Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Sve što morate da znate o brzini Motorola edge+ telefona i najmoćnijem procesoru na svetu koji koristi

Novi Motorola premijum telefon edge+ koristi najmoćniji procesor na svetu – Qualcomm Snapdragon 865.

Performanse su stvar koju danas najčešće povezujemo sa brzinom. Od telefona očekujemo da bude brz u svakoj situaciji, tokom video poziva, četovanja, snimanja videa, slikanja ili igranja igrica. Zahvaljujući njoj možemo da radimo, stvaramo i zabavljamo se bilo gde.

Smartfon koji može da ispuni svaki vaš zahtev u deliću sekunde mora da ima izuzetne performanse koje dolaze od najvažnije komponente – procesora. Novi Motorola edge+ premijum smartfon zato u sebi krije najmoćniji procesor na svetu, Qualcomm Snapdragon 865.

 

motorola edge+ thunder grey laydown combo

 

Najmoćniji procesor

Motorola edge+ ima integrisani 64-bitni procesor sa 8 jezgara, napravljen korišćenjem najsavremenije nanotehnologije koji donosi najviše moguće performanse koje se danas mogu sresti u jednom Android telefonu.

Bilo je moguće povećati performanse procesora za 25 odsto (grafičke performanse za 20%) i u isto vreme smanjiti potrošnju baterije za 25 odsto (grafički deo procesora ima smanjenu potrošnju od 35 odsto) – u poređenju sa prethodnom generacijom Snapdragon 855 procesora.

Sa povećanim performansama i smanjenom potrošnjim baterije, možete da uživate u igrama, pravljenju videa i fotografisanju duže i bez potrebe za punjenjem telefona.

Brzina

Procesorska jezgra dolaze u tri klase, primarni procesor je 2.84GHz ARM-Cortex A77 i uparen je sa još tri moćna 2.42GHz ARM-Cortex jezgra kako bi pružio najviše moguće performanse za aplikacije koje koriste jedno jezgro, ali i one za čiji rad je potrebno više jezgara.

Broj jezgara utiče na sposobnost telefona da izvršava potrebne funkcije, ali i brzinu i odziv prilikom prelaska sa korišćenja jedne aplikacije na drugu. Novi Motorola edge+ smartfon će vrlo brzo učiniti da zaboravite na zastajkivanje, zamrzavanje i spore reakcije. Sa najjačim procesorom na svetu, edge+ je prosto gospodar multitaskinga.

Preostala četiri ARM-Cortex A55 jezgra sa smanjenom potrošnjom energije, klokovana na 1.8GHz, vam daju dovoljno performansi i produženi život baterije tokom normalnog korišćenja telefona, kada aplikacije ne zahtevaju maksimalne performanse.

Zadivljujuće fotografije i video snimci 

Novi procesor takođe izvlači i maksimum iz veštačke inteligencije. Primera radi, telefon može da mnogo bolje koristi kameru i druge aplikacije zahvaljujući integrisanoj veštačkoj inteligenciji koja dozvoljava bolju selekciju i korišćenje foto modova, njihovu automatsku aplikaciju, stabilizaciju kamere, kao i stvaranje profesionalnih video snimaka.

Performanse procesora takođe omogućavaju snimanje videa u visokoj 6K rezoluciji u realnom vremenu, ali i korišćenje najnaprednije tehnologije za video stabilizaciju kombinujući optičku i elektronsku stabilizaciju sa veštačkom inteligencijom.

Najbolji i najmoćniji procesor u modelu edge+ povezan je sa LPDDR5 memorijom kapaciteta 12GB. Performanse i manja potrošnja energije memorije dodatno doprinose vrhunskim performansama modela edge+.

UFS 3.0 standard koji je korišćen za internu memoriju uparen je sa Turbo Write funkcijom koja pruža duplo veće brzine pisanja podataka u poređenju sa drugim uređajima koji koriste isti standard.

Ekstremna brzina, vrhunske performanse i izvanredan mutitasking – model Motorola edge+ pružiće vam sve ovo sa velikom lakoćom i elegancijom zahvaljujući najmoćnijem Qualcomm Snapdragon 865 procesoru i izuzetnim funkcijama koje poseduju Motorola uređaji.

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela