Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » AMD donosi veliko GPU ubrzanje u najnovijem Blender-u 3.0

AMD je objavio da su, zahvaljujući bliskom partnerstvu sa Blender Fondacijom, odabrane Radeon grafičke kartice podržane u finalnom izdanju Blender-a 3.0, popularnog softverskog paketa za kreiranje 3D digitalnog sadržaja.

Blender 3_0 Logo

Cilj novog izdanja je da se nadograde UI i funkcionalnosti prethodnih verzija, kao i da se softver dodatno unapredi. Blender 3.0 nudi nekoliko poboljšanja korisničkog iskustva na celoj produkcijskoj 3D traci. Istaknute stavke uključuju sistem proceduralnog modelovanja i napredan pregled i upravljanje predefinisanim objektima.

Kompletno osvežavanje koda i arhitekure Blender Cycles render sistema takođe je deo nove Blender verzije. Da bi podržao ove promene, AMD je razvio novi način da preuzme standardni kod koji Blender koristi za GPU ubrzanje u novom ažuriranju „Cycles X“ i sastavio ga je za AMD uređaje, koristeći Open-source AMD HIP API. Najnoviji  AMD Radeon Software Adrenalin 21.12.1, ili Radeon PRO Software for Enterprise 21.Q4 upravljački programi obavezni su za upotrebu Cycles X-a u Blender-u 3.0. Podrška se trenutno proverava na AMD Radeon PRO W6800 i AMD Radeon RX 6000 serijama desktop GPU-ova i omogućena je na drugim AMD RDNA i AMD RDNA 2 grafičkim karticama.

Istaknuti sadržaji glavnog ažuriranja Blender Cycles-a uključuju drastično poboljšane performanse GPU vizuelizacije, bolju interaktivnost viewport-a, redizajnirane postavke uzorkovanja, nove GPU prostorne svetlosne efekte i još mnogo toga. AMD pruža značajno bolje korisničko iskustvo u Blender-u 3.0 zahvaljujući podršci za ova poboljšanja u  novom Cycles-u. Kada koristite Blender 3.0 Cycles X renderer sa AMD HIP API-em, AMD Radeon PRO W6800 renderuje 8 Blender scena prosečno 1,97x brže nego kada se renderuje pomoću Blender 2.93.5 Cycles rendera sa OpenCL-om. Kada koristite Blender 3.0 Cycles X render sa AMD HIP API-em, AMD Radeon RX 5700 XT renderuje 8 Blender scena prosečno 2,12x brže nego kada se renderuje pomoću Blender 2.93.5 Cycles rendera sa OpenCL-om.

„Blender je dugo promovisao slobodu stvaranja. Imamo zajedničku svrhu razvoja, održavanja, proširenja i promovisanja otvorenih softverskih rešenja“, rekao je Kevin Džesop, AMD-ovaj Menadžer za marketing proizvoda za  grafički softver. „Ponosni smo što su naši doprinosi pomogli da se poboljšaju mogućnosti i iskustva za Blender zajednicu – pokretač razvoja Blender-a. Naša posvećenost zajednici se proširuje na naš doprinos Fondu za razvoj Blender-a koji pomaže da se osigura budućnost ovog softvera. On omogućava tekući razvoj moćnog, stabilnog softvera, uključujući robustan skup funkcija koji koristi većoj Blender zajednici.“

AMD-ova fokusiranost na kreatore i hardverska rešenja pomažu da se pokreću neograničene mogućnosti i kreira  neverovatna vrednost sve većem broju korisnika. Bilo da ste celodnevni, honorarni ili povremeni kreator sadržaja, Radeon grafičke kartice i Ryzen procesori pokreću produktivnost i nude funkcije koje pomažu inspiraciji da uzme maha kako biste mogli da pokrenete bilo koji projekat kreatora na aplikaciji po vašem izboru na više platformi.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela