Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Zašto je Snapdragon 8 Gen 1 u Motoroli edge 30 pro toliko moćan procesor?

Snapdragon 8 Gen 1 koji se nalazi u modelu Motorola edge 30 pro je trenutno najbrži i energetski najefikasniji procesor na tržištu. Kada su u pitanju pametni telefoni, kompanija Qualcomm je poznata po proizvodnji najboljih procesora, a to se posebno odnosi na njen najnoviji model – Snapdragon 8 Gen 1.

Iako je ovaj proceosr najavljen u novembru prošle godine, i dalje se nalazi u veoma malom broju novih telefona, a jedan od njih je i Motorola edge 30 pro  – koja ne donosi samo odlične specifikacije i performanse, već i cenu. U pitanju je procesor sa osam jezgara – od kojih je jedno X2 visokih performansi na 3000 Mhz, tri su ujednačena A710 na 2500 Mhz i četiri A510 energetski efikasna jezgra na 1800 Mhz. Ova kombinacija, sudeći po kompaniji, donosi povećanje performansi od 20% u odnosu na prethodnu generaciju (Snapdragon 888).

 

1 motorola edge 30 pro srbija

 

Zajedno sa LPDDR5 radnom memorijom i Adreno 730 grafikm, Snapdragon 8 Gen 1 pruža fantastične mogućnosti multitaskinga i gejminga. Svaki telefon opremljen ovim čipom neće imati nikakvih problema sa zahtevnim aplikacijama, a i baterija će trajati duže zahvaljujući skromnijoj potrošnji energije pri radu. Pored ovoga, čipset donosi i 5G konektivnost zahvaljujući Snapdragon X65 modemu, a tu je i mogućnost snimanja 8K videa (30fps). Napravljen korišćenjem 4nm tehnologije, ovaj procesor je jedan od najbržih i energetski efikasnih mobilnih čipseta za Android telefone. U poređenju sa Appleovim A15 Bionic čipom koji se nalazi u najnovijim iPhone modelima, Snapdragon 8 Gen 1 ima dva jezgra više, manju veličinu tranzistora i podržava do 20 odsto veći memorijski opseg.

Kada je gejming u pitanju, novi Adreno GPU isporučuje 25% bolju energetsku efikasnost pri istoj opterećenosti kao Adreno 660, dok su performanse 30% bolje. Zahvaljujući novom čipsetu, ljubitelji fotografije mogu da prave do 240 12MP fotografija u 1 sekundi, a tu je i AI detekcija lica sa duplo većim brojem crta koje mogu biti detektovane. Snapdragon 8 Gen 1 donosi i 5x bolji kvalitet fotografija napravljenih u uslovima lošeg osvetljenja zahvaljujući mogućnosti da iskombinuje do 30 kadrova u jednu sliku – što za rezultat ima živopisnije fotografije napravljene u mraku i situacijama lošeg osvetljenja.

Sve prednosti koje donosi novi Snapdragon procesor bez sumnje podižu mogućnosti telefona na potpuno nov nivo, a kako vreme bude proticalo, sasvim sigurno ćemo imati priliku da ga vidim u još većem broju premijum telefona kao što je Motorola edge 30 pro.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela