Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » MWC Barselona 2023: TECNO predstavio svoj prvi premijum telefon na preklop – PHANTOM V FOLD

Kompanija TECNO predstavila je novi flegšip telefon – Phantom V Fold. Ovaj model obeležava ulazak kompanije na tržište preklopnih telefona. Novi model isporučuje sveobuhvatno vizuelno iskustvo kroz flegšip telefon optimlanih dimenzija sa dva ekrana i ultra-oštrim sistemom kamera sa pet objektiva za kreiranje neprikosnovenih fotografija.

Predstavljen tokom debi nastupa kompanije TECNO na ovogodišnjem Mobilnom kongresu u Barseloni, Phantom V Fold je najnovija inovacija brenda sa ciljem da unese revoluciju u prostor premijum smartfona izuzetnim tehnologijama i performansama.

 

TECNO - Beyond the Extraordinary

 

Premijum ekrani stvaraju nove mogućnosti

Osnažujući korisnike da otkrivaju nove granice pametnih telefona, bilo da igraju igre, gledjau filmove ili obavljaju poslovne obaveze, Phantom V Fold premijum dual LTPO displeji poseduju adaptivno 10-120Hz osvežavanje ekrana koje omogućava glatke pokrete i fluidne tranzicije kada je telefon otvoren ili zatvoren.

Spoljni displej dijagonale 6.42 inča poseduje jedinstveni mikro zakrivljeni dizajn i 21:9 odnos stranica ekrana za klasično iskustvo korišćenja flegšip telefona. Zahvaljujući intenzivnom istraživanju načina na koji korisnici upotrebljavaju svoje telefone, dimenzije unutrašnjeg ekrana su idealne za upravljanje jednom rukom, a telefon ugodno leži u dlanu ruke dozvoljavajući izdavanje komandi korišćenjem palca.

Kada je telefon otvoren, Phantom V Fold otkriva izuzetan 7.85-inčni displej sa optimalnim 8:7 odnosom stranica ekrana na ultra-ravnom ekranu bez vidljivog prevoja na sredini.

TECNO tehnologija stvorila je gotovo nevidljiv prevoj na sredini ekrana

Glavni, unutrašnji, displej premijum modela Phantom V Fold izdvaja se od konkurencije zahvaljujući konstantnoj potrazi za najboljim tehnologijama koje su trenutno dostupne. TECNO je razvio šarke u obliku kapljice izuzetnog kvaliteta i izdržljivosti koje pružaju ultra-ravnu površinu unutrašnjeg ekrana bez ikakvih nabora.

Inovativan dizajn šarki sa reverse-snap strukturom značajno unapređuje strukturnu stabilnost telefona, dok materijali aeroindustrijskog kvaliteta donose izuzetnu izdržljivost i smanjenu težinu uređaja. Tehnologija rotacije fiksne osovine i dizajna kliznih šarki koju je TECNO kreirao staraju se da se strane glavnog ekrana modela Phantom V Fold čvrsto spoje kada je on otvoren pružajući korisnicima gotovo neprimetljiv nabor na sredini. Po vađenju iz kutije, nabor na sredini je širok svega 0.11mm, a telefon bez problema može da izdrži 200.000 otvaranja i zatvaranja.

Pet objektiva za fotografije bez kompromisa

Sistem kamera sa 5 objektiva na modelu Phantom V Fold kreira jedinstveno iskustvo fotografisanja sa senzorima koji će ispuniti gotovo svaku ulogu koju korisnik poželi. Sa tri zadnja obejktiva i dva prednja, korisnici mogu da istražuju svet kroz potpuno novu prizmu. Kako bi pružio spektakularne fotografije u noćnim uslovima, Phantom V Fold poseduje 50MP Super Night kameru sa specijalnim ultra-osetljivim 1/1.3-inčnim senzorom, velikom f/1.85 blendom i 7P kompozicijom kamere. Mogućnosti kamere u uslovima lošeg osvetljenja dodatno su unapređene Super Night Portrait, Super Night Mode i Super Night 4K Video opcijama optimizovanim veštačkom inteligencijom, koja smanjuje šum i beleži oštre linije kako bi oživela noć kroz izuzetne detalje. Korisnici na raspolaganju imaju još moćni 50MP telefoto objektiv sa 2x optičkim i 20x digitalnim zumom, kao i ultra-širokougaoni senzor od 13MP.

Pored kamera na zadnjoj strani uređaja, tu su još dva senzora na prednjoj – jedan na spoljom i jedna na unutrašnjem displeju kako bi korisnici na raspolaganju imali dodatne uzbudljive opcije za kreiranje fotografija koje ostavljaju bez daha.

I dok kamere na poleđini telefona mogu lako biti korišćene za pravljenje selfija visokog kvaliteta, ekran na preklop dozvoljava slikanje sa pregledom onoga što kamera vidi na velikom ekranu, dok kamera smeštena na glavnom ekranu podiže video pozive i video konferencije na potpuno nov nivo.

HiOS13 Fold donosi super-prilagodljivo iskustvo korišćenja

Iako korišćenje savitljivih telefona sa velikim ekranom pruža brojne pogodnosti, one vrlo često ostanu zaboravljene usled operativnih sistema koji nisu adekvatno prilagođeni novoj tehnologiji. To je glavni razlog zbog kog je TECNO razvio HiOS13 Fold – izuzetno optimizovan i podesiv operativni sistem baziran na Google Android 13 operativnom sistemu koji je posebno dizajniran za savitljive uređaje.

Mogućnosti velikog displeja poput split screen, picture-in-picture, parallel windows i drag and drop opcija, kao i dizajn interaktivnih animacija, stvaraju sistem koji osnažuje produktivnost korisnika i pruža veće zadovoljstvo korišćenja.

Aplikacije sa dodatnim opcijama za savitljive telefone nalaze se među 1.000 aplikacija sa najvećom frekvencijom preuzimanja, a gotovo 90% njih adaptirane su da pružaju podršku za split-screen i multi-windows opcije. Sveukupno, preko 2.000 aplikacija prilagođeno je korišćenju na HiOS13 Fold operativnom sistemu.

MediaTek Dimensity 9000+ donosi novu prekretnicu

Phantom V Fold je prvi na svetu savitljivi telefon sa leve na desnu stranu koji pokreće MediaTek premijum Dimensity 9000+ procesor. Tokom razvijanja telefona, TECNO je pojačao svoju dugogodišnju saradnju sa vodećim proizvođačem čipova u industriji, kompanijom MediaTek. Rezultat ove saradnje je dual-5G procesor sa dual-SIM funkcionalnošću koja je posebno prilagođena dizajnu velikog ekrana modela Phantom V Fold.

Procesor isporučuje izuzetne performanse koje dozvoljavaju efikasan multitasking i neometano prebacivanje između ekrana. Pored procesora, performanse Phantom V Fold premijum smartfona dodatno su pojačane korišćenjem 12GB LPDDR5X interne memorije, kao i 245/512GB UFS 3.1 flash radne memorije. Telefon je opremljen i moćnom baterijom kapaciteta 5.000mAh koja podržava brzo 45W punjenje, koje je u stanju da za samo 15 minuta pruži 40% dodatne energije, ili potpuno napuni bateriju za samo 55 minuta.

Uz moćan čip i opcije za punjenje baterije, Phantom V Fold osvojio je impresivan AnTuTu benčmark rezultat od 1.023.478 – u pitanju je najprofesionalniji softver/sajt za sprovođenje benčmark testova u Kini koji pruža precizne i realistične evaluacije performansi telefona.

Ovaj rezultat naglašava izuzetno snažne gejmerske performanse modela Phantom V Fold, kao i izuzetno korisničko iskustvo koje se proteže preko korišćenja tradicionalnog telefona do velikih displeja sličnih onim na tabletu.

Pioniri osnaživanja korisnika – A Beyond The Extraordinary događaj

Kako bi proslavio lansiranje Phantom V Fold modela, TECNO je organizovao poseban događaj drugog dana Mobilnog kongresa u Barseloni. Fokus događaja je bio način na koji TECNO, zajedno sa svim svojim partnerima, pomera granice smartfon inovacija sa krajnjim ciljem da isporuči korisničko iskustvo koje je – Beyond The Extraordinary.

Među prisutnima na događaju bili su mediji i predstavnici svih TECNO partnera koje je dočekao generalni menadžer kompanije TECNO, Jack Guo. Pored njegovog obraćanja, prisutni su imali priliku da čuju i predstavnike kompanija MediaTek i Counterpoint Research.

Nakon govora, usledila je panel diksusija sa govornicima na kojoj su ponudili detaljan uvid u širok broj tema, od smisla lansiranja telefona do toga šta nam donosi budućnost telefona na preklop.

Tokom obraćanja na Phantom V Fold predstavljanju, generalni menadžer kompanije TECNO, Jack Guo izjavio je: “Lansiranjem modela Phantom V Fold, našeg prvog telefona na preklop, tokom našeg prvog nastupa u Barseloni, želimo da pokažemo kompanijsku predanost inovacijama, traganju za sledećom bitnom tehnologijom, osnaživanju korisnika i životu koji je daleko od običnog”.

Nakon događaja, svi gosti pridružili su se štandu kompanije TECNO kako bi i lično isprobali Phantom V Fold.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela