hrane u smislu kuvanja više jela odjednom i korišćenja ostataka hrane.

Korišćenjem raznobojnih posuda u obliku Tetris figurica korisnici će moći da ređaju Samsung Stackers u frižideru baš kao i ovoj igrici. Pomeranjem delova gore, dole, levo ili desno, ovaj komplet za čuvanje hrane je savršen za uštedu prostora i smanjuje bacanje hrane. Imajući na umu praznike koji stižu, komplet Samsung Stackers je i savršen poklon za ljubitelje igrica, gurmane i one koji vode računa o ekologiji jer za ovu Novu godinu donosi nešto potpuno jedinstveno.

Baš kao i komplet Samsung Stackers, Samsung asortiman frižidera nudi beskrajne mogućnosti prilagođavanja i spolja i iznutra. Bilo da su u pitanju opcije kao što je prilagodljiv unutrašnji prostor ili police za vino koje maksimalno koriste prostor u frižideru ili SpaceMax™ tehnologija za pogodniji raspored svežeg voća i povrća – sve one su tu sa posebnom svrhom. Ove inovativne karakteristike odlikuju Samsung Bespoke frižidere, kolekciju potpuno jedinstvenih kombinacija frižidera i zamrzivača koji nude veliki kapacitet, jednostavno korišćenje i mogućnost prilagođavanja. Ova ograničena serija predstavlja savršen odgovor na evropsko istraživanje koje je sproveo Samsung, a koje je pokazalo da polovina Evropljana  (54%) priznaje da bi im bolja organizacija hrane pomogla da smanje bacanje hrane, dok dve trećine (64%) smatra da bi im hrana duže trajala ako bi je pravilno odlagali.

„Naša misija je da razvijamo proizvode i rešenja za takav način života koji korisnicima pomaže da bolje organizuju i vode svoj život, uključujući smanjenje bacanja hrane. Zato smo se udružili sa kompanijom Tetris® i lansirali Samsung Stackers, potpuno jedinstveno rešenje za odlaganje, koje nudi čuvanje hrane na zabavan način. Ne samo da Samsung Stackers izgledaju sjajno i da savršeno staju u naše frižidere, već i korisnicima nude još efikasniji način korišćenja raspoloživog prostora za odlaganje, a sve to uz podršku borbi „Evropske federacije banaka hrane“ protiv bacanja hrane“, rekao je Tim Bir, direktor sektora rashladnih uređaja kompanije Samsung.

„Izuzetno nam je drago što su naše dve kompanije udružile na stvaranju Samsung Stackers i ponudi zabavnih rešenja za organizaciju hrane uz dozu nostalgije za Tetrisom. Divno je videti kako ponovo oživljava naša omiljena igrica i jedva čekamo da vidimo kako će korisnici običan prostor u frižideru i zamrzivaču pretvoriti u pravu Tetris zabavu. Isto tako, s obzirom da sva zarada ide Evropskoj federaciji banaka hrane, ovo predstavlja sjajnu priliku da na više načina pomognemo u borbi protiv bacanja hrane“, izjavila je Maja Rodžers, predsednica i generalna direktorka kompanije Tetris.  

Novi Samsung Stackers će biti dostupni u sledećim evropskim zemljama: Rumuniji, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji, Češkoj, Slovačkoj, Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Francuskoj i UK.

Korisnici koji žele da saznaju više o novim zabavnim i efikasnim Samsung Stackers mogu da posete sajt. Oni koji žele da kupe komplet mogu to da učine po ceni od 20,00 funti /25,00 evra – OVDE , a sva zarada ide Evropskoj federaciji banaka hrane, neprofitnoj organizaciji koju čini mreža od 335 banaka hrane širom Evrope posvećenih sprečavanju bacanja i povećanju dostupnosti hrane.

Evropska federacija banaka hrane poslednjih godina uočila je veliki porast potrebe za hranom i očekuje da ona nastavi da raste iz godine u godinu. Samo u 2020. je mreža dobrotvornih organizacija koje dobijaju hranu od članica Evropske federacije banaka hrane pomogla 12,8 miliona ljudi, što je 34,7% više u odnosu na 2019, u periodu pre pandemije. Kako bi podržale dobrotvorne organizacije koje pomažu onima kojima je to najpotrebnije, evropske članice ove organizacije, prikupile su i podelile 860.000 tona hrane koja bi najvećim delom bila bačena, što predstavlja porast od 12% na godišnjem nivou u odnosu na 2019.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela