Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Epson predstavlja obrazovni softver – GoBoard

GoBoard je napredno softversko rešenje kompanije Epson za nastavu i odgovor na pojavu sve više novih metoda učenja koje koriste interaktivne ekrane u dinamičnom obrazovnom okruženju, sa ciljem da uz pomoć različitih tehnologija olakša učenje na daljinu i hibridnu nastavu. Ovaj softver nudi širok spektar moćnih interaktivnih funkcija za saradnju koje omogućavaju učenicima ili studentima i nastavnicima da se povežu, kreiraju i dele sadržaje putem sistema interaktivnih ekrana, kao i integraciju sa platformama za video konferencije, kao što su MS Teams, Zoom i mnoge druge. Obrazovni softver GoBoard omogućava dinamičniju i efikasniju nastavu i pruža nastavnicima i učenicima ili studentima čitav niz funkcija za integraciju sa svim interaktivnim ekranima. Na interaktivnim ekranima nastavnici mogu pisati beleške ili rukom crtane crteže pretvarati u umetničke slike ili oblike, ali i pretraživati i dodavati sadržaje sa interneta u realnom vremenu.

 

1920_cover-1-2

Integraciju omogućava AirServer, a softver GoBoard pored toga podržava bežično deljenje sadržaja ekrana preko protokola kao što su Miracast, AirPlay i Google Cast, što učenicima i studentima olakšava deljenje sadržaja preko ekrana mobilnih uređaja u toku časa i predavanja.

Nastavnička konzola u sklopu softvera pomaže nastavnicima da kreiraju i upravljaju zanimljivim sadržajima bez obzira gde se nalaze. Dodatne funkcije omogućavaju korišćenje anketa i kvizova na koje učenici i studenti odgovaraju u realnom vremenu, a potrebno je samo da se povežu na prateću aplikaciju za učenike ili studente.

Preuzimanje ove aplikacije je besplatno, a učenicima i studentima koji su na istoj mreži omogućava da na svojim uređajima vide tablu u realnom vremenu, da sačuvaju predavanja i sadržaje tako da ih mogu kasnije pogledati, a moguća je čak i direktna interakcija sa tablom (uz odobrenje nastavnika). Učenici i studenti koji i dalje nastavu prate na daljinu mogu da pregledaju sadržaj na ekranu i imaju mogućnost interakcije u realnom vremenu ako se povežu na korisnički sistem za video-konferencije.

„Kompanija Epson se tradicionalno bavi razvojem hardvera, ali pošto se danas u učionicama sve više koriste interaktivni ekrani, a uz to se jedan broj učenika i studenata vraća u klupe dok drugi i dalje koriste nove hibridne modele učenja, shvatili smo da nam treba rešenje koje će zadovoljiti i potrebe nastavnika i potrebe učenika i studenata, kako u učionicama tako i tokom rada na daljinu“, kaže Kiran Sangera, menadžer za upravljanje proizvodima.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela