Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Redefinisano povezivanje: Xiaomi debituje sa konceptom „Human x Car x Home“ na sajmu MWC 2024 u Barseloni

Xiaomi je na globalnom tržištu predstavio svoj najavljeni pametni ekosistem „Human x Car x Home“ na MWC-u, u Barseloni, čime je redefinisao granice integracije tehnologije. Xiaomi SU7, koji služi kao sastavni element pametnog ekosistema „Human x Car x Home“, debitovao je na međunarodnoj sceni, nudeći uvid u pionirsku viziju kompanije Xiaomi za inteligentnu budućnost u kojoj su sve potrebe korisnika neprimetno zadovoljene u okviru jednog pametnog ekosistema.

„U kompaniji Xiaomi, tehnologija će uvek biti usredsređena na ljude. Naša inovacija je dizajnirana pre svega na osnovu potreba naših korisnika. „Human x Car x Home“ oličava našu posvećenost pružanju sveobuhvatnih, bolje povezanih iskustava. Integracijom ljudi, automobila i domova, cilj nam je da stvorimo međusobnu povezanost sveobuhvatniju od svega što je danas dostupno“, izjavio je Daniel Desjarlais, direktor komunikacija Xiaomi International i pozvao učesnike MWC-a da iz prve ruke otkriju kako vizija kompanije Xiaomi pretvara futurističke koncepte u stvarnost izmenom načina na koji se povezujemo.

Izloženi su i novi Xiaomi Serije 14  i Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, zajedno sa nizom naprednih AIoT uređaja koji su izrađeni kako bi korisnicima unapredili iskustvo pametnog življenja. Deo namenjen Xiaomi tehnologijama snimanja nudi detaljan uvid u integraciju najsavremenije tehnologije sočiva kompanije Leica u Xiaomi pametne telefone, dok CyberDog 2 podseća posetioce na širok portfolio kompanije.

Unapređenje sveobuhvatne međusobne povezanosti

Prelazak Xiaomi sa „Smartphone x AIoT“ na pametni ekosistem „Human x Car x Home“ neprimetno spaja lične uređaje, proizvode za pametne kuće i automobile. Ovo olakšava besprekorno povezivanje hardverskih uređaja, koordinaciju u realnom vremenu, napredak u kontekstu vožnje, kao i saradnju sa industrijskim partnerima. Dizajniran sa vizijom da se prilagodi vašim potrebama, ovaj proaktivni ekosistem je dizajniran da se neprimetno prilagođava vašim potrebama, sadašnjim i budućim.

Više od tehnološkog napretka otvorenog koda, Xiaomi HyperOS karakteriše inovacija na nivou sistema dizajnirana da podstakne nesmetanu saradnju između uređaja i obezbedi konzistentan rad u sektorima integrisane u Xiaomi platformu pametnog života. Kao osnova pametnog ekosistema „Human x Car x Home“, integrisano je preko 200 kategorija proizvoda koje obuhvataju 600 miliona globalnih uređaja i pokrivaju više od 95 odsto korisničkih scenarija.¹ Angažovanjem sa globalnim partnerima, programerima i proizvođačima, Xiaomi HyperOS će osnažiti ekosistem kako bi se otključao i iskoristio širok spektar mogućnosti.

Prvi proizvod Xiaomi EV – dugo očekivani Xiaomi SU7, pozicioniran je kao „limuzina eko-tehnologije visokih performansi pune veličine“ koja pomera granice u performansama, integraciji ekosistema i mobilnom pametnom prostoru. Pored Xiaomi SU7 dizajna, Xiaomi je razvio pet osnovnih EV tehnologija: E-motor, CTB integrisanu bateriju, Xiaomi livenje pod pritiskom, autonomnu vožnju Xiaomi Pilot i pametnu kabinu. Podržan monumentalnim ulaganjem od preko 1.3 milijardi evra u istraživanje i razvoj, i globalnim timom od više od 3.400 inženjera i 1.000 tehničkih stručnjaka u ključnim oblastima, Xiaomi je proizveo izvanredno vozilo.

Istražite majstorstvo mobilnih slika

Xiaomi veruje u inovacije usredsređene na čoveka, nastojeći da korisnicima pruži bolja i intuitivnija iskustva mobilnog fotografisanja, dok kontinuirano podstiče razvoj polja mobilnog snimanja. Kroz strateško partnerstvo sa Leicom, Xiaomi je ispitao suštinu slikanja i unapredio oblast profesionalne humanističke fotografije. U delu namenjen Xiaomi  tehnologijama snimanja, Xiaomi 12S Ultra, prvi pametni telefon koji su zajedno razvile dve kompanije, predstavljen je pored ostalih vodećih pametnih telefona.

Partnerstvo između Xiaomi i Leica je postiglo značajnu prekretnicu osnivanjem Xiaomi-Leica optičkog instituta, što je dovelo do značajnog napretka u tehnologiji snimanja i postavljanja novih standarda za fotografsko korisničko iskustvo. Novo lansirana Xiaomi Serija 14, koja sadrži Leica Summilux optička sočiva, pedantno je izrađena sa rešenjem za optički sistem sledeće generacije, pružajući neuporedive mogućnosti fotografisanja koje se ističu u svim uslovima i scenarijima.

Unapređene aktivnosti na polju robotike i izvrsnosti u proizvodnji

Na MWC-u, Xiaomi predstavlja najsavremenijeg bio-inspirisanog četvoronožnog robota, CyberDog 2. Sa fuzionim senzorom i sistemom za donošenje odluka koji koristi 19 senzora za vid, dodir i sluh, ovaj robot je dizajniran da replicira pokrete, izgled i interakcije pravog psa, ilustrujući Xiaomi pionirski duh i posvećenost pomeranju granica u oblasti robotike. Priroda njegove tehnologije otvorenog koda podržava ekosistem pripremljen za prilagođavanje i programiranje, što programerima omogućava otključavanje neograničenih kreativnih mogućnosti.

Pored pionirskih tehnoloških proizvoda, Xiaomi nastavlja da redefiniše proizvodnju, pozicionirajući svoju pametnu fabriku u avangardu industrijskih inovacija. U ovim centrima tehnološke transformacije, agilnost, operativna efikasnost i preciznost predstavljaju osnovna načela. Osnivanje Smart Factory Faze II u pekinškom okrugu Čangping naglašava nepokolebljivu posvećenost Xiaomi isporučivanju neuporedivog kvaliteta i vrhunske inovacije direktno potrošačima.

Izgradnja u svrhe održive budućnosti

Xiaomi ne samo da je posvećen pružanju visokokvalitetnih i održivih proizvoda i usluga korisnicima širom sveta, već takođe stavlja zaštitu životne sredine i održivi razvoj u srž svoje poslovne strategije. Xiaomi je obećao da će dostići neutralnost po pitanju emisije ugljenika do 2040. godine i pokazao transparentnost u svojim nastojanjima u oblasti zaštite životne sredine objavljivanjem svoje inauguracione bele knjige o klimatskim akcijama tokom COP28. Ove značajne prekretnice su u skladu sa aktivnim angažovanjem kompanije Xiaomi u kontekstu vitalnih inicijativa usmerenih k održivosti, kao što je inicijativa GE100%, koja se zalaže za široko usvajanje obnovljive energije i snažan program recikliranja elektronskog otpada. Podržavajući svoju misiju održivog poslovanja, Xiaomi je usvojio model cirkularne ekonomije sa ciljem da reciklira 38.000 tona elektronskog otpada od 2022. do 2026. godine. Ovaj zajednički napor predstavlja primer holističkog pristupa kompanije Xiaomi za premošćavanje jaza između visokotehnoloških rešenja i održivosti životne sredine, a težnja je preoblikovati uloge tehnološke industrije u negovanju održive budućnosti.

© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela