Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Nagrada za najbolju zaštitu u 2015.

Danas je AV-TEST, visoko kotirana nezavisna organizacija za testiranje, objavila da je Symantec Endpoint Protection (SEP) osvojio nagradu za 2015. godinu za najbolju korporativnu bezbednost krajnjih tačaka. Kao pobednik, SEP je prepoznat po svojoj dosledno vrhunskoj zaštiti tokom čitave 2015. godine.

 

AV_TEST_AWARD_2015_Symantec_2

 

Testiranje ocenjuje efikasnost brojnih rešenja za bezbednost krajnjih tačaka u realnim situacijama i protiv usavršenih napada. Svaki proizvod je ocenjen u više od 1000 napada „nultog dana“ upućenih preko inficiranih web stranica i e-maila u cilju merenja sposobnosti potpune zaštite. Pored toga, AV-TEST za svaki bezbednosni proizvod meri detektovanje preko 150.000 tekućih i najrasprostranjenijih pretnji. Ono što čini nagradu za 2015. godinu teško dostižnom je zahtev da izdrži napade iz meseca u mesec dok oni menjaju svoju tehniku, stalno pokušavajući da izbegnu otkrivanje. Osvajanje maksimalnih šest bodova u zadatom mesecu nije previše teško. Izazov je održavanje „savršene šestice“ – to je znak istinski jakog, vrhunskog proizvoda za zaštitu. Symantec Endpoint Protection je zaustavio 100% realnih pretnji, konzistentno dobijajući savršenih „6“ u testovima zaštite tokom cele godine.

Symantec je vođstvo i snagu u bezbednosti krajnjih tačaka (endpoint security) takođe pokazao u poslednjem proizvodu „Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platform“ lansiranom 3. februara. Prema nedavnom izveštaju Symantec je dostigao još jednu prekretnicu kao Gartner Magic Quadrant lider 14. godinu za redom. Osim toga, ponovo je na najvišoj poziciji po izvršnim rezultatima. Naše je uverenje da vodeća pozicija Gartner-ovog Magic Quadrant-a dokazuje odlične ponude proizvoda koji su se dobro pokazali u otkrivanju, zaštiti i performansama.

Današnji cyber-napadi su sve složeniji, zadiru u najprivlačnije i „lake“ mete kako bi se infiltrirali u često najranjiviju infrastrukturu organizacije – njegove krajnje tačke. Napadači koriste napredne strategije kao što je digitalni potpis i ubacivanje virusa u legitimne procese radi sakrivanja. Kako onda održati poslovanje i podatke sigurnim?

Mi u Symantec-u verujemo da klijenti zahtevaju inteligentnu zaštitu nove generacije koja mora imati sledeće četiri karakteristike:

  1. Proaktivno blokiranje maksimalnog broja pretnji, bez oslanjanja na potpise;
  2. Korišćenje moći globalne vidljivosti i velike baze podataka za zaštitu od cyber napada u realnom vremenu;
  3. Otkrivanje i saniranje kampanja svih usavršenih napada;
  4. Obezbeđivanje najsavremenije zaštite u svim kontrolnim tačkama bez ugrožavanja performansi.

 

Symantec daje rezultat prema sva četiri navedena kriterijuma:

– Symantec Endpoint Protection zaustavlja napade bez da ih je ikad pre video upotrebom naprednih višedimenzionalnih algoritama za učenje koji posmatraju povezanost pretnji, osobine uzorka, interakcije sa web domenima, ponašanje pri izvršavanju i drugo; SEP takođe sprečava nepoznate pretnje i napade „nultog dana“ prevencijom napredne eksploatacije i osnaživanjem (hardening). Symantec se ne zaustavlja na 99,99% zaštiti – naš cilj je da kupcima pružimo 100% zaštitu s našim slojevitim pristupom koji koristi najbolje vrste tehnologija po celoj putanji napada. Zaštita zasnovana na učenju (machine learning), mrežama, tehnikama osnaživanja (hardening) i politici zaštite udruženo rade kako bi korisnicima pružili najbolju zaštitu krajnjih tačaka.

– Globalna obaveštenost i uvid u analize različitih podataka o pretnjama i preko 1000 cyber stručnjaka za bezbednost širom sveta koji rade u 9 operativnih centara nadgledaju pretnje 24x7x365, pokreću sve naše kapacitete, eksploatišući stotine godina ekspertiza u oblasti cyber sigurnosti i nebrojene sigurnosne procene za naše klijente.

– Symantec Endpoint Protection je jedinstvena tehnika primenjena na krajnje tačke koja može pružiti ne samo zaštitu, već i detekciju i odgovor na pretnje. Kupci ne moraju da traže dodatni endpoint softver kada se odluče da za našu tehnologiju otkrivanja i odgovora na krajnjim tačkama (endpoint detection and response – EDR) i mogu koristiti postojeća Simantekova rešenja.

– Sve ovo obezbeđuje robusnu zaštitu koja se može implementirati svuda, bilo u malim preduzećima ili velikim, razuđenim franšiznim poslovanjima, kao i u centralizovanim okruženjima, na brzim digitalnim ili mrežama niske propusnosti, „tamnim“ mrežama, sve do različitih industrija, vlade, privatnih i javnih cloud-a i šire.

– Portfolio Symantec-ovih proizvoda za bezbednost krajnjih tačaka podržava širok spektar uređaja koji obuhvata PC, Mac, Linux, Android, iOS, pa čak i virtuelne maašine. Symantec osigurava sve platforme nenametljivom zaštitom visokih performansi, sa malom mogućnosti ili potpuno bez opasnosti od ometanja produktivnosti zbog lažno pozitivnih pretnji.

Kao dobitnik nagrade AV-TEST-a za najbolju zaštitu u 2015. godini i kao lider u Gartner’s Endpoint Protection Platform Magic Quadrant-u tokom 14 godina, Symantec je dokazao naše vođstvo u potpunoj bezbednosti sledeće generacije, zaštiti preduzeća i njihovih podataka širom sveta. Posvećeni smo kontinuiranim inovacijama u sigurnosti i rešavanju novih potreba, tako da se naši kupci mogu usredsrediti na razvoj svog osnovnog biznisa.

Za više informacija o Symantec Endpoint Protection posetite Symantec.com.

Možete takođe pročitati kompletan izveštaj AV-TEST Instituta.
 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela