Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Kompanija Kaspersky Lab dobila značajan broj priznanja

Kompanija Kaspersky Lab je imala jako dobre rezultate tokom testiranja koje je sproveo nezavisni bezbednosni institut AV-TEST i to zahvaljujući dobrim ocenama krajnje bezbednosti i proizvodima za manja preduzeća koji su visoko ocenjeni u poslednjem krugu recenzija. Kaspersky Lab je dobio priznanja zahvaljujući jedinstvenom pristupu koji koristi – „HuMachine“ – koji se suprotstavlja sajber bezbednosnim pretnjama tako što ujedinjuje ljudski rad i učenje mašina i stvara inovativne automatizovane sisteme detekcije malvera.

 

avtest_award_2016_best_protection_kaspersky_es

 

Priznanja instituta AV-TEST su dodeljena kompaniji Kaspersky Lab za: Kaspersky Endpoint Security for Business za najbolju zaštitu i upotrebljivost i Kaspersky Small Office Security za najbolju zaštitu, performanse i upotrebljivost. Takođe, proizvod ove kompanije za potrošače, Kaspersky Internet Security dostigao je status najboljeg performansa i upotrebljivosti u poslednjem krugu testiranja. Dodatno priznanje je dodeljeno i za Kaspersky Virus Removal Tool u kategoriji Best Repair.

Uporedni testovi koji su rađeni tokom 2016. godine ocenjuju proizvode u četiri kategorije – zaštita, performans, upotrebljivost i popravka. Složene procedure za testiranje su dizajnirane kako bi bio ispitan svaki aspekt sistema zaštite na različite načine, uključujući simulaciju scenarija napada kao što su malver napadi nultog dana i uticaj bezbednosnog softvera na upotrebljivost čitavog sistema.

,,Kompanija Kaspersky Lab je među vodećim IT bezbednosnim kompanijama zahvaljujući kombinaciji znanja naših eksperata i efikasnosti naših algoritama mašinskog učenja” rekao je Timur Bijačuev (Timur Biyachuev), direktor sektora za istaživanje anti-malvera u kompaniji Kaspersky Lab. ,,Nezavisni instituti poput AV-TEST konstantno ocenjuju proizvode kompanije Kaspersky Lab kao najbolje u klasi upravo zbog toga. Odlično poznavanje pretnji nam pomaže da razvijamo jedinstvene algoritme mašinskog učenja koji štite od prethodno nepoznatih napada i zasnovani su na većem broju indikatora malicioznih namera i ponašanja.“

Ukupan broj nagrada, uključujući one iz 2016 godine jeste sto. U znak priznanja za stoti AV-TEST sertifikat, kompaniji Kaspersky Lab je dodeljena specijalna nagrada što je čini prvom kompanijom koja je dostigla ovu brojku.

Više informacija o AV-TEST nagradama možete pronaći ovde:

https://www.av-test.org/en/award/2016/

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela