Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Organizacije zahtevaju više od svojih podataka, uprkos ostvarivanju 118% povraćaja investicija u upravljanje podacima

Kompanije ometaju nedostaci tehnologija, procesa, obuke i podrške od rukovodstva kako bi ostvarile najviše povraćaja na investicije u tehnologije.

Globalne organizacije zahtevaju više od svojih investicija u sisteme za upravljanje podacima, uprkos tome što većina njih predviđa da će ostvariti više od duple sume koju ulažu, zaključak je istraživanja iz kompanije Veritas Technologies, svetskog lidera u zaštiti podataka preduzeća i softverski definisanim skladištima podataka.

 

Veritas-GDPR

 

Studija o vrednosti podataka, koju je sproveo Vanson Bourne za Veritas, ispitivala je 1.500 IT donosioca odluka i menadžera podataka iz preko 15 zemalja, otkriva da, iako preduzeća vide prosečan povraćaj u iznosu od 2,18 USD za svaki dolar uložen u unapređenje upravljanja podacima, ogromna većina njih (82 odsto) očekuje da će videti još veći povraćaj investicija.

Samo 15 odsto njih ostavrilo je očekivani povraćaj investiranog,  dok je samo 1 odsto reklo da ROI koji su ostvarili prevazilazi očekivanja.

Preduzeća priznaju da su ključni faktori koji ih sprečavaju u ostvarivanju većeg povraćaja investicija to što ne postoje prave tehnologije za podršku upravljanju podacima (40 odsto), što nemaju razvijene interne procese (36 odsto) i što nemaju adekvatno angažovanje zazaposlenih ili oni što zaposleni nisu obučeni (57 procenata). Trećina ispitanika (33 odsto) takođe je navela odsustvo podrške visokog menadžmenta kao prepreku ostvarivanju većeg povraćaja investicija u upravljanje podacima.

“Pogrešno upravljanje podataka može da košta milione u bezbednosnim ranjivostima, izgubljenim prihodima i propuštenim mogućnostima, ali oni koji pametno investiraju vide neverovatan potencijal svojih podataka. Na žalost, previše njih koče tehnološki ili izazovi u vezi s ljudima “, kaže Jyrothi Swaroop, potpredsednik za proizvode i rešenja u kompaniji Veritas.

“Organizacije moraju da se naoružaju sposobnošću da pristupe i štite podatke, te da steknu korisne uvide koji proističu iz njihovih podataka. Promovisanjem promene kulture u načinu na koji se upravlja podacima, što uključuje i kupovinu vođstva, kao i alata, procesa i obuke, kompanije mogu da osnaže zaposlene punom vidljivošću i kontrolom podataka.”

Pobrini se za svoje podatke, i oni će se pobrinuti za tebe

Organizacije koje investiraju u odgovarajuće upravljanje i brigu o podacima kažu da već imaju koristi od svojih investicija i ostvaruju postavljene ciljeve. Ispitanici su svrstali povećanje usklađenosti podataka, smanjenje bezbednosnih rizika, uštede na troškovima i mogućnost podsticanja novih tokova prihoda ili iskorišćavanje tržišnih prilika, kao najatraktivnije prednosti unapređivanja upravljanja podacima.

Od organizacija koje ulažu u upravljanje podacima, četiri od pet (81 odsto) kažu da već ostvaruju povećanje usaglašenosti podataka i smanjene bezbednosne rizike, dok 70 procenata vidi smanjenje troškova. Skoro tri četvrtine (72 odsto) imaju nove tokove prihoda ili tržišne mogućnosti kao rezultat investiranja u upravljanje podacima.

“Kako slučajevi narušavanja podataka visokog profila i pretnji velikih kazni za regulatornu neusklađenost i dalje pune naslovne strane, tako jedan od najvećih pokretača investiranja u upravljanje podacima postaje upravo zaštita podataka. Međutim, mnogi takođe imaju velike koristi od sposobnosti da svoje podatke iskoriste na inteligentniji način. Oni koji investiraju u prevazilaženje barijera za efikasno upravljanje podacima ubiraće značajne nagrade u današnjoj digitalnoj ekonomiji “, dodao je Swaroop.

Pročitajte više o ključnim nalazima ove studije u VOX blogu ovde. Da biste saznali više o tome kako Veritas može da pomogne globalnim organizacijama da profitiraju od svojih investicija, preuzmite kompletan izveštaj ovde. Za više informacija o implementaciji centralizovane strategije upravljanja podacima posetite www.Veritas.com.

Metodologija

Ukupno 1.500 IT donosioca odluka i rukovodilaca upravljanja podacima intervjuisani su u oktobru i novembru širom Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Švajcarske, UAE, Kanade, Meksika, Brazila, Australije, Novog Zelanda, Singapura, Kine, Japana i Republike Koreje.

О Vanson Bourne-u

Vanson Bourne je nezavisni specijalista za tržišna istraživanja u tehnološkom sektoru. Naša reputacija robusne i pouzdane analize zasnovane na istraživanjima, utemeljena je na rigoroznim principima istraživanja i našoj sposobnosti da tražimo mišljenja vodećih donosioca odluka na tehničkim i biznis funkcijama, u svim poslovnim sektorima i svim glavnim tržištima. Za više informacija posetite www.vansonbourne.com.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela