Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Samsung lansira prvi pametni telefon sa naprednom LTE tehnologijom

Kompanija Samsung Electronics najavila je prvi komercijalni smart telefon sa naprednom LTE tehnologijom koja povećava brzinu prenosa podataka zahvaljujući trofrekvencijskoj agregaciji. Samsung Galaxy Note 4 sa unapređenom LTE tehnologijom pruža maksimalne brzine preuzimanja podataka od 300Mbps, što je četiri puta brže od današnjih 4G LTE servisa. Ovaj telefon će pružiti korisnicima novo multimedijalno iskustvo, jer će omogućiti veće brzine pregleda interneta, brže puštanje sadržaja i bolji pristup aplikacijama sa velikom količinom podataka.

 

Samsung Galaxy Note 4

 

„Smart telefon sa unapređenom LTE tehnologijom je logičan korak napred u mobilnim tehnologijama, što je dokaz dugoročne posvećenosti kompanije Samsung u pružanju inovacija u telekomunikacionoj industriji“, istakao je Dž. K. Šin, generalni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Nastavljamo da postavljamo nove standarde i da pomeramo granice, čime prenosimo mobilnu tehnologiju na novi nivo.“

Samsung Galaxy Note 4 sa naprednom LTE trofrekvencijskom agregacijom pružiće inovativno mrežno iskustvo, jedinstveno na tržištu. Uređaj prima tri različite frekvencije i vrši njihovo pridruživanje u jednu konekciju koja donosi brzine prenosa podataka i do 300 Mbps. Korisnici mogu da skinu video snimak od 700MB za oko 19 sekundi ili 10 pesama sa 40MB za oko jedne sekunde.

Kako mobilne i telekomunikacione tehnologije nastavljaju da se razvijaju, Galaxy Note 4 sa naprednom LTE tehnologijom biće spreman za servis LTE-A Kategorije 9, sa brzinama preuzimanja od 450 Mbps, a čija se komercijalizacija očekuje krajem 2015.

Samsungova težnja da pospeši usvajanje 4G LTE ostvarila je značajan rekord sa uređajima Galaxy S5 LTE+ i Galaxy S5 Broadband LTE-A. Tokom Svetskog mobilnog kongresa 2014, Samsung je prikazao prva svetska mrežna LTE-A trofrekvencijska agregacijska rešenja sa brzinom od 450Mbps.

Za više informacija i multimedijalne sadržaje, posetite www.samsungmobilepress.com.

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela