Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Xiaomi 12S serija koja je zajednički kreirana sa kompanijom Leica predstavljena u Kini

Xiaomi je danas zvanično predstavio novu seriju Xiaomi 12S kreiranu u saradnji sa kompanijom Leica. Ova serija proizvoda koja se posebno ističe po izvanrednim funkcijama kamere je prvi rezultat strateškog partnerstva za stvaranje novih sistema za fotografiju između kompanija Xiaomi i Leica. Cela serija sadrži različite sisteme kamera koje su zajednički razvili Xiaomi i Leica. Takođe su tu i Leica Summicron sočiva, uz podršku za Leica profile za snimanje, pomoću kojih svaki korisnik ima priliku da izrazi svoju kreativnost, zadržavajući autentični stil Leica fotografija.

 

Xiaomi 12S Pro-White 3

 

Autentične Leica fotografije, Leica profili za snimanje

U novoj eri mobilne fotografije, Xiaomi i Leica zajedno su stvorili standard za kameru pametnih telefona. Kombinujući duboko razumevanje optike, obrade slike, kvaliteta slike kompanije Leica i Xiaomijevog bogatog iskustva u proizvodnji pametnih telefona sa naprednim funkcijama kamere, Xiaomi 12S serija „zajednički projektovana sa Leicom” nudi kvalitet slike pametnog telefona bez premca, sa bojama koje se usko pridržavaju prepoznatljivog izgleda i osećaja Leica kamera.

Kako bi pomerili granice u tehnologiji snimanja, Xiaomi i Leica su zajedno razvili sofisticirana optička sočiva. Flagship model, Xiaomi 12S Ultra koristi mogućnosti optičkog dizajna svetske klase koje je razvila Leica u svom sistemu sočiva dok se pridržava njihovih strogih standarda za testiranje optičkog kvaliteta i implementira Xiaomijevu stručnost u smanjivanju komponenti kako bi se obezbedila ultra visoka rezolucija, ultra-visoka osetljivost na svetlost, smanjena disperzija, i niži odbljesak.

Xiaomi 12S Ultra primarna kamera sadrži 8P asferična sočiva, kako bi rešila uobičajene probleme sa fotografijom kao što su odbljesak, prelamanje boja i nejasni obrisi. Modul kamere Xiaomi 12S Ultra takođe dodaje premaz sočiva protiv odsjaja, premaz ivica sočiva, ciklični olefin kopolimerni materijal i infracrveni svetlosni filter sa tehnologijom centrifuge. Zajedno, ove karakteristike nude jasniju sliku koja je konzistentna u celom objektivu.

Pored naprednog optičkog dizajna, Xiaomi 12S serija „u saradnji sa Leicom” takođe koristi Leica profile za snimanje, nasleđujući vekovnu estetiku Leica slike i reprodukujući prepoznatljiv ton i estetiku uz pomoć najsavremenijih algoritama. To znači da svaki korisnik može da koristi dva fotografska stila: „Leica Authentic Look“ i „Leica Vibrant Look“. Oba nude povećanu kreativnu slobodu fotografu.

  • „Leica Authentic Look“ zadržava originalni izgled slike po čemu je Leica poznata. Zadržavajući kontrast svetlosti i senki, dodaje osećaj trodimenzionalne dubine fotografijama, sa karakterističnom izvrsnošću proverene estetike svetla i senki.

 

  • „Leica Vibrant Look“ karakteriše kombinaciju Xiaomi i Leica funkcija kamere. Kombinujući iskustvo u fotografiji na pametnim telefonima koje ima Xiaomi i Leica vodeću estetiku, fotografi mogu da nastoje da uhvate emociju trenutka, predstavljajući istraživanje kompanije Leica u prostoru za fotografisanje pametnim telefonima.

 

Xiaomi 12S serija „zajednički projektovana sa Leicom“ donosi autentični „Leica Image Look“ na pametni telefon.

Profesionalna širokougaona kamera sa super velikim 1“ senzorom

Xiaomi 12S Ultra je opremljen IMX989 1″ senzorom kompanije Sony, implementirajući Quad-Bayer niz piksela sa pojedinačnim veličinama piksela koji dostižu 1,6 mm. Nakon grupisanja piksela, dostižu veličinu od 3,2 mm, smanjujući buku, proširujući dinamički opseg, povećavajući uhvaćeno svetlo i postizanje sveukupno bolje slike u uslovima slabog osvetljenja. Ovo postavlja novo dostignuće kamera pametnih telefona, približavajući se tradicionalnim kamerama u pogledu hardverskih specifikacija.

Xiaomi 12S Ultra je prvi Android uređaj koji podržava Dolby Vision HDR video snimanje i reprodukciju. Dolby Vision doprinosi video zapisima dodajući žive boje, oštriji odnos kontrasta i bogatije detalje, pružajući živopisnu i uređenu sliku.

Xiaomi 12S Ultra koristi HyperOIS za ultra-stabilne performanse, nudeći kontinuiranu kompenzaciju za kretanje tokom video snimanja. HyperOIS koristi razmak između dva okvira da dovede OIS motor u njegov prvobitni položaj, dajući svakom okviru pun efektivni opseg stabilizacije.

Xiaomi 12S i Xiaomi 12S Pro imaju Sony-jev IMX707 kao svoj primarni senzor, koji uključuje i velike senzora i velike piksele, od 1/1,28“ i 2,44 mm nakon spajanja piksela. Uz podršku Xiaomi AI Image Solution i Xiaomi ProFocus, ovi senzori postižu brzo pokretanje i kontinuirano snimanje. Ovi uređaji podržavaju flagship ultra-brzi režim snimanja od 30 kadrova u sekundi i izuzetne mogućnosti fotografisanja pri slabom osvetljenju. Dalje, oni takođe implementiraju snimak cele scene u svoje kamere, što olakšava snimanje odlučujućeg trenutka.

Xiaomi 12S serija „koja je zajednički projektovana sa Leicom“ dizajnirana je da bude jednostavnija za korišćenje u post-produkciji. Cela serija podržava RAW format od 10 bita kalibrisan od strane Adobe Labs, sa metapodacima o korekciji boje ugrađenim u datoteke. Kada koristite Adobe Lightroom za otvaranje fotografija snimljenih na Xiaomi 12S seriji, RAW softver Adobe Camera će automatski optimizovati fotografije na osnovu metapodataka, olakšavajući profesionalnim fotografima post-produkciju.

Jedan pametni telefon, dva Xiaomi Surge čipa

Xiaomi 12S Ultra, u saradnji sa kompanijom Leica je prvi flagship model koji je opremljen sa dva Xiaomi Surge čipa, Xiaomi Surge P1 čipsetom za brzo punjenje i Xiaomi Surge G1 čipsetom za upravljanje baterijama, nudeći velika poboljšanja u upravljanju baterijama i ukupnom korisničkom iskustvu .

Xiaomi 12S Ultra podržava klasično brzo punjenje preko kabla od 67W, bežično brzo punjenje od 50W i obrnuto bežično punjenje od 10W. U osnovi Xiaomi Surge sistema za upravljanje baterijom je jednoćelijska silicijum-kiseonička anodna baterija od 4.860 mAh i Xiaomi Surge P1 čipset za brzo punjenje, koji takođe podržava izlaznu struju do 16 A sa efikasnošću konverzije od 96,8%. Štaviše, Xiaomi Surge G1 čipset za upravljanje baterijom nudi niz algoritama za upravljanje baterijom, ugrađujući samostalno razvijene algoritme za upravljanje baterijom kako bi zaštitili radnu sigurnost baterije i nadgledali opterećenje pražnjenja kako bi se tačno predvideo raspoloživi vek baterije uređaja. Xiaomi 12S Ultra takođe podržava adaptivno punjenje kako bi se sprečilo prekomerno punjenje baterije i time povećao broj ciklusa punjenja za 25%.

Xiaomi 12S Pro ima Xiaomi Surge P1 čipset za brzo punjenje podržava 120W klasično punjenje preko kabla, bežično punjenje od 50W i  sadrži jednoćelijsku bateriju od 4600mAh, dok Xiaomi 12S nudi punjenje preko kabla od 67W, bežično punjenje od 50W i poseduje bateriju od 4500mAh.

Flagship performanse, flagship ekran

Najnoviji flagship model kompanije Xiaomi, Xiaomi 12S serija „zajednički projektovana sa kompanijom Leica“ pokreće potpuno nova mobilna platforma Snapdragon 8+ Gen 1, izgrađena na TSMC procesu od 4nm. U poređenju sa Snapdragon 8 Gen 1, površina jezgra Snapdragon 8+ Gen 1 je 21% manja, pri čemu su i CPU i GPU ostvarili 10% poboljšanja u performansama i 30% poboljšanja energetske efikasnosti. Ovo ne samo da značajno smanjuje potrošnju energije u stanju pripravnosti Xiaomi 12S serije, već takođe omogućava nižu emisiju toplote i potrošnju energije u računarskim scenarijima sa visokim opterećenjem.

Xiaomi 12S Ultra je opremljen potpuno novim sistemom za raspianje toplote, sličnim biološkom mehanizmu koji listovi biljke mogu da koriste da apsorbuju vodu. Ova trodimenzionalna pumpa za hlađenje je genijalno dizajnirana sa nizom kanala, koji koriste kapilarnu mrežu za aktivno pumpanje rashladne tečnosti kondenzovane na strani suprotnoj od toplih oblasti, značajno poboljšavajući efikasnost i povećavajući toplotnu provodljivost jedne jedinice za 100% u poređenju sa tradicionalnim VC sistemima za rasipanje toplote.

Xiaomi 12S Ultra i Xiaomi 12S Pro imaju AMOLED displej u boji od 6,73 inča sa E5 svetlucavim materijalom koji pruža profesionalni nivo detalja, osvetljenosti i performansi boja, pored maksimalnog osvetljenja od 1500 nita, 2K rezolucije, P3 raspona boja i 1-120Hz AdaptiveSync Pro. Xiaomi 12S je malo kompaktniji sa samo 6,28“, a takođe podržava ekran P3 raspona boja, HDR10+ i 120Hz AdaptiveSinc.

Takođe su najavljeni Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition, Xiaomi Book Pro 16, Xiaomi Book Pro 14, Xiaomi Smart Band 7 Pro i Xiaomi Home WiFi.

Xiaomi 12S Ultra specifikacije

 

Design 163.17 x 74.92 x 9.06mm

225g

IP68 dust and water resistance

Leather-like rear

Classic Black, Verdant Green

Imaging System Leica Summicron 1:1.9-4.1 / 13-120 ASPH. camera system

Ultra-wide angle: 13mm f/2.2

1/2″ sensor (SONY’s IMX586)

48MP Quad-Bayer pixel array

Pixel Binning: 12MP, 1.6µm 4-in-1 Super Pixel

Dual-PD Auto-focus

Supports macro mode

Wide angle: 23mm f/1.9 8P Aspheric Lens

1″ sensor (SONY’s IMX989)

50.3MP Quad-Bayer pixel array

Pixel Binning: 12.5MP, 3.2µm 4-in-1 Super Pixel

Octa-PD Auto-focus

Lens edge ink coating

Multi-layer ALD ultra-low reflectance coating

Telephoto: 120mm f/4.1 Periscope

1/2″ sensor (SONY’s IMX586)

48MP Quad-Bayer pixel array

Pixel Binning: 12MP, 1.6µm 4-in-1 Super Pixel

Dual-PD Auto-focus

Two photographic styles: Leica Authentic Look, Leica Vibrant Look

Leica filters: Leica Vivid, Leica Natural, Leica BW Natural, Leica BW High Contrast

Master-lens System

HyperOIS

Front camera: 32MP RGBW Image Sensor

Image Format JPEG / HEIF

4096 x 3072 (default)

8192 x 6144 (50MP mode)

8-bit sRGB

DNG

4096 x 3072

10-bit Adobe RGB

Adobe Camera RAW

Video Format Default (H.264 / H.265)

7680 x 4320 24FPS

3840 x 2160 60FPS

3840 x 2160 30FPS

1920 x 1080 60FPS

1920 x 1080 30FPS

1280 x 720p 30FPS

Dolby Vision (10-bit Rec.2020 HLG H.265)

3840 x 2160 60FPS 80Mbps VBR

3840 x 2160 30FPS 80Mbps VBR

1920 x 1080 60FPS 55Mbps VBR

1920 x 1080 30FPS 35Mbps VBR

Slow Motion (H.264 / H.265)

1920 x 1080 480FPS

1920 x 1080 240FPS

1920 x 1080 120FPS

1280 x 720 3840FPS (95ms capture speed, supports motion detection, upscale to output 12s slow-mo video)

1280 x 720 960FPS (max. 30s capture)

1280 x 720 480FPS

1280 x 720 240FPS

1280 x 720 120FPS

Peformance Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform

All-new 3D cooling system

8GB / 12GB LPDDR5 (6400Mbps)

256GB / 512GB UFS 3.1

FBO storage refresh

Charging System Xiaomi Surge Battery Management System

Xiaomi Surge G1 Battery Management Chip

Xiaomi Surge P1 Charging Chip

4,860mAh (typical)

67W wired turbo charging

50W wireless turbo charging

10W reverse wireless charging

Display 6.73″ Dolby Vision® TrueColor Display

Samsung AMOLED LTPO, E5 material

3,200 x 1,440, 522ppi

1,500nits peak brightness, HBM 1,000nits (typ)

360° ambient light sensor

1-120Hz AdaptiveSync Pro

Native 10-bit color depth, P3 color gamut

Supports Dolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLG

Audio Symmetrical Stereo Speakers

SOUND BY Harman Kardon

Support Dolby Atmos®

X-axis linear motor

Connectivity Dual 5G

Release 16

4×4 MIMO

Wi-Fi 6

4K QAM

160MHz Channel

2×2 MIMO

Supports 8×8 Sounding MU-MIMO

Bluetooth 5.2

Supports AAC / LDAC / LHDC / aptX Adaptive

Supports BLE Audio

Supports Snapdragon Sound™

Multi-functional NFC

Operating System MIUI 13 based on Android 12
Variants 8GB+256GB

12GB+256GB

12GB+512GB

 

Leica kamera – partner za fotografiju

Leica Camera AG je međunarodni, vrhunski proizvođač kamera i sportske optike. Legendarna reputacija brenda Leica zasnovana je na dugoj tradiciji odličnog kvaliteta, nemačkoj izradi i nemačkom industrijskom dizajnu, u kombinaciji sa inovativnim tehnologijama. Sastavni deo kulture brenda je raznovrsnost aktivnosti koje kompanija preduzima za unapređenje fotografije. Pored Leica galerija i Leica Academies rasprostranjenih širom sveta, tu su i Leica Hall of Fame nagrade i, posebno, Leica Oscar Barnack nagrade (LOBA), koje se smatraju jednim od najinovativnijih sponzorskih nagrada koje postoje. Štaviše, Leica Camera AG, sa sedištem u Vetzlaru, Hesen, i drugom proizvodnom lokacijom u Vila Nova de Famalicao, u Portugalu, ima svetsku mrežu sopstvenih nacionalnih organizacija i Leica maloprodajnih objekata.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela