Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Upoznajte Lite sa najmoćnijom kamerom do sada

Kompanija Huawei nedavno je predstavila najmlađeg člana Huawei P30 porodice i, bez obzira što nije u pitanju flegšip model pametnog telefona, njegova kamera je više nego impresivna. Huawei P30 Lite poseduje brojne opcije, koje će vam omogućiti da uživate koriseći njegovu kameru i, kao i ostala dva modela iz P30 serije, pružiće vam nezaboravno iskustvo fotografisanja.

Huawei P30 Lite dolazi sa zadnjom kamerom od 48 MP, što je više nego impresivno za Lite seriju telefona. Stvorivši pametni telefon srednje klase sa kamerom visokog kvaliteta, kompanija Huawei podigla je fotografiju “ultra – visoke rezolucije” na potpuno novi nivo.

 

Foto 4

 

Ono što ovu kameru čini toliko moćnom jeste korišćenje Quad Bayer šeme koja, u odnosu na klasičnu Bayer šemu, grupiše boje u četiri pravougaone grupe, što senzoru omogućava da istovremeno ostvari optimalnu visoku rezoluciju i odlične performanse pri slabijem osvetljenju, tako što eliminiše vremensku razliku između ,,kratke“ i ,,dugačke“ ekspozicije u HDR fotografijama. Huawei P30 Lite telefon koristi CMOS senzor, što uz impresivan broj piksela od 48 miliona predstavlja neverovatno dostignuće na polju tehnologije, iako je reč o polju koje se konstantno razvija i napreduje.

Pri fotografisanju, Quad Bayer šema omogućava svakom pikselu da preciznije izračuna koja boja ga okružuje, i to samostalno. To dovodi do toga da svaki piksel nezavisno obavlja obradu signala i shodno tome menja strukturu, čime se postiže jedinstveno iskustvo prilikom fotografisanja, a to su fotografije izuzetno visoke rezolucije nastale u realnom vremenu.

Ipak, još jedna od stavki koja čini ovaj lagani (Lite) model jedinstvenim i unapređenijim od svih prethodnih je Super Night režim, odnosno režim za noćno fotografisanje. On koristi veštačku inteligenciju za utvrđivanje značajnih odlika koje se nalaze u kadru, kao što su oblik i ivice objekata.

Prisustvo veštačke inteligencije i njena implementacija u kameru Huawei P30 Lite telefona omogućava da se prilikom korišćenja Super Night režima zabeleže sve fotografije nastale tokom ekspozicije, pre nego se što odabere najkvalitetnija i uz veštačku inteligenciju nadomeste svi nedostaci nastali u uslovima slabijeg osvetljenja, kao što je na primer zamućenost fotografije zbog nestabilnog držanja telefona.

Ipak, za “običnog” korisnika, svaka od fotografija nastalih korišćenjem Super Night režima izgleda kao da je nastala potpuno spontano, budući da veštačka inteligencija samostalno obavlja funkcije “sređivanja” slike, što korisnicima pruža mogućnost da se pri fotografisanju potpuno opuste i prepuste stvaranju fotografija visokog kvaliteta.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela