Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Značajna ažuriranja firmvera za nekoliko Canon-ovih Cinema EOS kamera i objektiva

Kompanija Canon Europe najavila je kolekciju ažuriranja firmvera namenjenih uvođenju novih funkcija i poboljšanja za nekoliko Cinema EOS kamera i objektiva. Kao rezultat direktnih povratnih informacija Canon korisnika, profesionalci će dobiti ažuriranja za EOS C70, EOS C500 Mark II i EOS C300 Mark III kamere, kao i za EF-EOS R 0.71x adapter nosača objektiva. Nakon ažuriranja, dva Compact-Servo kinematografska objektiva – CN-E18-80mm i CN-E70-200mm – takođe će biti u potpunosti kompatibilni sa modelom bez ogledala EOS R5, koji je deo EOS R sistema. Ukupno 24 Cinema EOS ažuriranja firmvera pružaju poboljšanja i nove mogućnosti za gore navedene proizvode, donoseći prednosti profesionalcima koji ih koriste u svim industrijama, kao što su emitovanje vesti, sportovi, filmovi, korporativni zahtevi i produkcija uživo i u studiju – bez obzira na obim.

EOS C70 (II)

Povećana kinematografska kreativnost

Ažurirani EOS C500 Mark II će sada biti u stanju da snima u 4:3 i 6:5 odnosima stranica dok je kamera u Full Frame režimu senzora u Cinema RAW Light. Dok su ranije bili u mogućnosti da ponude samo 2x ili 1,33x de-squeeze opcije, sada će EOS C500 Mark II i EOS C300 Mark III imati 1,8x de-squeeze opciju, što će korisnicima omogućiti da biraju iz šireg spektra anamorfnih objektiva. Ova ažuriranja pružaju dodatne mogućnosti profesionalcima u kinematografskoj industriji za unapređenje kreativnosti donošenjem novog anamorfnog prikaza produkcijama, za poboljšanje procesa rada prilikom snimanja u različitim anamorfnim formatima i za omogućavanje da u potpunosti iskoriste široki senzor visoke rezolucije na modelu EOS C500 Mark II.

Poboljšane mogućnosti produkcije uživo

Ažuriranja modela EOS C500 Mark II i EOS C300 Mark III će takođe biti od koristi onima u okruženjima za produkciju uživo. Podrška za Canon-ov originalni XC Protocol zasnovan na IP-u za obe kamere omogućava daljinsko upravljanje sa Canon-ovog RC-IP100 daljinskog upravljača. Ova funkcija takođe pruža korisnicima u daljinskoj postavci kontrolu nad zumom, fokusom, blendom, podešavanju pojačanja i balansa bele boje, kao i još mnogo toga kako bi se omogućila savršena integracija Cinema EOS kamera u procese rada produkcije uživo uz druga Canon-ova PTZ rešenja. Ovo ažuriranje prati lansiranje tri nove Canon PTZ kamere i modela RC-IP100 ranije ove godine – koji su napravljeni kao odgovor na sve veću popularnost daljinske produkcije.

Više funkcija u korist niza produkcija

Pored postojeće podrške za LUT pregledanje, EOS C500 Mark II i EOS C300 Mark III sada podržavaju i Look File funkcionalnost. Datoteke Look File su 3D LUT-ovi koji mogu da se uvezu u kameru za interno snimanje i koje pružaju jedinstvene karakteristike boje/kontrasta bez potrebe za kolor grejdingom. Kada ih ažuriraju, korisnici modela EOS C500 Mark II, EOS C300 Mark III i EOS C70 će takođe videti i dodatu opciju ITU BT.709 Standard Gamma, s CP datotekom „BT.709 Standard“ dodeljenom prilagođenom profilu slike (Custom Picture Profile).

Nove pogodnosti za korisnike modela EOS C70 i EF-EOS R 0.71x

Korisnici koji ažuriraju EOS C70 imaće veću fleksibilnost i kreativnu kontrolu. Whole Area AF je sada dodat postojećim „Large/Small“ opcijama veličine kadra, što korisnicima omogućava povećanu AF kontrolu nad većom oblasti. Pored toga, kada se koristi Whole Area AF režim, Touch Tracking može da se pokrene tako što se dodirne LCD ekran, kao i Face Detection kada se dodirne lice subjekta.

EF-EOS R 0.71x adapter nosač objektiva, kada se koristi sa EOS C70, će takođe imati proširenu podršku objektiva sa sedam novih EF objektiva, pored tri koja su već podržana. Potpuno podržani objektivi pružaju niz prednosti kao što su: optička korekcija (korekcija aberacije i korekcija perifernog osvetljenja), automatska blenda (AE), performanse automatskog fokusa (AF) i metapodaci objektiva (žižna daljina i korekcija T/F broja). Canon takođe može da potvrdi da će buduće ažuriranje firmvera dodati još objektiva na listu podržanih objektiva sa ovim adapterom za nosač.

Compact-Servo kinematografski objektivi sada su kompatibilni sa modelom EOS R5

Oni koji koriste Canon-ov EOS R5 u kinematografskim produkcijama sada će imati koristi od poboljšane podrške za kinematografske objektive. Oba Canon-ova jedinstvena CN-E18-80mm i CN-E70-200mm Compact-Servo kinematografska objektiva sada su podržana pomoću EF na EOS R adaptera nosača, što korisnicima omogućava da postignu kinematografski izgled visokog optičkog kvaliteta i optimizovane mogućnosti upotrebe za snimanje video snimaka pomoću kompaktnog EOS R5. Ova nova funkcija će korisnicima modela EOS R5 pružiti kontrolu nad sledećim funkcijama: optička korekcija, metapodaci objektiva, podrška za grip objektiva i servo kontrolu, automatsko fokusiranje, automatska ekspozicija i funkcionisanje stabilizacije slike (IS).

Za više informacija o ovim najnovijim nadogradnjama firmvera posetite: https://www.canon.rs/support/.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela