Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Zašto je Huawei P30 Lite pravi telefon za vas?

Kompanija Huawei već neko vreme dominira kako svetskim, tako i domaćim tržištem u oblasti pametnih telefona. Kvalitet koji nastoje da pruže korisnicima prilikom dizajniranja svakog uređaja ne prolazi nezapaženo, pa je upravo zbog toga među globalnim liderima u oblasti tehnologije.

Kada je Huawei P serija u pitanju, odlika kojom se najviše ističe je svakako kvalitetna kamera. Od pojavljivanja P30 serije, telefoni Huawei P30 i P30 Pro su nas oduševili, međutim najmlađi član P30 porodice je tu i ne možemo da ne primetimo da je njegova kamera na prilično zavidnom nivou, s obzirom da nije u pitanju flegšip uređaj.

Huawei P30 Lite stiže nam sa kamerom od 48 MP i podiže ,,fotografiju ultra-visoke rezolucije“ na novi, do sada neviđeni, nivo. Ovaj kvalitet kamere omogućava zaljubljenicima u fotografiju da zabeleže slike izuzetne dubine i jasnoće, o kakvima su ranije mogli samo da sanjaju.

 

P30 Lite

 

Pravljenje fotografija visokog kvaliteta telefon Huawei P30 Lite postiže zahvaljujući korišćenju CMOS senzora, uz broj od 48 miliona piksela, ali i korišćenje Quad Bayer šeme za filtriranje boja.  Klasična Bayer šema raspršuje RGB boje (crvena, zelena, plava) prema ,,mozaičnom“ šablonu (1/2 zelena, 1/4 crevena i 1/4 plava), tako da je svaka boja okružena dvema ostalim bojama u svakom smeru. Quad Bayer šema menja raspored boja u četiri pravougaone grupe (2 zelene, 1 crvena i 1 plava), što senzoru omogućava da istovremeno ostvari optimalnu visoku rezoluciju i odlične performanse pri slabijem osvetljenju, tako što eliminiše vremensku razliku između ,,kratke“ i ,,dugačke“ ekspozicije u HDR fotografijama. U suštini, HDR fotografije koje beleže kontraste u osvetljenju uz maksimalnu jasnoću, imaju neuporediv kvalitet na modelu P30 Lite. Zahvaljujući Quad Bayer šemi, svaki piksel preciznije izračunava količinu boje koja ga okružuje. Pikseli zatim nezavisno obavljaju obradu signala i shodno tome menjaju strukturu, što dovodi do izuzetnih fotografija visoke rezolucije nastalih u realnom vremenu.

Jedna od zanimljivih opcija koju vam nudi Huawei P30 Lite je, upravo zbog kvaliteta fotografija nastalih zahvaljujući kameri od 48 MP, mogućnost štampanja u veličini 2,8m x 2,1m, kao HD posteri.

Kada je noćna fotografija u pitanju, ovaj lagani (Lite) model, ne zaostaje za svojim moćnijim članovima porodice. Uz Super Night režim noćnog fotografisanja, koji koristi veštačku inteligenciju za utvrđivanje značajnih odlika okvira slike, uključujući oblik i ivice objekata, vaše fotografije će biti jasne, a svi detalji na njima vidljivi, bez obzira na uslove osvetljenja pod kojim fotografišete.

Dakle, ukoliko tražite uređaj po pristupačnijoj ceni, a zaljubljenik ste u fotografiju kao i ostale kvalitetne performanse, Huawei P30 Lite sa kamerom od 48 MP biće partner kojeg nećete želeti da ispustite iz ruku.

 

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela