Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Testirali smo Huawei Freebuds 3 – „bubice“ sa aktivnim sistemom smanjenja spoljne buke

Na prvi pogled Huawei Freebuds 3 slušalice deluju nam možda donekle poznato, ali ipak donose nekoliko noviteta koje ga u pozitivnom smislu jasno distanciraju od svake konkurencije.

Huawei Freebuds 3 su potpuno bežične i dolaze u kutiji kružnog oblika koja je istovremeno i punjač. Uparivanje sa telefonom je automatsko i započinje u trenutku kada otvorite kutiju. Kada slušalice stavite u uši, one su već povezane i spremne za rad. Svidelo nam se što slušalice ne moraju da se upotrebljavaju u paru – čak i ako se iz kutije izvuče samo jedna slušalica, ona će normalno da radi. Baterija koja je ugrađena u svaku od slušalica izdržava oko 4 časa reprodukcije, a kutija u kojoj se nose je istovremeno i punjač za njih, tako da ih možete puniti „u hodu“ (kutija obezbeđuje pet do šest punjenja obe slušalice).

 

Huawei FreeBuds 3

 

Iako slušalice nemaju silikonski dodatak, veoma stabilno i čvrsto stoje u uhu. Tome pomaže pametno osmišljen dizajn, dobar odabir materijala koji, iako je gladak ne kliže se, a udobnosti svakako doprisnosi i masa od samo 4.5 grama po slušalici. Koliko je taj segment dobro odrađen govori i činjenica da tokom dugotrajnog testiranja (upotrebe slušalica više od mesec dana) ni u jednom trenutku nismo imali utisak da će da ispadnu iz uha.

Drugi važan segment je, naravno, kvalitet zvuka. Tu slobodno možemo da kažemo da su Freebuds 3 u samom vrhu i da spadaju među najbolje „bubice“ koje smo do sada probali. Kvalitet je ujednačen i dobro izbalansiran u praktično celom opsegu koje obuhvataju. Dok je to bilo očekivano kod srednjih i visokih tonova, moramo da kažemo da smo prijatno iznenađeni koliko se preko njih dobro reprodukuju i niski tonovi. Zasluge za to možemo da pripišemo Kirin A1 čipsetu, koji više nego uspešno obavlja svoj zadatak procesiranja zvuka.

Međutim, ovaj čipset ima još jednu namenu. On obezbeđuje aktivno uklanjanje šumova (noice reduction), a ta funkcija se aktivira dvostrukim dodirom leve slušalice. Tada se aktiviraju mikrofoni koji se nalaze u obe slušalice, koji snimaju spoljne zvukove, a procesor ih analizira i u realnom vremenu umanjuje i gotovo u potpunosti utišava. Način funkcionisanja te opcije je podesiv preko aplikacije Huawei AI Life, koju možete da instalirate na svoj telefon. Ista aplikacija omogućava i odabir komande koja će se aktivirati dodirom slušalice.

Na kraju samo možemo da kažemo da su Huawei Freebuds 3 bežične slušalice opravdale, ali i prevazišle naša očekivanja. Dobar dizajn, odlična ergonomija i, naravno, vrhunski zvuk u klasi, glavne su preporuke za nabavku ovih slušalica.

Cena: 24.999 rsd.

Kontakt: Huawei Srbija

Izvor: www.ictvesti.com

Povezivanje Bluetooth 5.1
Drajveri 14.2 mm x 2
Baterija 30 mAh u svakoj slušalici, 410 mAh u kutiji, vreme punjenja oko 60 min.
Ostalo Aktivno smanjenje buke, kontrola na dodir
Masa 4.5 g po slušalici, 48 g, kutija
Boje Ugljeno crna, keramičko bela
© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela