Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Veritas se pridružuje Microsoft Enterprise Cloud alijansi

Kompanija Veritas Technologies, lider u upravljanju informacijama, najavila je pristupanje alijansi Microsoft Enterprise Cloud. Popularna Veritasova rešenja za bekapovanje i oporavak podataka NetBackup i Backup Exec pružaju izvanrednu zaštitu za široku paletu Microsoftovih platformi i aplikacija, uključujući Windows, Hyper-V, SQL Server, Exchange i SharePoint.

“U svakom tehnološkom talasu Veritas je vodećim svetskim organizacijama blagovremeno isporučivao rešenja za zaštitu podataka tzv. „enterprajz“ klase, a među Veritasovim klijentima je čak 86% onih sa globalnog spiska Fortune 500”, rekao je Simon Jelley, potpredsednik upravljanja proizvodima kompanije Veritas. “Hibridni oblak predstavlja sledeći tehnološki talas u poslovanju, a Veritas je opet tu da svojim klijentima pruži rešenje za čuvanje i oporavak podataka koje je moćno, fleksibilno i lako za korišćenje, a funkcioniše u celokupnoj IT infrastrukturi, nezavisno od platforme (virtualna, fizička ili cloud). Pridruživanjem Microsoft Enterprise Cloud alijansi nastavlja se ta vodeća uloga i to je još jedan dokaz naše kontinuirane strategije podrške glavnim pružaocima cloud usluga. Zajedno sa velikim aIi i SMB preduzećima, ovo udruženje podstiče da se ubrza naš trud na stvaranju najboljih rešenja za upravljanje podacima.”

 

Veritas_3

 

“Kompanija Veritas je dobrodošla u Microsoft Enterprise Cloud alijansu,” rekao je Kris Luvanga, direktor upravljanja proizvodima korporacije Microsoft“. Njihova stručnost i forward-thinking rešenja za bekapovanje i upravljanje podacima su dobrodošla dopuna onome što mi možemo ponuditi drugim članovima Alijanse. Jedva čekamo da radimo i da delimo ideje sa Veritasom za dobrobit naših klijenata”

Veritas NetBackup
Veritas NetBackup je vodeći na tržištu rešenja za izradu rezervnih kopija  (bekapovanje) i povraćaj podataka, namenjen segmentu velikih korporacija  (tzv. enterprajz), a osmišljen je tako da zaštiti najveća i najzahtevnija okruženja data centara. Najnovije izdanje, NetBackup v7.7 nudi do 30 puta brže bekapovanje u „oblaku“, dok pruža unapređenu Hyper-V i SQL funcionalnost. NetBackup pruža visoke performanse tako što smanjuje bekape za virtuelizovane sisteme i do 35 puta i u stanju je da oporavi terabajte podataka u nekoliko minuta. NetBackup Converged platforma predstavlja jedno od najskalabilnijih rešenja za zaštitu velikih organizacija, sadrži vrhunske tehnologije za sažimanje podataka i optimalnije iskorišćenje raspoloživog propusnog opsega, dok istovremeno pruža sveobuhvatno indeksiranje podataka i napredne mogućnosti za pretragu. NetBackup je na takmičenju Storage Awards 2015 nagrađen u kategoriji najboljeg proizvoda za zaštitu podataka u organizaciji časopisa Storage.

“Veritas je posvećen tome da svojim klijentima obezbedi rešenja koja su spremna za okruženja u oblaku, a koja će im omogućiti da lako upravljaju zaštitom podataka i  prošire je, prelazeći sa klasičnih data centara na hibridne, na oblaku zasnovane,” dodao je Simon Jelley. “Pošto radimo na proširivanju saradnje sa Microsoftom kako bismo obuhvatili širi opseg rešenja za upravljanje informacijama, sa zadovoljstvom obelodanjujemo dostupnost beta verzije integrisanog aplikativnog „konektora“ u sklopu našeg NetBackup softvera, koji omogućava funkcionalnost Microsoftovih Azure Blob servisa za skladištenje podataka. Ovim ohrabrujemo naše enterprise klijente da isprobaju lakoću upotrebe, upravljivost i performanse NetBackup softvera u Microsoft Azure ekosistemima.”

Svi oni koji su zainteresovani da se pridruže NetBackup Continuous beta programu za testiranje i da isprobaju mogućnosti za skladištenje podataka NetBackup Azure, mogu se registrovati preko sajta kompanije Veritas.

Veritas Backup Exec
Osvajač priznanja Izbor čitalaca sajta MSExchange.org za 2015. godinu, Veritas Backup Exec 15 pruža optimizovanu i inteligentnu zaštitu podataka za virtuelne, fizičke i „cloud“ instalacije. Ovaj softver inteligentno indeksira i obavlja katalogizaciju podataka koje bekapuje, čime čuva dragoceno vreme i prostor za skladištenje eliminišući potrebu da se „montira“ bekap disk, utvrdi šta je na njemu pohranjeno i da se on pretraži u potrazi za specifičnim podacima. Klijenti mogu sa lakoćom da pronalaze i vraćaju podatke iz bekapa i to na svakom nivou. On takođe omogućava izuzetno brzu deduplikaciju Exchange-a i bekapovanje virtuelnih mašina.

“Poboljšanje zaštite podataka, kako u smislu pouzdanosti, tako i agilnosti, i dalje je visoko kotiran prioritet organizacija svih veličina,” rekao je Jason Buffington, Glavni analitičar za zaštitu podataka u kompaniji ESG. “Kontinuirani trendovi rasta virtuelizacije i neprekidne modernizacije aplikacija ključnih za poslovanje, u sprezi sa pitanjem ‘Kako bi servisi u oblaku trebalo da se uklope u moju IT strategiju?’ čine da mnogo IT arhitekata traže podršku lidera u moru nepoznatih. Imajući to u vidu, veoma je ohrabrujuće to što vodeće institucije u ovoj grani IT industrije, kao što su Microsoft i Veritas, sarađuju da bi obezbedili rešenja enterprise klase koja su istovremeno moćna i dovoljno fleksibilna da se izbore sa izazovima sutrašnjice.”

Lider Gartnerovog magičnog kvadranta
Već više od decenije Veritas je priznat za vodećeg u Gartnerovom magičnom kvadrantu za kategoriju softvera za bekap i integrisane uređaje, kao i za kategoriju softvera za arhiviranje informacija namenjenog velikim korporacijama.

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela