Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware-procesori » AMD EPYC procesori se najbolje pokazali na cloud performanse testovima

Kako većina globalnih preduzeća nastavlja sa ulaganjima u digitalnu transformaciju svojih kompanija da bi omogućili daljinski i hibridni rad, prodaja IT infrastrukture i usluga dramatično se ubrzala. Preduzeća sada traže javne i hibridne cloud usluge za brzo povećanje IT kapaciteta.

amd cloudlinux

Tržište hostinga nastavlja da raste, a korisnici sve više gledaju kvantitativne podatke serverskih mogućnosti kako bi osigurali najbolju moguću brzinu i stabilnost za svoje poslovanje. Nezavisni provajder softverskih usluga Cloud Linux, i integratorski provajder u pohranjivanju podataka – Diaway, radili su zajedno analizu performansi AMD EPYC procesora i druge konkurentske ponude, zarad pružanja klijentima opipljivih podataka koji pokazuju sposobnost najboljih servera.

S ciljem pružanja klijentima i potencijalnim klijentima Cloud Linux-a odgovore na najčešća pitanja (npr. „koji web server ima veću stopu performansi? Ili, koji procesor je najbolje izabrati?“), izvedeno testiranje, kako na hardverskoj tako i na softverskoj strani osmišljeno je da simulira opterećenja u stvarnom svetu koja su primetili CSP partneri na više web lokacija i domena. Testovi su obuhvatili različite aplikacije web servera za merenje aspekata performansi hardvera i softvera.

Rezultati su na dugoročnoj bazi pokazali da optimalna rešenja nude AMD procesori. Ključni nalazi rezultata ispitivanja uključuju:

  • Impresivne performanse, potrošnju energije i operativne troškove druge i treće generacije AMD EPYC procesora:
    • Istraživanje je pokazalo da je u grupi više procesora sa manjom frekvencijom najmoćnije procesorsko rešenje AMD EPYC 1×7643 (48 jezgara, 2,3 GHz), koje može da obradi 1.258 upita u sekundi.
    • U grupi viših frekvencija najbolji nivo performansi je omogućio AMD EPYC 2×7313 (2 x 16 jezgara na 3 GHz), koji može da obradi 1.043 upita u sekundi.
  • Odlične performanse i performanse po dolaru koje isporučuju jednoprocesorski AMD serveri:
    • Kako jednoprocesorski, tako i dvoprocesorski serveri, zasnovani na drugoj generaciji EPYC procesora pokazali su bolji odnos performansi i potrošnje od ostalih testiranih konkurentskih ponuda.
    • Najnoviji procesori iz treće generacije EPYC bili su neosporni lideri u performansama u 32 i 48-jezgarnim kategorija servera, s vodećim odnosom performansi po vatu u testiranju.
© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela