Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Samsung predstavlja SmartThings Find, novi način za brzo i jednostavno lociranje Galaxy uređaja

Kompanija Samsung Electronics je uvela SmartThings Find, novu uslugu koja pomaže brzom i jednostavnom lociranju Galaxy uređaja. Nakon što se šest miliona korisnik širom Koreje, Velike Britanije i SAD prijavilo za rani pristup servisu, SmartThings Find je spreman za globalno lansiranje na uređajima sa Android 8 ili novijim operativnim sistemom. Ovaj servis se oslanja na Bluetooth Low Energy (BLE) i Ultra-Wideband (UWB) tehnologije kako bi pomogao korisnicima da pronađu svoje Galaxy pametne telefone, tablete, satove i slušalice.

“Upotrebom najnovijih BLE i UWB tehnologija, SmartThings Find čini živote korisnika manje stresnim  kada se radi o traženju zagubljenih Galaxy uređaja, “ rekao je Jaeyeon Jung, direktor SmartThings tima i potpredsednik odeljenja za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics. “Uz dodatnu prednost korišćenja AR tehnologije kombinovane sa mapama i zvukovima, SmartThings Find je jednostavno vizuelno rešenje za lako lociranje uređaja, i predstavlja samo jedan primer značajnih mobilnih iskustava koje UWB tehnologija donosi korisnicima širom sveta.”

 

3. SmartThings Find_Map

 

Lakše do zagubljenih uređaja

Nakon brze registracije, SmartThings korisnici sa lakoćom mogu da pronalaze svoje Galaxy uređaje. Bilo da se njihov Galaxy Note20 Ultra zagubio iza sofe, ne mogu da se sete gde su ostavili Galaxy Buds Live ili Galaxy Watch3, SmartThings Find servis će korisnicima pomoći da ih pronađu.

Umrežen i u offline modu

Uz SmartThings Find servis, zagubljene Galaxy uređaje je moguće naći čak i kada nisu povezani na internet. SmartThings korisnicima su na raspolaganju bezbednosne opcije koje će pomoći drugima da pronađu izgubljene uređaje. Kada je Galaxy uređaj bez internet veze 30 minuta, počinje da emituje BLE signal koji može da primi bilo koji pametni telefon ili tablet u blizini. Ukoliko korisnik putem SmartThings Find prijavi svoj uređaj kao izgubljen, obližnji Galaxy uređaji će ga detektovati i obavestiti SmartThings server o njegovoj lokaciji, a zatim i samog korisnika koji ga traži. Svi SmartThings Find korisnički podaci su kriptovani i bezbedno čuvani, osiguravajući da se lokacija uređaja ne otkriva nikome osim vlasniku.

Nalaženje Galaxy uređaja brže, uz detaljna uputstva

Lociranje nestalih uređaja je jednostavno uz jasne smernice ka lokaciji i mogućnost aktivacije zvonjenja uređaja kako bi ga korisnik našao što brže. Kada se telefon zagubi, potrebno je samo otvoriti SmartThings Find na drugom telefonu ili tabletu i odabrati uređaj koji se traži. Odmah će biti prikazana tačna lokacija zagubljenog uređaja na mapi. Kada je korisnik u blizini, može da odabere da uređaj pozvoni ili da ga locira koristeći Search Nearby funkciju na bazi AR tehnologije6, koja koloritnim prikazom ukazuje korisniku na blizinu uređaja.

Dostupnost

Novo softversko ažuriranje SmartThings aplikacije za Galaxy pametne telefone i tablete sa Android 8 ili novijim operativnim sistemom biće dostupno širom sveta od danas. Nakon učitavanja ovog ažuriranja korisnici mogu da pristupe SmartThings Find servisu dodirom banera na donjem delu početnog ekrana SmartThings aplikacije.

„Jako smo uzbuđeni što tesno sarađujemo sa vodećim kompanijama koje se bave pronalaženjem uređaja, kako bismo omogućili korisnicima da sa lakoćom pronađu svoje zagubljene uređaje,“ dodao je Jaeyeon Jung.

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela