Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware-procesori » Epic Games i AMD ubrzavaju produktivnost i kreativnost Unreal programera

Preko 211 miliona igara je tokom 2020. prodato u EMEA. Što se više ljudi igraju, progameri koji prave igre – radeći od kuće, poput mnogih, imaju sve više i više posla. Međutim, produktivnost je u pitanju kada je pandemija primorala programere i inženjere da rade na daljinu. Zbog ograničenja računarskog hardvera koji se koristi u domovima, timovima često ostaje manje vremena za stvaranje i testiranje novih funkcija. Zahvaljujući moćnijoj tehnologiji koja ih može ispratiti, timovi su u stanju da svoje vreme i talenat usmere na kreativniji posao veće vrednosti.

3rd Gen Threadripper PIB Still 1
AMD je objavio novu studiju slučaja sa Epic Games – kompanijom koja stoji iza Fortnitea, kao i Unreal Engine 4 koji je korišćen u The Mandalorian, Star Vars: Rise of Skivalker, HBO’s Game of Thrones i Westworld. Ostajanje na vrhu industrije dizajna igara podrazumeva kombinaciju kreativnog osećaja i strateške primene tehnologije koja pomaže timovima da prihvate rad na daljinu. Upravo to je Epic postigao sa AMD-om.

Povećavanje produktivnosti rada na daljinu

Epic Games je trebao inženjerima omogućiti brz i efikasan rad od kuće tokom pandemije, pa je započeo sa opremanjem Threadripper i Threadripper PRO radnih stanica. Novi procesori Threadripper imaju toliko jezgara i nude toliko brzine, da su inženjeri i programeri grafičkog tima mogli da rade na više projekata odjednom – za razliku od ranije.

„Dok su korisnici u kancelariji štedeli 10 do 15 minuta“, rekao je Pat Svanson, IT inženjer u Epic Gamesu, „Korisnici kod kuće štedeli su sate. Nakon toga, mnogi korisnici su bili toliko uzbuđeni brojevima koje su prijavljivale njihove kolege, pa su izašli i kupili sopstvene Threadripper CPU-ove za svoje konfiguracije kod kuće. “

Epic tim izveštava da je prelazak na Threadripper CPU izazvao veliko uzbuđenje. „Ne postoji ništa drugo što može da se uporedi sa onim što Threadripper 3990X CPU radi u bilo kom opsegu cena“, kaže Svanson. „Mogao bih da zamolim drugog proizvođača da mi pošalje čip od 20.000 dolara, a Threadripper će još uvek odgovarati ili pobediti. Nije da novac ovde predstavlja prepreku, ali odnos cene i učinka je dvosmeran. Krajnje jednostavno. “

Ubrzavanje tokova posla

Epic Games je trebalo da pojednostavi proces kompajliranja koda i postigne brže vreme ponavljanja i senčenja. Mogućnost brzog kompajliranja i ponavljanja koda bila je presudna za kvalitet, ali tim jednostavno nije mogao da pronađe rešenje koje istovremeno nudi veliku brzinu takta i visoki paralelizam.

Zamena prethodnih procesora za radne stanice sa AMD Rizen Threadripper-om bila je „prekretnica“. Za Unreal Engine, u internom testu izrade softvera za izvršne programe, konkurentskim procesorima je trebalo 46 minuta i 43 sekunde, dok je Threadripperu 3970Ks sa 32 jezgra trebalo samo 15 minuta i 12 sekundi – manje od trećine vremena.

„Koristeći Threadripper, moći ćemo da kompajliramo naš grafički engine mnogo brže nego što smo mogli ranije“, rekao je Nick Penvarden, potpredsednik inženjeringa u Epic Games. „To je ogromno povećanje efikasnosti za sve inženjere u timu. Što manje vremena provode kompajlirajući kod, to više vremena mogu potrošiti na razvoj funkcija, testiranje funkcionalnosti i rad na poboljšanju Unreal Engine-a.“

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela