Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Predstavljena Xiaomi 14 serija s Leica optikom sledeće generacije, koju donosi Xiaomi HyperOS


Xiaomi, globalni lider u inovacijama, sa ponosom je najavio svoju najnoviju Xiaomi 14 seriju vodećih pametnih telefona, tokom ekskluzivnog događaja koji je održan u Barseloni, Španija. Ovo predstavljanje označava značajnu prekretnicu u posvećenosti kompanije Xiaomi pružanju jedinstvenih iskustava potrošačima širom sveta. Pored toga, na događaju je William Lu, parner i predsednik Xiaomi Corporation i predsednik Xiaomi international Business Department predstavio strategiju „Human X Car X Home“.

Svojim strateškim partnerstvom, Xiaomi i Leica su 2022. godine, zajedno napravili revoluciju u industriji mobilnih fotografija. Kroz neumorno stremljenje ka izvrsnosti, Xiaomi neprestano redefiniše industrijske standarde sa svakom novom generacijom proizvoda. Xiaomi 14 serija predstavlja vrhunac ove saradnje, uključujući Leica Summilux optiku. Ova integracija prikazuje najnaprednije optičke koncepte i dizajn proizvoda, učvršćujući poziciju kompanije Xiaomi kao globalnog lidera u kreiranju sjajnih mobilnih fotografija.

Uređaji koje je Xiaomi takođe predstavio tokom događaja, Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, Xiaomi Watch S3, Xiaomi Smart Band 8 Pro i Xiaomi Watch 2.

Xiaomi 14 Ultra: vodeći model za profesionalne fotografije, performanse bez premca i inovativni dizajn

Crpeći inspiraciju iz estetike tradicionalne kamere, Xiaomi 14 Ultra spaja prepoznatljivi kružni modul kamere sa modernim dizajnom ravne pozadine i dostupan je u dve klasične boje, crnoj i beloj, na međunarodnim tržištima.

Xiaomi 14 Ultra je dizajniran u skladu sa robusnom Xiaomi Guardian konstrukcijom, koja se sastoji od aluminijumskog rama visoke čvrstoće, Xiaomi nanotehnološke veganske kože i Xiaomi Shield stakla. Napravljen od jednog aluminijumskog bloka, Xiaomi 14 Ultra nudi izuzetnu 1,38x poboljšanu čvrstinu rama, dok Xiaomi nanotehnološka veganska koža ima novorazvijenu formulu, što rezultira tanjom i lakšom završnom obradom sa 6x većom otpornošću na habanje. Koristeći Xiaomi Shield Glass, inovativni sveobuhvatni tečni displej, Xiaomi 14 Ultra redefiniše ekran postižući doslednu zakrivljenost na svim stranama i uglovima, neprimetno spajajući vizuelnu privlačnost ravnog ekrana s taktilnom povratnom spregom zakrivljenih ivica. Sa Xiaomi prilagođenim C8 WQHD+ 6,73″ AMOLED ekranom, koji dodatno sadrži zadivljujuću WQHD+ (3200 x 1440) rezoluciju, gustinu piksela od 522 ppi i promenljivu brzinu osvežavanja od 1-120 Hz, podržanu impresivnom osvetljenošću 3000 nita, korisnici dobijaju impresivno vizuelno iskustvo.

Xiaomi 14 Ultra je opremljen profesionalnom konfiguracijom sa četiri kamere I izuzetnim opsegom žižnih daljina, u rasponu od 12 mm do 120 mm. Njegova glavna kamera, opremljena ƒ/1.63-ƒ/4.0 bezstepenim promenljivim otvorom blende, nudi besprekorna podešavanja ekspozicije u različitim scenarijima. Integracija ultra-velikog LYT-900 senzora slike od 1 inča sa dinamičkim opsegom do 14EV garantuje izvanredan kvalitet slike, čak i u izazovnim okruženjima. Kako bi se zaokružio sistem četvorostruke kamere, tu su Leica 75mm plutajuća telefoto kamera, Leica 120mm periskopska kamera i Leica 12mm ultraširoka kamera.

Xiaomi 14 Ultra je predvodnik u oblasti mobilnog snimanja s podrškom za snimanje od 8K 30fps na sve četiri kamere. Sa Leica optikom i senzorom od 50 MP, uređaj snima s neuporedivom jasnoćom u 8K video zapisima, olakšavajući profesionalne postprodukcijske izmene. Njegova glavna kamera podržava snimanje pri 4K 120fps i prilagodljiva je efektima usporenog snimanja 5x. Pored toga, u 4K rezoluciji, nudi zumiranje punog opsega pri 60 fps. Uređaj takođe podržava Dolbi Vision snimanje pri 4K 60fps i ima stabilizaciju za glatko snimanje video zapisa. Dodat je i mikrofon koji sa preostala tri formira niz od 4 mikrofona, omogućavajući i snimanje zvukova u okruženju i usmereno snimanje zvuka.

Da bi se omogućilo profesionalno iskustvo video snimanja, novi ,,Movie” režim uvodi elemente kinematografije, kao što su odnos širine i visine 2,39:1 i pravilo zatvarača od 180°, dajući video zapisima autentičan bioskopski izgled i zamućenje pokreta. Potpuno novi MasterCinema kodira HDR video zapise u 10-bitnom Rec.2020 za snimanje bogatijih detalja, svetla i senki, nadmašujući prethodni 8-bitni BT.709 standard, posebno na HDR ekranima. ,,Director” režim nudi interfejs profesionalnog nivoa s naprednim kontrolama parametara i snimanjem u formatu dnevnika za fleksibilnu postprodukciju. Xiaomi 14 Ultra se može integrisati s drugim Xiaomi uređajima kao spoljnim monitorima za impresivno produkcijsko iskustvo, uključujući i novi Xiaomi Pad 6S Pro 12.4.

Predstavljen uz Xiaomi 14 Ultra, Xiaomi 14 Ultra Photography Kit je dizajniran za zaljubljenike u fotografiju i snimanje, nudeći proširene funkcije i pri držanju na kućištu. Uključuje dvostepeno dugme zatvarača, polugu za zumiranje, prilagodljivo dugme za snimanje video zapisa i dodatni prilagođeni točkić. Takođe, funkcioniše kao eksterna baterija za punjenje, obezbeđujući 1500 mAh trajanja baterije. Ovaj dodatak je dostupan, ali  se kupuje zasebno.

Xiaomi 14: Kompaktna veličina, fenomenalne slike, uz beskompromisno iskustvo

Xiaomi 14 dizajniran je kao kompaktan svakodnevni pratilac, dimenzija 152,8 mm x 71,5 mm x 8,20 mm. Njegova nežno zakrivljena zadnja ploča obezbeđuje udobno i sigurno nošenje u ruci, omogućavajući duže periode upotrebe. Minimalistička estetika se postiže premeštanjem zvučnika na ekran i infracrvenog porta u okvire kamere, nudeći čist izgled na gornjem i bočnom okviru. Dizajn ultra tankih okvira koristi naprednu FIAA tehnologiju za integraciju kola panela unutar ekrana, što rezultira tankim donjim okvirom od 1,71 mm za impresivno iskustvo gledanja.

Xiaomi 14 ima sveobuhvatnu konfiguraciju sa tri kamere, pružajući zaokruženo fotografsko iskustvo, pokrivajući širok raspon fokusa od 14 mm do 75 mm. Xiaomi 14 je projektovan sa Leica Summilux optičkim sočivima sa nadograđenim ƒ/1,6 otvorom blende na glavnoj kameri, u kombinaciji sa senzorom slike Light Fusion 900 i može se pohvaliti dinamičkim opsegom do 13,5 EV. Štaviše, rezolucija Leica 14mm ultraširoke kamere je nadograđena na 50MP, a nudi i visoko cenjeni Leica 75mm lebdeći telefoto objektiv, sa minimalnom razdaljinom fokusa od samo 10cm.

Što se tiče ekrana, Xiaomi 14 ima upečatljiv 6,36″ CristalRes AMOLED 1,5K (2670 x 1200) ekran. Gustina piksela ekrana je povećana na 460ppi, pružajući više detalja nego ikad. Uz izvanrednu maksimalnu osvetljenost od 3000 nita, boje su živahne, a vizuelni prikazi ostaju jasni čak i pod direktnom sunčevom svetlošću. Pored toga, njegova promenljiva brzina osvežavanja, u rasponu od 1 do 120Hz, garantuje glatko i besprekorno iskustvo gledanja u različitim aktivnostima, uključujući pretraživanje, čitanje i igranje igara.

Beskompromisan hardver koji otključava pun potencijal svih performansi

Xiaomi 14 serija integriše najsavremenije procesore, značajna poboljšanja u tehnologiji hlađenja i produženi vek trajanja baterije, što kulminira besprekorno optimizovanim iskustvom pametnog telefona za korisnike.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Ultra pokreće vodeća Snapdragon® 8 Gen 3 mobilna platforma, koja se može pohvaliti impresivnim povećanjem performansi CPU od 32% i smanjenjem potrošnje energije od 34%, uz značajno povećanje performansi GPU a od 34% i smanjenje potrošnje energije od 38%, u poređenju sa prethodnom generacijom.1 Xiaomi 14 serija je opremljena Qualcomm FastConnect 7800, koja donosi Wi-Fi 72 impresivni kapacitetet od 320MHz. Xiaomi 14 Ultra ide korak dalje uz High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link (višestruku istovremenu vezu visokog opsega), obezbeđujući najširi kanal i najnižu dostupnu latenciju, unoseću revoluciju u povezivanje sa više uređaja velike brzine.

Uz dodatak Xiaomi IceLoop sistema za hlađenje, oba uređaja nude neuporediv nivo rada bez zastoja u zahtevnim scenarijima kao što su video snimanje, računarska fotografija, veštačka inteligencija u realnom vremenu i intenzivno igranje igara. Xiaomi 14 Ultra ide korak dalje uz novi Xiaomi Dual-Channel IceLoop sistemom, koji uvodi namenski drugi termalni kanal isključivo za modul kamere za lakše fotografisanje i video snimanje.

Što se tiče baterije i punjenja, Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Ultra opremljeni su Xiaomi Surge sistemom za upravljanje baterijom, što garantuje veće performanse tokom celog dana. Xiaomi 14 se napaja baterijom od 4610mAh koju podržava HyperCharge od 90W i bežični HyperCharge od 50W. Xiaomi 14 Ultra pokreće veća baterija od 5000mAh s 90W HyperCharge zajedno s najnovijom tehnologijom bežičnog HyperCharge od 80W.

Udubljivanje u budućnost pametnog ekosistema uz Xiaomi HyperOS

Xiaomi 14 serija dolazi opremljena najsavremenijim Xiaomi HyperOS operativnim sistemom, što je kulminacija sedam godina posvećenog razvoja kompanije Xiaomi. Ovaj sistem usmeren na čoveka je dizajniran za pametni ekosistem „Human X Car X Home“, fokusirajući se na četiri glavna cilja: sveobuhvatno refaktorisanje, inteligentno povezivanje uređaja, proaktivna inteligencija i bezbednost od jednog do drugog kraja. Uz Xiaomi HyperOS, korisnici Xiaomi serije 14 će iskusiti veću fluidnost sistema s naprednim mogućnostima upravljanja datotekama i memorijom, obnovljenim korisničkim interfejsom obogaćenim grafičkim podsistemom, besprekornom vezom između uređaja i sveobuhvatnim bezbednosnim i privatnim funkcijama kako bi se obezbedilo bezbedno iskustvo povezanosti svih uređaja.

Nova integracija sa Google fotografijama će omogućiti korisnicima da bezbedno prave rezervne kopije svojih fotografija i video zapisa u okviru Xiaomi galerije. Korisnici će takođe moći da neprimetno pregledaju, uređuju i dele sadržaj koji je sačuvan u Google fotografijama direktno iz svoje Xiaomi galerije. Ova funkcija će biti dostupna na Xiaomi uređajima širom sveta na proleće 2024.

Xiaomi 14 serija u potpunosti obuhvata najsavremeniju AI tehnologiju koju je omogućio Xiaomi HyperOS kako bi korisnicima približio Smart Living koncept. Veliki AI modeli su integrisani u različite sistemske aplikacije, pružajući modernije i inteligentnije funkcije. AI titlovi omogućavaju transkripciju govornog sadržaja u realnom vremenu tokom video konferencija. AI pretraga albuma koristi obradu jezika, omogućavajući korisnicima da lociraju određene slike u okviru svojih kolekcija fotografija opisujući ono što traže. AI Portraits koristi napredne algoritme za kreiranje novih portretnih kompozicija izvedenih iz već postojećih slika. Pored toga, AI Expansion olakšava realistična proširenja postojećeg sadržaja slike, pružajući nove kreativne mogućnosti.

Proaktivna inteligencija se postiže kroz Xiaomi HyperMind, omogućavajući uređajima da proaktivno razumeju potrebe korisnika i deluju u skladu s tim. Xiaomi HyperMind koristi četiri perceptivne mogućnosti uređaja – okruženje, viziju, zvuk i ponašanje, kako bi naučio preferencije korisnika i automatski prilagodio uređaje njihovim potrebama. Na primer, ako korisnik po navici pali svetlo u dnevnoj sobi nakon otključavanja pametne brave na vratima, Xiaomi HyperMind će automatski osvetliti sobu nakon što nauči ovaj obrazac, ukoliko dobije saglasnost korisnika za to.

Krajem oktobra prošle godine, Xiaomi je najavio sveobuhvatnu nadogradnju svoje grupne strategije, prelazeći sa „Smartphone x AIoT“ na „Human x Car x Home“ pametni ekosistem, pri čemu su automobili postali nova i ključna komponenta strateškog fokusa kompanije Xiaomi. Uz globalno lansiranje Xiaomi 14 serije, novih IoT uređaja i otkrivanjem Xiaomi SU7, što sve pokreće i povezuje Xiaomi HyperOS, Xiaomi dalje uspostavlja svoju vodeću ulogu u tehnološkim inovacijama. Napredak u ovom portfoliju naglašava nepokolebljivu posvećenost kompanije Xiaomi inovacijama i izuzetnom korisničkom iskustvu.

Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, velike ideje na većem ekranu

Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 je osmišljen tako da zadovolji najintenzivnije potrebe produktivnosti, nudeći izuzetan ekran i impresivno korisničko iskustvo. Sa 3K ekranom od 12,4 inča i 144 Hz i velikodušnom razmerom stranica 3:2, tablet omogućava lakše čitanje i upotrebu multimedija, što ga čini idealnim za posao i slobodno vreme. Izuzetne mogućnosti ekrana dodatno su poboljšane rezolucijom od 3048 sa 2032 i impresivnih 294 piksela po inču (PPI), pružajući neuporedivu oštrinu za zadatke koji se kreću od čitanja teksta do uređivanja fotografija visoke rezolucije ili igranja najnovijih igara. Opremljen robusnom baterijom od 10000 mAh (tip), upotpunjen ultra brzim HyperCharge od 120 W, uređaj korisnicima omogućava da uživaju u kraćem vremenu punjenja uz produženi vek trajanja baterije.

Dizajniran sa moćnom 4nm Snapdragon 8 Gen 2 mobilnom platformom, Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 nudi sjajnu brzinu i odlične performanse. U kombinaciji sa Xiaomi HyperOS, Xiaomi Pad 6S Pro uvodi tri revolucionarne nove funkcije, uključujući početni ekran+, saradnju među uređajima i Xiaomi Smart Hub, podižući međusobnu povezanost na nove nivoe. Home Screen+ omogućava korisnicima da komuniciraju sa svojim pametnim telefonima direktno iz interfejsa tableta — odgovarajući na poruke ili pozive — bez direktne interakcije sa svojim pametnim telefonima.11 Funkcija za fotografije iz aplikacije “Cross-device Notes” (Beleške na različitim uređajima) koristi mogućnosti kamere na pametnom telefonu, omogućavajući Vam da snimite i ugradite slike direktno u sadržaj beleški na tabletu, olakšavajući kreiranje vizuelno privlačnih dokumenata. Novi kontrolni centar za uređaje – Xiaomi Smart Hub – povezuje do sedam uređaja istovremeno uključujući različite Xiaomi AIoT proizvode, zbog čega mreža uređaja ostaje na raspolaganju. Uz funkciju Tap to Share (tapni da podeliš) koja je omogućena za NFC, Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 pojednostavljuje deljenje datoteka uz brzi dodir, nudeći praktično korisničko iskustvo. Za kreatore sadržaja “Movie” režim u aplikaciji kamera pretvara tablet u profesionalnu alatku za nadgledanje koja je povezana s Vašim pametnim telefonom, kako biste s lakoćom zabeležili trenutke visokog kvaliteta.

Dopuna Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 su raznovrsna Xiaomi Focus Pen i Xiaomi Pad 6S Pro Touchpad tastatura – ​​osnovni alati za transformaciju uređaja u vrhunsku prenosivu radnu stanicu. Po prvi put, Xiaomi Pad 6S Pro Touchpad tastatura integriše podlogu osetljivu na dodir, poboljšavajući mogućnost korisnika da bira datoteke i precizno upravlja složenim zadacima uređivanja video zapisa. Novodizajnirana Xiaomi Focus Pen (olovka), koja se može pohvaliti s 8192 nivoa osetljivosti na pritisak i brzinom uzorkovanja od 240 Hz, obećava neuporedivo iskustvo pisanja. Njegov odziv je dodatno poboljšan ultra-niskim kašnjenjem od samo 5 ms, što je primetan napredak u odnosu na prethodnu generaciju. Opremljen mulifunkcionalnim Spotlight dugmetom, Xiaomi Focus Pen povećava funkcionalnosti pored pisanja, čineći ga nezamenljivim za brzo snimanje slika i beleženje, sve bez prekidanja kreativnog procesa.

Cena i dostupnost

Xiaomi 14 će biti dostupan u tri boje: crnoj, beloj i žad zelenoj. Xiaomi 14 Ultra će biti dostupan u dve boje: crnoj i beloj. Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 će biti dostupan u jednoj boji: grafitno sivoj. Xiaomi 14 dolazi u 12+512 vatijanti, počev od 129999 dinara.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Ultra uključuju 4 generacije nadogradnji Android OS-a, kao i 5 godina bezbednosnih zakrpa. Korisnici ova dva uređaja imaju pravo na skladište Google One od 100 GB u oblaku tokom 6 meseci probnog perioda i 3 meseca YouTube Premium-a uz pristup YouTube-u i aplikaciji YouTube Music bez oglasa.© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela