Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Uređaji koji vode računa o vašem zdravlju

U vremenu koje sa sobom svakodnevno donosi mnoštvo izazova, od ključne je važnosti ostati u ravnoteži sa samim sobom. Zvuči jednostavno, skoro kao kliše, ali da li je zaista tako? Huawei je ovo pitanje prepoznao kao jedno od ključnih u godinama koje su pred nama. Zato i ne iznenađuje što je ova renomirana tehnološka kompanija svoju proizvodnju u velikoj meri usmerila baš u tom pravcu. Huawei pametni satovi Watch Fit 2, Watch GT 3 SE i Watch GT 3 Pro predstavljaju poslednji krik tehnologije, a sa sobom donose niz fantastičnih stvari koje za cilj imaju samo jedno – zdravlje korisnika.

 

1 GT3 Pro 1

 

Modni detalj koji je mnogo, mnogo više od toga

Kao i obično, Huawei je i ovoga puta ispoštovao neke osnovne principe svog poslovanja. Drugim rečima, njegovi tehnolozi još jednom su uspeli da konstruišu moderne, dizajnerski izrazito privlačne uređaje.

Ipak, pored njihovog elegantnog dizajna koji krasi perfektna završna obrada visokog sjaja, poslednje verzije Huawei pametnih satova prevashodno promovišu najviši nivo profesionalnog praćenja stanja osnovnih životnih procesa ljudskog tela.  Tako korisnici uz Huawei Watch Fit 2, GT 3 SE i GT 3 Pro mogu da prate svoje zdravstvene i fitnes rezultate, u svako doba dana i na vrlo visokom, naučno relevantnom nivou. Kontrola ličnih parametara, poput težine, ritma dnevne aktivnosti sa statističkim podacima na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou, kvaliteta sna, broja preduzetih koraka, dinamike otkucaja srca, pređene kilometraže po danu, sagorevanja kalorija, učestalosti i intenziteta raznih vrsta treninga i još mnoge druge korisne, ali i zabavne, funkcije, korisnicima su od sada dostupni na vrlo jednostavan i prilagodljiv način.

Vaš lični trener koji je sa vama 24/7 

Pre svega, treba istaći da se ova tri Huawei modela pametnih satova tek neznatno razlikuju u onome što nude. Tako se, primera radi, Watch GT 3 Pro, u odnosu na svoju SE verziju razlikuje u odabiru materijala i vodootpornosti. Sa druge strane, Watch Fit 2, pored toga što je jedan od najpovoljnijih Huawei pametnih satova, ne zaostaje mnogo za svojim nešto zvučnijim parnjacima. Ipak, ono što je najvažnije, visoko sofisticirana tehnologija odlikuje sva tri modela.  Pored idržljivih baterija, tu su i mnogobrojni senzori za praćenje sna, nivoa stresa, otkucaja srca, nivoa kiseonika u krvi (SpO2), temperature kože i drugih parametara. Svaka funkcija je prilično jednostavna i zgodna za korišćenje, što korisnicima omogućuje nesmetano prilagođavanje. Svi podaci se na sva tri modela prikazuju u jasnim, dinamičkim grafikonima kako bi korisnici bolje razumeli svoje zdravlje na pristupačniji način.

Ono što posebno oduševljava kod ova tri multifunkcionalna gedžeta jeste da podržavaju više od 100 režima za vežbanje. Tu su „lični treneri“, kursevi trčanja i planovi treninga, „Indeks sposobnosti trčanja“ za procenu nečijih trkačkih veština i dr. Posebno spektakularni jesu i senzori koji korisnika obaveštavaju kada nepravilno radi određene vežbe ili, kao u slučaju Watch GT 3 Pro modela, senzori za inicijalno otkrivanje gubitka ravnoteže, koji korisnika čuvaju od pada i povreda.

Reč je o tehnologiji poslednje generacije, pa ne čudi što je njihov, primera radi, senzor otkucaja srca izuzetno precizan, sa odstupanjem od samo 0,3%, u poređenju sa Polar H10 senzorom kao referencom, a sve zahvaljujući nadograđenom AI algoritmu za efikasnije filtriranje bučnih signala. Zapravo, toliko je inovativnih rešenja koja na ovaj ili onaj način utiču pozitivno na život korisnika, da ih nije moguće sve pobrojati u samo jednom prikazu.

Ono što vredi dodati jeste da, pored mnogobrojnih zdravstvenih i fitnes funkcija, sva tri modela pružaju mogućnost povezivanja sa iOS i Android uređajima, kao i brojne instalacije u AppGallery-u.

Podignite vašu aktivnost na viši nivo uz Huawei Health aplikaciju

Izuzetno popularna Huawei prodavnica za skidanje aplikacija – AppGallery, pored velikog broja najpopularnijih svetskih aplikacija korisnicima nudi i neke visokokvalitetne proizvode iz sopstvene „kuhinje”, koji se, u ovom slučaju, mogu idealno sinhronizovati sa Huawei Watch Fit 2, GT 3 SE i GT 3 Pro modelima. Da, mislimo na Huawei Health.

Aplikacija Huawei Health beleži vašu aktivnost u preko 100 različitih sportova, od početnih do naprednih nivoa. Svoje podatke možete pratiti na svakom koraku, na grafički vrlo informativan način. Tako, primera radi, vodič za trčanje iscrtava vašu rutu dok trčite, prikazujući ključne informacije kako biste zadržali dobar ritam: vreme, potrošene kalorije, pređena kilometraža, tempo, zasićenost kiseonikom, otkucaji srca…  Huawei Health će vam pomoći da vežbanje postane prava avantura, koju ćete, pritom, uvek moći podeliti sa prijateljima i porodicom. Automatski snimite muzički video snimak ruta treninga na otvorenom, tako da možete tačno videti šta ste postigli. Snimak objavite na društvenim mrežama i inspirišite sebe i druge na svom fitnes putu. Ova sjajna aplikacija krije i mnogo zabavnih ponuda, poput Huawei Watch faces markera, dostupnog isključivo preko aplikacije Health, gde možete birati neko od stotinu različitih lica, stilski kategorisanih i sa svežim novim dizajnom koji se redovno objavljuju, ili takmičenja sa korisnicima iz celog sveta u inspirativnim izazovima, gde pored ličnog dostignuća dobijate i zabavne medalje kojima ćete moći da se pohvalite prijateljima.   Bez obzira na to da li želite da podstaknete svoj fitnes život ili samo želite da uvek imate uvid u svoje zdravstvene rezultate, Heawei Health App je najnovija tehnologija za zdravlje i fitnes koja na jednostavan i bezbedan način uvek misli na vas.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela