Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Prekid podrške za Windows 7 donosi bezbednosne rizike za korisnike

Kako je prethodno najavljeno, podrška za operativni sistem Windows 7 prestaje 14. januara 2020. godine, i Microsoft više neće nuditi tehničku podršku ni ažuriranja softvera. To takođe znači da će ovaj operativni sistem postati bezbednosni rizik za privatne i poslovne korisnike jer bezbednosna ažuriranja koja otklanjaju ranjivosti više neće biti dostupna.

 

Prekid podrške za Windows 7 donosi bezbednosne rizike za korisnike

 

Nalazi istraživanja kompanije Kaspersky pokazuju da je prethodnog avgusta na globalnom nivou:

  • više od trećine (38%) veoma malih preduzeća, kao i skoro polovina (47%) preduzeća srednje veličine i velikih kompanija i dalje koristilo Windows 7.
  • više od trećine (38%) privatnih korisnika i dalje je koristilo Windows 7.

„Naša statistika pokazuje da značajan broj korisnika, kako korporativnih tako i pojedinaca, i dalje koristi računare sa zastarelim ili isteklim operativnim sistemom“, izjavio je Miroslav Koren, generalni menadžer kompanije Kaspersky za Istočnu Evropu. „Razlozi za to su različiti: softver koji se ne pokreće na najnovijim verzijama operativnog sistema, finansijski razlozi ili navika. Međutim, stari, neažuriran operativni sistem je veliki sajberbezbednosni rizik; trošak incidenta može biti značajno veći od cene nadogradnje. Zbog toga preporučujemo upotrebu novijih verzija podržanih ažuriranjima, i predlažemo da se osigurate dodatnim bezbednosnim alatima tokom prelaznog perioda.“

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela