Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Evolucija Huawei Watch GT pametnog sata

Huawei Watch GT pametni sat prve generacije je dobio odlične ocene, kako od korisnika tako i od medija. Većina kritičara istakla je klasični dizajn, AMOLED ekran i odličan kvalitet izrade. Više od svega hvalili su neuporedivu dužinu trajanja baterije. Huawei je predstavio njegovog naslednika – Huawei Watch GT2, sa četiri nova modela, uključujući dva od 42mm namenjena ženama.

 

WATCH GT 2_46mm_Pebble Brown

 

Potpuno novi, klasični dizajn

Huawei Watch GT je prepoznatljiv po prelepom, klasičnom i univerzalnom dizajnu. Veliki, okrugli AMOLED displej, lak za čitanje čak i pri jakoj svetlosti, može da prikaže funkcije sata i tabele ili klasično analogno naličje sata. Dva fizička dugmeta sa desne strane čeličnog kućišta izgledaju identično onim na analognom satu.

Huawei Watch GT2 nastavlja tradiciju klasičnog izgleda prve generacije sata, uz ravnije vidno polje koje donosi neograničeno poboljšanje korisničkog iskustva. Sveobuhvatna 3D staklena površina omogućava širi izgled i osećaj.

Sledeća generacija sata WATCH GT2 – dizajnirana u dve verzije: 46mm i 42mm.

Kućište serije sata HUAWEI WATCH GT2 od 46mm prati tradicionalni hronografski i sportski stil, uz dodatak premijum tehnologije. Opremljen je AMOLED HD ekranom osetljivim na dodir, veličine 1,39 inča, sa rezolucijom displeja od 454 x 454 piksela, većim opsegom boja, ultra tankim dizajnom koji je superioran u odnosu na LCD ekrane, i ostvaruje puniju boju ekrana kao i veći kontrast.

Sa prefinjenim stilom posvećenim ženama, dizajn sata WATCH GT 2 od 42mm oslikava eleganciju i delikatnu žensku prirodu. Brojčanik serije od 42mm je debljine samo 9,4mm i ukrašen je izuzetno tankim, modernim metalnim okvirom.

Inteligentni partner za trening: Huawei Watch GT2 obećava pružanje novog kvaliteta treninga

Opcije za teninge proširene su sa devet na 15 sportskih režima rada. Nova generacija podržava osam sportova na otvorenom (trčanje, hodanje, planinarenje, hodanje u prirodi, trčanje po palninskim stazama, vožnja bicikla, plivanje u otvorenoj vodi i trijatlon), kao i sedam sportova u zatvorenom prostoru (hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje u bazenu, slobodan trening, trčanje na traci i mašina za veslanje).

Za ovih 15 sportskih režima rada, sat pruža praćenje približno 190 vrsta podataka. Takođe, pruža preciznu analizu podataka pre početka treninga za različite sportove, analizu beleženja podataka tokom treninga i profesionalan savet po završetku.

Na primer, u vodi Huawei Watch GT2 može da prepozna razliku između bazena i plivanja u otovrenoj vodi, i može da prati stil plivanja, broj zamaha, SWOLF, razdaljinu, vreme, kalorije, brzinu zamaha i brzinu plivanja, uz čuvanje svih ovih podataka. Kada se koristi napolju, ovaj pametni sat pruža izuzetno tačne podatake kao što su nadmorska visina, barometar, pravci (koristeći kompas) i 3D obradu bilo koje staze, što ga čini idealnim za šetanje ili trčanje na planini.

Huawei Watch GT2 svojim kupcima nudi celodnevno izveštavanje o fizičkom stanju, koje im pomaže da razviju zdrave navike i životne stilove. Korisnici dobijaju informacije o broju koraka koje su napravili svakog dana, broju potrošenih kalorija, kao i broju ustajanja u toku dana.

Unapređena TruSeen 3.5 tehnologija praćenja pulsa za pružanje izuzetno preciznih biometrijskih informacija

Usvojivši inovativnu tehnologiju infracrvenih zraka, unapređena TruSeen 3.5 tehnologija za inteligentno praćenje pulsa može da prepozna aktivnost, kao i da preciznije prati i šalje izveštaje o aktivnosti pulsa. U saradnji sa inteligentnim AI algoritmom, ovaj sat može da prati puls tokom celog dana i noći, čak i dok korisnik spava.

Značajno poboljšanje na satu Huawei Watch GT2 je dodatna mera bezbednosti za korisnike koji pate od bradikardije i ostalih srčanih mana. Ako se korisnik ne bavi fizičkom aktivnošću, sat će poslati podsetnik ako je puls iznad 100 ili ispod 50 otkucaja u minutu, u periodu dužem od 10 minuta. S obzirom na to da je svaki slučaj različit, granice ovih prametara se mogu prilagoditi koroz podešavanja na aplikaciji Huawei Health.

Novi, zasebni monitor stresa pomaže u ostvarivanju srećnijeg i zdravijeg žvota

Samostalno razvijena HUAWEI TruRelax tehnologija je dizajnirana da reguliše nivo stresa. Beleženjem HRV (varijabilnost otkucaja srca) vrednosti i pružanjem povratnih informacija o korisnikovom indeksu stresa u realnom vremenu, Huawei Watch GT2 svom korisniku nudi tehnike za prilagođavanje svog ponašanja i značajno smanjenje trenutnog nivoa stresa.

HUAWEI TruRelax tehnologija sarađuje sa funkcijom sata za treniranje disanja koja korisnka podučava o jednostavnim tehnikama disanja za smanjenje nivoa stresa i poboljšanje cirkulacije. Da bi korisnika naučio ovim praktičnim sistemima disanja, Huawei Watch GT2 preko korisnikovog zgloba šalje indikacje u vidu vibracija o udisanju i izdisanju.

Nove opcije: muzička lista i Bluetooth pozivi

Huawei Watch GT2 nudi memoriju velikog kapaciteta za preslušavanje – 200 do 500 MP3 pesama. Pored toga, aplikacija HUAWEI Music može da sinhronizuje muziku sa satom radi dodavanja različitih lista pesama. To znači da ako korisnik želi da sluša bilo koju vrstu muzike, može lako da je pronađe i u svojim omiljenim melodijama.

Istovremeno, Huawei Watch GT2 serija od 46mm može da se poveže sa Huawei mobilnim telefonom i podržava Bluetooth pozive na razdaljini i do 150 metara. Sat takođe poseduje funkciju liste kontakata, tako da možete da sačuvate informacije o kontaktima svojih prijatelja i lako ih potražite.

Novi čipset i pametni algoritam za uštedu energije kombinuju snagu i efikasnost

Prvi samostalno razvijeni čipset komapnije Huawei, Kirin A1, sadrži naprednu jedinicu za obradu Bluetooth signala, moćnu jedinicu za obradu audio signala, procesor aplikacije ultra niske potrošnje energije i zasebnu jedinicu za upravljanje potrošnjom energije.

Huawei Watch GT2 je takođe unapređen pomoću potpuno novog režima rada algortima 2.0 za uštedu energije. On je u stanju da inteligentno identifikuje korisnikove aktivnosti u različitim situacijama, kao što su stajanje ili bavljenje sportom, i prilagodi potrošnju energije radi postizanja savršene ravnoteže između performansi i utroška energije. Tokom standardnog dnevnog korišćenja, trajanje baterije se povećava za 20% uz dvostruki Bluetooth pametni režim rada za uštedu energije. Trajanje se takođe povećava za 15% tokom praćenja pulsa.

To znači da Huawei Watch GT2 serija od 46mm može da radi bez prestanka i do dve nedelje, uz uključene opcije za praćenje pulsa i slanje notifikacija o pozivima i nedeljne Bluetooth pozivanje u trajanju od 30 minuta, slušanje muzike u trajanju od 30 minuta, vezbanje u trajanju od 90 minuta i korišćenje naučnog režima rada za spavanje tokom noći. U klasičnom režimu rada, Huawei Watch GT2 serija od 42mm može da radi bez prestanka i do nedelju dana.

Obe serije sata su značajno unapredile dužinu trajanja baterije u sportskom režimu rada sa GPS praćenjem. Serija od 46mm dostiže i do 30 sati trajanja baterije u ovom režimu rada, dok serija od 42mm dostiže 15 sati.

Precizni GPS i kvalitet sna – održana tradicija sata Watch GT

Huawei Watch GT 2 nastavlja tradiciju napredne tehnologije koja detektuje i koristi više satelita i time povećava tačnost. Veoma precizan algoritam za praćenje takođe doprinosi pouzdanom praćenju lokacije u svakoj situaciji. Huawei Watch GT2 podržava simultano pozicioniranje dva sistema za pozicioniranje satelita (GPS + GLONASS) i može da traži veliki broj satelita pomoću svog dvostrukog satelitskog sistema, radi jasnijeg i tačnijeg pozicioniranja.

Pored toga, koristi se precizan algoritam putanje koji omogućava jedan-na-jedan optimizaciju putanje za složene lokacije, kao što su sportski tereni i ulice, dok je novi čipset Kirin A1 precizno dizajniran za maksimalnu tačnost lokacije uz nizak nivo potrošnje energije.

Uz praćenje pulsa, značajno je i praćenje kvaliteta sna. Loš kvalitet sna je mnogima postao problem. HUAWEI TruSleep 2.0 prati kvalitet sna, promene pulsa u realnom vremenu, kvalitet disanja tokom sna i koristi analizu velikih baza podataka za davanje ocene o kvalitetu sna. Kombinuje Huawei AI tehnologiju za precizno analiziranje problema pri spavanju i nudi predloge za unapređenje kvaliteta sna, kao i personalizovane servise i izveštaje koji korisniku pomažu da poboljša kvalitet sna.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela