Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Symantec proglašen liderom u sprečavanju gubitaka podataka

Symantec, vodeća u svetu za sajber bezbednosti, objavila je da je proglašena liderom u najnovijem izveštaju Forrester Wave: Paketi za sprečavanje gubitaka podataka, četvrto tromesečje 2016 istraživačke kuće Forrester Research.

 

symantec-dlp_2

 

Sveobuhvatni paket aplikacija za prevenciju gubitaka podataka sa veoma moćnim skupom mogućnosti

Profesionalcima zaduženim za sigurnost i rizike najnoviji izveštaj „Forrester Wave: Paketi za sprečavanje gubitaka podataka, četvrto tromesečje 2016“ pruža uvid u ocene najznačajnijih rešenja za sprečavanje gubitaka podataka (eng. „Data Loss Prevention“, skr. DLP) zajedno sa pregledom stanja na tržištu DLP rešenja. Da bi završila izveštaj, istraživačka kuća Forrester je ocenjivala prednosti i slabosti vodećih dobavljača DLP softvera. Symantec je dobio najvišu moguću ocenu po 23 kriterijuma, uključujući zaštitu intelektualne svojine, vidljivost i kontrola krajnjih tačaka, produktivnost, enkripcija, vizija bezbednosnog portofila itd.

Prema Forrester-u, “Symantec pruža sveobuhvatno DLP rešenje sa moćnim setom mogućnosti za zaštitu intelektualne svojine, upravljanje informacijama, upravljanje incidentima i podršku za šifriranje. On takođe donosi bogat skup mogućnosti koje pomažu firmama da ispoštuju zahteve za privatnošću. Symantec ima najviše zaposlenih i najviše resursa posvećenih oblasti DLP-a, u odnosu na sve druge dobavljače koji su procenjivani u ovom „talasu“ Forrester-a. Symantec nastavlja sa inovacijama u ovoj oblasti i može se pohvaliti snažnom prepoznatljivošću brenda na DLP tržištu. Velika preduzeća i firme koje zahtevaju napredne mogućnosti za zaštitu intelektualnog vlasništva, trebalo bi da ozbiljno uzmu Symantec u razmatranje.

“Symantec je već duže vreme priznat kao inovator u domenu prevencije gubitaka podataka (DLP), i iz moje vizure, imenovanje za lidera u izveštaju Forrester Wave predstavlja dodatno svedočanstvo naše tržišne snage” rekao je Majk Fej, predsednik i COO u korporaciji Symantec. “U godinama koje su za nama, klijenti su se oslanjali na nas da se pobrinemo za zaštitu podataka u njihovim tradicionalnim okruženjima. Danas im pomažemo da se obezbede tokom prelaska na poslovanje u „oblaku, omogućavajući im da kontrolišu podatke, bez obzira na to gde su trenutno smešteni. Nastavićemo da pružamo sveobuhvatnu zaštitu kakvu očekuju naši klijenti, kako budemo proširivali svoje mogućnosti za sledeću generaciju, „generaciju oblaka”.

Kako organizacije sve više usvajaju aplikacije i usluge koje se obavljaju u „oblaku“, postalo je izuzetno važno zaštititi podatke u oblaku, a pri tom nastaviti sa zaštitom podataka smeštenih na serverima unutar kompanije. Symantec-ove DLP mogućnosti su sad proširene i na „oblak“, sa punom integracijom mogućnosti posrednika za bezbednost sa pristupom „oblaku“ (CASB), obezbeđujući jedinstveno, integrisano rešenje koje klijentima uliva poverenje u to da su im podaci sigurni — bilo da se nalaze na mobilnim uređajima, na lokalnim serverima, ili u infrastrukturi „oblaka“. Symantec je takođe proglašen  ‘liderom’ u Forrester Wave: Cloud Security Gateways, Q4 2016 konkurenciji.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela