Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Počelo globalno foto takmičenje kompanije HONOR, nagrade do 10.000 dolara

Globalni tehnološki brend HONOR najavio je početak nagradnog takmičenja „HONOR Magic Moments Awards 2022”. Globalno takmičenje u kreiranju fotografija mobilnim telefonom, koje traje od 25. aprila do 25. avgusta 2022, otvoreno je za prijave u 10 različitih kategorija. Pobednike će izabrati žiri sastavljen od svetski poznatih fotografa i profesionalaca iz industrije sa nagradom do 10.000 američkih dolara u gotovini. Ovogodišnja tema takmičenja je „Uhvati iskre života” (eng. “Capture the Sparks of Life”), a cilj je da se kreira platforma za ljubitelje fotografije da ispolje svoje kreativne talente, omogućavajući im da istražuju i dele lepotu sveta putem mobilnih tehnologija za snimanje slika.

 

HONOR Magic Moments Awards 2022

 

„Tokom prvog takmičenja održanog prošle godine, korisnici iz 50 zemalja širom sveta iskoristili su najsavremenije mogućnosti HONOR uređaja za fotografisanje kako bi kreirali preko 200.000 impresivnih radova. Od tada, HONOR je nastavio da pojačava svoja ulaganja u tehnologiju snimanja. Nadovezujući se na naš prvi u industriji bionički dizajn horizontalne dvostruke kamere i vodeće performanse u ultraširokom sočivu i algoritmima fokusa, iskoristili smo našu revolucionarnu tehnologiju fuzione fotografije sa više kamera na modelu HONOR Magic4 Ultimate koji se našao na vrhu DXOMARK tests za rangiranje kamera kod pametnih telefona. Nadamo se da ćemo kroz takmičenje osnažiti kreatore sadržaja širom sveta da se izraze i uhvate više magičnih trenutaka pomoću naših inovacija, zajedno transformišući svet mobilne fotografije i videografije”, rekao je George Zhao, izvršni direktor kompanije HONOR Device Co. Ltd.

Nove kategorije i međunarodni žiri priznatih fotografa

Omogućavajući kreatorima sadržaja da izraze sopstvenu jedinstvenu kreativnost, „HONOR Magic Moments Awards 2022” se sastoji iz 10 različitih kategorija, uključujući tri potpuno nove – „Zeleno” (Green), „Kratki video snimci” (Short videos) i „Serija fotografija” (Serija fotografija), a od ranijih kategorija tu su: „Prikaz grada” (Cityscape), „Dokumentarni film” (Documentary), „Mračna noć” (Dark Night), „Stvorenja” (Creatures), „Portret” (Portrait), „Pejzaž” (Landscape) i „Apstraktno” (Abstract). Svi koji se prijave moraju da kreiraju fotografije HONOR pametnim telefonima, osim za kategoriju „Zeleno” u kojoj učesnici mogu da se prijave fotografijama kreiranim mobilnim uređajima bilo kog brenda kako bi se podigla svest javnosti o zaštiti životne sredine.

HONOR je pozvao poznate stručnjake iz industrije da budu sudije takmičenja, kako bi doneli različite profesionalne perspektive u ocenjivanje radova. U žiriju su renomirani belgijski dokumentarni fotograf Bieke Depoorter iz istaknute organizacije Magnum Photos, kineski dokumentarni fotograf Fu Yongjun, kineski fotograf divljih životinja Xiao Ge, španski komercijalni fotograf Eugenio Recuenco i meksički fotograf pejzaža Sergio Tapiro. Član Upravnog odbora Holivudskog profesionalnog udruženja, H. Loren Nielsen, će izabrati pobednike za kategoriju kratkih video snimaka, dok će Wang Jun, glavni tehnički stručnjak HONOR Imaging-a, učestvovati u ocenjivanju radova u svih 10 kategorija.

Među ovim sudijama, Eugenio Recuenco je osvojio nekoliko međunarodnih nagrada za fotografiju, uključujući Zlatnog lava na Filmskom festivalu u Kanu (2006. i 2013.) i Zlatnu nagradu za najbolju originalnu fotografiju na Međunarodnom festivalu El Ojo de Iberoamérica (2013). Njegov lični stil se naziva „kinematografskim”. On će kreirati modni film koristeći HONOR Magic4 Pro. Ovaj film će biti umetničko delo sa jedinstvenom vizijom moći slike.

Prijavljivanje i nagrade

„HONOR Magic Moments Awards 2022” pokriva sva HONOR tržišta, uključujući zemlje i regione u Aziji, Evropi, Latinskoj Americi, Bliskom istoku i Africi. Učesnici iz celog sveta mogu da podnesu svoje prijave putem veb sajta takmičenja ili kanala društvenih medija od 25. aprila do 25. avgusta 2022. Rezultati će biti objavljeni na veb stranici takmičenja u septembru 2022.

Na takmičenju će biti dodeljene tri nagrade za fotografa godine sa novčanom nagradom od 10.000 američkih dolara u gotovini za svakog od njih. Takođe, biće nagrađeno dodatnih 40 radova iz svih deset kategorija, a svaki od autora će dobiti 1.500 američkih dolara u gotovini, kao i HONOR Magic4 Pro.

Za dodatne informacije posetite https://www.hihonor.com/magic-moments-awards/en/.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela