Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Svetska premijera – HUAWEI Ascend Mate 7

Huawei, jedna od vodećih svetskih IKT kompanija, predstavila je na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike i kućnih aparata IFA 2014 u Berlinu svoj premium model smart telefona za ovu godinu – HUAWEI Ascend Mate 7 i oduševila sve prisutne novinare iz celog sveta. Ekipa Polarotora bila je na licu mesta i prenosimo vam prve utiske. Karakteristike pvpg novog smart telefona su veliki ekran visoke HD rezolucije od 6 inča za potpuno uživanje u gledanju video materijala, kućište od 7.9mm, moćni 8-jazgarni chipset za superiorne performanse, i dugotrajnost baterije od 4100 mAh. Sa novom single-touch fingerprint tehnologijom i EMUI 3.0 korisničkim interfejsom, Ascend Mate7 omogućava otključavanje telefona jednostavnim otiskom prsta bez dodatnog kucanja. Ascend Mate7 je najnoviji telefon velikog ekrana kompanije Huawei koji odražava njihove ambicije kao prodavca smart telefona broj tri u svetu.

Danas se obeležava dolazak našeg najbržeg smart telefona velikog ekrana. Ascend Mate7 je simbol naše posvećenosti da omogućimo ljudima širom sveta uživanje u Huawei proizvodima visokog kvaliteta.” rekao je Richard Yu, generalni direktor, Huawei Consumer Business Group. “Novi smart telefon je spoj velikog ekrana sa pametnim performansama, energetskom efikasnošću i izuzetno jednostavnim korišćenjem superiorne single-touch fingerprint tehnologije.”

 

Ascend Mate7

 

Pametne Performanse

Sa 8-jezgarnom tehnologijom, Ascend Mate7 ima inteligentan Huawei Kirin 925 procesor napravljen od četiri velika jezgra A15, 1.8 GHz i četiri mala jezgra A7, 1.3 GHz brzine koja se aktiviraju u zavisnosti od toga koliko energije određena aplikacija ili funkcija zahteva. Opcija upravljanja energijom koju poseduje Ascend Mate7, čini da pametni telefoni budu još pametniji! Ascend Mate7 čuva 50% baterije automatskim korišćenjem manjih A7 jezgara za aplikacije koje to omogućavaju i koje potrošači koriste najmanje 80% vremena. Veća, A15 jezgra aktivira u trenutku potrebe za visokim performansama kao što je slučaj tokom igranje igrica. Procesor će takođe aktivirati dodatna jezgra kada otkrije da je od 85% do 95% kapaciteta jednog jezgra iskorišćeno.

Ascend Mate7 je verovatno prvi 6-inčni smart telefon na tržištu sa mogućnošću otključavanja putem otiska prsta stavljajući tačku na korišćenje lozinke. Novi Mate7 omogućava korisnicima da otključaju telefon najmanje 80% brže nego uređaj koji koristi sporiju opciju povlačenja prstom. Postavljen na poleđini telefona, veličine 9.16mm x 9.16mm, čitač podržava do pet grupa različitih otisaka. Čitač može biti podešen na normal ili guest režim u zavisnosti od toga da li korisnik želi da obezbedi zaštitu privatnih foldera, aplikacija ili informacija o plaćanju. Novi smart telefon poseduje povećanu osetljivost čitača, koja omogućava lako otključavanje čak i mokrim prstima ili u uslovima slabe kiše, bez potrebe prethodnog pritiska na dugme. ARM TrustZone skladišti šifrovane podatke otiska prsta unutar sistema za bolju SecureOS zaštitu i sprečava direktan pristup treće strane.

Posedovanjem najbrže LTE Cat6 tehnologije povezivanja sa brzinom skidanja sadržaja od 300 Mbps, Ascend Mate7 omogućava preuzimanje filmova visoke HD rezolucije za manje od 30 sekundi. Sa 4100mAh Litijum-Polimerskom baterijom velike gustine, Ascend Mate7 uspeo je da uklopi jaku bateriju i tanko kućište za više od dva dana normalne upotrebe. Sa sopstvenom Huawei tehnologijom uštede energije, Ascend Mate7 omogućava tri režima rada – normal, smart i ultra power saving.

 

Stil i sadržaj

Ascend Mate7 je napravljen od metala (95&%), dok je unutrašnjost napravljena od jakog aluminijuma koji redukuje zagrevanje, što je retkost za smart telefone veličine 6 inča. Svega 7.9mm debljine, 185g težine i super tankim okvirom od 2.9mm, Mate7 poseduje ergonomski zaobljenu poleđinu za lakše upravljanje telefonom korišćenjem samo jedne ruke. Novi Mate7 dostupan je u metalik sivoj, crnoj i zlatnoj boji.

Šestoinčni Ascend Mate7 pravi kvalitetne fotografije i opremljen je LTPS super tankim ekranom visoke rezolucije koji koristi manje energije i JDI Nega-NEO tehnologiju za impresivan 1500:1 odnos visokog kontrasta. Zadnja kamera od 13MP pravi kvalitetnije fotografije u uslovima slabog osvetljenja, uz pomoć četvrte generacije Sony BSI senzora i široko-ugaonog objektiva. Osim toga, prednja kamera od 5MP poseduje vodeće industrijsko 5P nesferično sočivo za visoku rezoluciju i manju distorziju fotografija.

 

Savršenstvo jednostavnosti

Ascend Mate7 poseduje EMUI 3.0, novu verziju Huawei intuitivnog korisničkog interfejsa koji olakšava upravljanje jednom rukom. Novi izgled menija se koristi kroz EMUI 3.0 za povećanu ujednačenost kroz različite aplikacije. Osim toga, aktivno i intuitivno odgovara na dnevne potrebe potrošača kroz praktične i vizuelno privlačne detalje.

 

Dostupnost i dodaci

Preporučena maloprodajna cena standardnog modela Huawei Ascend Mate7 (2GB RAM i 16GB ROM) je 499 eura, a preporučena maloprodajna cena premium modela Huawei Ascend Mate7 (3GB RAM i 32GB ROM) je 599 eura. Ascend Mate7 od trećeg kvartala 2014. godine biće dostupan u više od 30 zemalja uključujući Kinu, Hong Kong, UK, Nemačku, Italiju, Francusku i Španiju , a nakon toga i na ostalim tržištima. Jedan od dodataka su nove slušalice za zaštitom koja redukuje buku za 15-30db, kožne futrole i postolje za punjenje uz koje smart telefon postaje digitalni foto ram.

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela