Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Xiaomi serija 12 je promenila pravila na premium tržištu

Xiaomi serija 12 je ugledala svetlost dana, nakon višemesečnog iščekivanja, a nedavno je predstavljena i srpskoj publici, na regionalnom događaju u Beču. Stiče se utisak da je Xiaomi odlučio da opravda titulu jednog od najpopularnijih brendova na ovim prostorima. Ova serija ne samo da svrstava Xiaomi u proizvođače telefona u premium klasi, već donekle i nadmašuje sve ono što smo navikli da očekujemo od pametnih telefona. Evo kako je Xiaomi uspeo da pomeri granice flagship uređaja.

Ono po čemu se Xiaomi svakako izdvaja jeste trajanje baterije i punjenje. Za savremeni stil života, gotovo svima je neophodno da je baterija na njihovom telefonu u stanju da isprati sve njihove aktivnosti.  Baš iz tog razloga, uređaji serije 12 donose baterije od 4.500 mAh u kompaktnom dizajnu kućišta, što je znatno veće od standardnih baterija i omogućuje bolji rad uređaja. Primera radi, uređaji iz iste klase imaju bateriju veličine 3.700 mAh.

 

1 xiaomi 12 srbija

 

A još jedan plus je i to što sve i da se baterija isprazni, postoji jednostavno, i što je najvažnije brzo rešenje. Iako je funkcija brzog punjenja postojala i pre, nova serija Xiaomi telefona potpuno redefiniše ovaj pojam. Naime, punjači za brzo punjenje koji postoje na tržištu uglavnom mogu da pune do 25W. Ovi punjači omogućuju da vaš telefon bude pun za nešto više od pola sata. Xiaomi 12 Pro ima Xiaomi HyperCharge od 120W, dok Xiaomi 12 i 12X imaju opciju brzog punjenja od 67W! To znači da je potrebno svega 18 minuta da baterija bude sasvim puna, nakon čega možete koristiti telefon ceo dan. Bitno je napomenuti i to da se kod Xiaomi 12 uređaja punjač dobija sa telefonom, što se odavno ne nalazi u pakovanju drugih telefona, već se naknadno dokupljuje.

Pažnju javnosti kod svih modela Xiaomijeve nove serije do sada su najviše privlačile napredne funkcije kamere. Iako je Cinemagic, odnosno kamera nalik na filmsku, postojala i kod prethodnih serija, ovom serijom je ona dodatno unapređena. Sva tri telefona imaju trostruke kamere profesionalne klase za raznovrsno snimanje, sa velikom glavnom širokougaonom kamerom od 50 MP, sa 8K mogućnostima snimanja i na Xiaomi 12 Pro i Xiaomi 12.

Iako na prvi pogled deluje da svi flagship telefoni imaju identične kamere, to nije sasvim istina. Kvalitet kamere jeste apsolutni imperativ u današnje vreme i nemoguće je zamisliti telefon u flagship kategoriji koji ne pravi video snimke i slike visokog kvaliteta, ali ipak, postoje važne nijanse koje se razlikuju.

Ono što izdvaja Xiaom jesu inovacije. Novi modeli donose funkcije koje korisnicima omogućuju da lakše nego ikada snime svaki trenutak onako kako žele, čak i pri slabom osvetljenju ili u pokretu. Neke od glavnih funkcija koje karakterišu ovu seriju jesu Xiaomi ProFocus koji pametno identifikuje i prati objekte, sprečavajući zamućene snimke ili nefokusirane snimke pokretnih lica ili lica koja se ne vide. Ova unapređenja takođe uključuju mogućnosti automatskog fokusiranja očiju i lica. Ultra Night Video koristi Xiaomijeve algoritme za snimanje videa čak i pri ekstremno slabom osvetljenju, što znači da su čak i sumorni, atmosferski snimci jasniji nego ikad. Osim toga, dostupan na sva tri uređaja je i One-click AI Cinema, koji nudi brojne kreativne opcije za uređivanje videa koji se zaustavlja, kao što su režimi Parallel World, Freeze Frame Video i Magic Zoom.

U vreme kada se od pametnog telefona očekuje da može da isprati svaki naš korak, Xiaomi je uspeo da proizvede uređaj koji zadovoljava i najzahtevnije korisnike. Uz napredne funkcije kamere, operativni sistem nove generacije, bateriju koja je apsolutno iznad tržišne ponude, Xiaomi serija 12 pokazala se kao apsolutno konkurentna i nesumnjivo svrstala Xiaomi u red premium proizvođača.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela