Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » vivo X80 Pro – rezultat saradnje stručnjaka za telefone i eksperata za fotografiju

Pametni telefoni su za mnoge u potpunosti zamenili fotoaparate i kamere koji su bili osnovni alati za beleženje svakodnevnih trenutaka. Svojim karatkeristikama i kompaktnošću, u potpunosti su izmenili tržište profesionalnih snimaka. Pored toga što korisnicima pružaju izobilje funkcija i omogućavaju beleženje i naknadnu obradu snimka jednim klikom – spoj kompjuterske fotografije i moćnijih i raznovrsnijih sočiva u pametnim telefonima doveo je savršenu fotografiju direktno u džep svakog korisnika.

Jedan od primera jeste vivo X80 Pro – najnoviji flagship uređaj kompanije vivo izrađen u saradnji sa kompanijom ZEISS.

 

X80 Pro

 

Prvoklasno sočivo za savršenu fotografiju

Dizajn novih vivo sočiva oblikovani su virtuelno, tako da precizno simuliraju i testiraju performanse flagship uređaja, obezbeđujući da se od novih sistema kamera mogu brzo napraviti prototipi koji se dalje usavršavaju. Rezultati ovoga ogledaju se u izvanrednim fotografijama sa većom rezolucijom, kontrastom i manjom refleksijom.

Za neprikosnoveni kvalitet slike, čak i mikroskopski faktori mogu napraviti ogromnu razliku. Sa nano strukturom, koja je više od sto puta manja od zrna peska, vodeći ZEISS sertifikovan T* premaz je napredno rešenje koje čini odsjaj na staklenoj površini sočiva praktično nevidljivim. Obično se koristi za smanjenje refleksije na profesionalnim sočivima radi besprekorne jasnoće, kontrasta i kvaliteta – što se jasno može uočiti pri snimanju najnovijim vivo flagship telefonom.

Boje po svačijem ukusu

U svom pristupu koji je okrenut ka korisničkom iskustvu, vivo se udružio sa kompanijom ZEISS kako bi omogućio korisnicima da sami izaberu šta žele. Kao rezultat opsežnog istraživanja potrošača zasnovanog na preferencijama boja – stvoren je jedan profil živopisnih boja i jedan neutralan profil.

vivo X80 Pro uključuje ZEISS Natural Color za poboljšanje verodostojnosti boja, koja ujedno i olakšava promene boje i osvetljenosti tokom snimanja. ZEISS Natural Color može da reprodukuje prirodne boje i automatski optimizuje i preciznu ekspoziciju i balans bele, omogućavajući da se na slici najbolje prikaže ono što ljudsko oko može da vidi.

Snimak holivudskog kvaliteta

vivo X80 Pro sadrži veliki broj noviteta koji pružaju inovativno iskustvo mobilnog fotografisanja i, po prvi put, pruža video režime bioskopskog kvaliteta izrađenih zahvaljujući bliskoj saradnji kompanije ZEISS sa filmskom industrijom. Nova ZEISS Cinematic Video Bokeh funkcija stvara ovalni bokeh u standardnom filmskom odnosu 2,39:1 pružajući efekat bioskopskog objektiva širokog ekrana koji može snimiti video zapise visokog kvaliteta. Pored toga, novi efekti, poput ZEISS Cinematic Style Bokeh, omogućavaju korisnicima da rekreiraju klasičnu holivudsku estetiku dodavanjem filmskog bokeh efekta. vivo nastavlja da održava svoje izvanredne efekte noćne scene u kombinaciji sa ZEISS Superb Night Camera režimom. Sa nadograđenim funkcijama kao što je Pure Night View, X80 Pro može da zabeleži živopisne noćne scene grada zadržavajući originalni izgled i osećaj trenutka.

Dok Camera Panning funkcija dodatno unapređuje dinamičke sposobnosti ovog flagship uređaja uz tehnologiju praćenja pokreta portreta, koja može da smanji zamućenje pokreta uzrokovano podrhtavanje ruku. Navedene karakteristike predstavljaju samo neke od inovacija kroz koje kompanija vivo korisnicima pruža vrhunsko iskustvo fotografije kinematografskog kvaliteta.

vivo X80 Pro premijerno je predstavljen u Berlinu 15. juna ove godine, a dostupan je u slobodnoj prodaji i kod ovlašćenih vivo partnera Yettel, mts, A1, Tehnomanija, Gigatron.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela