Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Savršeno rešenje za fotografisanje u mraku – Huawei P30 Pro

Da li volite da slikate svojim pametnim telefonom? Da li osećate strast prema fotografiji, a vaši prijatelji i članovi porodice su oduševljeni kako savršeno uspete da zabeležite prolazne trenutke? Ako je tako, onda ste stvarno talentovani, što vam omogućava da sačuvate prelepe uspomene upravo onako kako su se dogodile.

Srećom po fotografe-amatere, većina modernih pametnih telefona je opremljena pristojnim kamerama, interesantnim režimima slikanja i raznim aplikacijama za obradu slike, zahvaljujući čemu dnevne fotografije mogu da izgledaju kao da su uslikane pomoću profesionalne opreme.

Ipak, noćne fotografije ne izgledaju toliko dobro. Slike su često tamne i nejasne, zbog čega čak i savršeno zabeleženi trenutak ne izgleda dobro kao što smo očekivali. Tako da, ako tražite rešenje ovog problema, morate da isprobate našu ideju za dostizanje najvišeg nivoa mobilne fotografije!

 

Foto 1

 

Pametni telefon sa specijalnom svrhom

Profesionalne kamere sa kvalitetnim sočivima koja omogućavaju dobre noćne fotografije, su definitivno skupe i uglavnom namenjene ljudima koji se profesionalno bave fotografijom. Takav uređaj je težak i nepraktičan za nošenje sa sobom, tako da bismo gotovo sigurno izgubili interesovanje ubrzo i prestali da ga koristimo nakon nekoliko meseci. Zbog toga je, za većinu nas, mnogo lakše da fotografije koncerta omiljenog benda, druženja sa prijateljima ili večernjeg izlaska uslikamo pomoću pravog pametnog telefona sa najvećom mogućom rezolucijom zadnje i prednje kamere, uz izuzetnu fotosenzitivnost. Zbog čega je to toliko važno?

Neverovatno dosadni šum

Jedan od najvećih problema fotografija uslikanih noću pomoću pametnog telefona je šum – male raznobojne tačke, ili u ekstremnim slučajevima čak i mrlje, vidljive na fotografijama uslikanim uz pogrešnu ISO vrednost. Da li ste primetili tu pojavu na vašim fotografijama? Ne brinite, to se može desiti i profesionalcima…

U potrazi za savršenom jasnoćom

Još jedan problem noćnih fotografija je odabir pravih parametara za slikanje jasnih, jarkih fotografija. Ako vaše deluju zamućeno, verovatno je odgovoran autofokus. Obično je to razlog zašto niste uslikali jasnu fotografiju ili zašto vam je potrebno više vremena za određivanje fokusa nego danju, što za posledicu ima manjak jasnoće…

Najbolje noćne fotografije ikada!

Danas, u vreme tehnološke revolucije, kvalitet fotografije ne određuju samo savršeno zabeleženi trenuci, emocije ili mesta, već i tehnička izvrsnost. I, iako danas možemo da unapredimo skoro svaku sliku pomoću aplikacije, u praksi je potrebno mnogo vremena i volje za pažljivu obradu svake slike sa, na primer, koncerta omiljenog benda – možda smo uspeli da uslikamo savršeni momenat, ali fotografija je još uvek nejasna i tačkasta.

Da li sanjate o mogućnosti da se otarasite svih ovih problema koji mogu da upropaste vaše savršeno zabeležene trenutke? Odaberite pametni telefon sa najboljom kamerom i zaboravite na loše fotografije!

Postoji samo jedan pametni telefon koji nastoji da garantuje najviši kvalitet mobilne fotografije – HUAWEI P30 Pro. Šta ga čini toliko posebnim? Pre svega, njegova četvorostruka Leica Quad kamera sa glavnom kamerom od 40MP, kamerom ultra širokog ugla i telefoto kamerom opremljenom SuperZoom sočivom i ToF senzorom za bolju percepciju dubine polja. Pored toga, tu je i poboljšani sistem veštčke inteligencije za prepoznavanje objekata i scena, koji pomaže pri slikanju u uslovima slabijeg osvetljenja. Zbog ovoga možemo da kažemo da HUAWEI P30 može doslovno da uslika mrak. Takav efekat nikada ranije nije viđen u svetu mobilne fotografije.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela