Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Vrhunski telefon za malo para – Oukitel U20 Plus

Kao i svi Oukitel telefoni koje smo imali prilike da probamo do sada i model Oukitel U20 Plus odlikuje se nekim interesantnim detaljima. Najvažniji je da ovaj telefon poseduje dualnu kameru, koju je proizveo Sony. Namena dva sočiva je da omogući veću količinu svetla do CMOS elementa, što u praksi rezultuje kvalitetnijim fotografijama. Inače, zadnja kamera (ona sa dva sočiva) ima hardversku rezoluciju od 13 MP, koja se po Ouktelovom običaju interpolira na malo veću vrednost – konkretno u ovom slučaju na 16 MP. Prednja kamera donosi hardversku rezoluciju od 5 MP (interpolirano 8 MP).

 
Oukitel-U20-Plus

Pored dualne kamere, neočekivano za cenovni rang koji je ispod 200 evra, na telefonu je implementiran i čitač otisaka prsta. Možemo da kažemo da je on veoma precizan i da je prosečno uspešno očitavanje u našem slučaju bilo devet od 10 pokušaja.

Interesantni i korisni detalji Oukitel U20 Plus telefona ne zaustavljaju se na ovom. Kao što je poznato, svi Oukitel telefoni imaju slotove za dve SIM kartice, pa je tako slučaj i kod ovog modela. Međutim, Oukitel U20 Plus poseduje u jedan hibridni SIM slot, u koji možete da stavite ili Micro SIM ili Nano SIM karticu. Time je izbegnuta potreba za eventualnom promenom kartice ili njenim seckanjem ili traženjem odgovarajućeg uloška kako bi se ona smestila u slot. Inače, podržana je i 4G konekcija.

Najnoviji pripadnik elegantne klase Oukitel telefona, Oukitel U20 Plus, dolazi nam sa ekranom dijagonale 5.5 inča i rezolucijom 1080 x 1920 piksela. Ekran se zasniva na Sharp panelu koji daje odličnu sliku. Telefon pokreće Mediatekov MT6737T četvorojezgarni procesor koji radi na 1.5 GHz. Njemu pripomaže Mali T-720 GPU, kao i 2 GB RAM-a. Rezultati postignuti na testovima svrstavaju ga upravo tamo gde smo i očekivali – u srednju klasu telefona. Inače, pomenućemo još da Oukitel U20 Plus poseduje skladišni prostor od 16 GB, koji je putem Micro SD kartice proširiv do 128 GB. Ugrađena baterija ima kapacitet od 3300 mAh, što je dovoljno za jedan i po dan normalnog rada.

Na telefonu je instaliran Android 6.0, koji je blago prilagođen ovom telefonu. Jedna od najkorisnijih izmena je mogućnost direktnog aktiviranja određenih aplikacija različitim dodirima ekrana kada je on isključen. Recimo, dvostruki tap po ekranu će ga upaliti (prikazaće zaključani ekran), povlačenje prsta od dole ka gore otvoriće osnovni ekran telefona, povlačenje u suprotnom smeru aktiviraće kameru… Uređaj prepoznaje još desetak različitih komandi koje služe za otvaranje različitih programa (Youtube, mail ili browser aplikacije, pokretanje ili zaustavljanje audio reprodukcije…).

Kao dodatnu pogodnost, proizvođač zajedno sa ovim telefonom isporučuje i silikonsku masku, a dobija se i već prelepljena zaštitna folija. Lep gest koji će vam uštedeti oko hiljadu dinara, pa i to treba imati na umu ako budete radili kalkulacije prilikom eventualne kupovine.

Šta na kraju reći. Oukitel definitivno nastavlja da nas prijatno iznenađuje sa svakim novim modelom. U ovom slučaju, za vrlo pristupačnu cenu dobijate veliki ekran velike rezolucije, dualnu kameru, čitač otisaka prsta i veoma lepo dizajniran uređaj sa solidnim performansama.

Cena: 21.280 din.

Kontakt: www.oukitel.rs

 

Karakteristike:

Ekran 5.5 inča, 1080 x 1920 piksela
CPU Mediatek MT6737T, četvorojezgarni, 1.5 GHz
GPU Mali T-720
Memorija 2 GB RAM, 16 GB storidž
Kamere Zadnja: Dualna, 13 MP (16 MP interpolirano), sa LED blicem; Prednja: 5 MP (8 MP interpolirano)
Baterija 3300 mAh
SIM Dual SIM, 4G
OS Android 6.0
Ostalo Čitač otiska prsta, zaštitna folija, silikonska maska
© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela